reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ale ja wlasnie pytalam mojego gina i on mowil ze nie ma problemu bo stosuje to zewnetrznie i w niewielkiej ilosci i na pewno nie dostaje sie to do organizmu dziecka.

Może i się do organizmu dziecka nie dostanie, ale skoro to antybiotyk to działa na bakterie, a opryszczka to przecież wirus...

reklama
tab oczywiscie ja nikogo nie namawiam, wspomnialam tylko co mi pomaga, i ze lekarz nie widzial przewskazan, zgadzam sie ze trzeba zawsze zapytac gina... moj lekarz wspomnial tez ze lepiej to szybko zaleczyc niz zeby mialo sie rozniesc dalej, a ja niestety mam taka tendencje juz kiedys mialam cale usta w opryszczce

witam u mnie też dzisiaj troszeczkę dołek psychiczny :-(
nie dość że od miesiąca jestem w pełnej gotowości przed "godziną zero" to teraz zaczęłam puchnąć, dłonie i stopy mam jak u słonia i w ciągu 3 dni przytyłam 2kg i jestem 17kg na plusie
Nie martw się. To woda.
Mi też ostatnio waga jakoś szybuje w górę, ale myślę, że to od puchnięcia. Może jakoś tak spektakularnych efektów nie ma, ale czuję się jak taki balonik i ciało takie równomiernie mięciutkie jest.

Ja miałam opryszczkę jakiś miesiąc temu. Pierwszy raz w życiu mi wyskoczyła! Katowałam się pastą do zębów - strasznie sobie usta tym wysuszyłam, ale spytałam swojego lekarza i powiedział, że Zovirax mogę spokojnie używać.

U mnie też dalej nic. Wczoraj chyba jakiś skurcz przepowiadający miałam, bo zaczął mnie krzyż i brzuch boleć tak jakbym okres miała dostać, ale potrwało to 5 min i nie wróciło...
Popijam herbatkę z malin i czekam...
Skończyła mi sie sesja na uczelni i mam postanowienie, że ten tydzień spędzam na leniuchowaniu. :)

witam sie poniedziałkowo, ewitka trzymam kciuki żebym wszystko było wporządku:tak: co do puchnięcia i odkładania wody w organiżmie mam ograniczyć sól,:-) . moje samopoczucie psychiczne przez ostatnie dwa dni do kitu:wściekła/y: miłego dnia dziewczynki

właśnie wróciłam z ktg i pan doktor po obejrzeniu wydruku powiedział że raczej tego tygodnia nie przetrzymam bo mam spore skurcze i dość regularne (takie były na wydruku) ale ja ich nie czułam za bardzo wiec sama nie wiem

idę jeść obiad bo mąż ugotował a potem będę nadrabiać czytanie
pa

czesc dziewczyny :))

Ja chciałam dzisiaj urodzic heheh ale nic się nie dzieje. Tak się nakręciłam na dzisiejszy dzień hehe. Chyba już schizuję. Al serio mogłoby sie coś ruszyć w tym tygodniu.
Wczoraj strasznie mnie bolał brzuch i miałam skurcze ale raczej takie jelitowe, ale juz głupiałam. Chyba jednak za mało wody pilam w ciagu dnia i stąd takie dolegliwości. Wypiłam mietkę i przeszło.

Mnie te przepowiadające łapią czasem ale takie lżejsze niż jak na @ ale jak piszecie, że was dopadają takie mega silne to sobie myślę, że też chyba do maja nie urodzę. Ale czesto mi twardnieje brzuch od kilku dni, a rano jak wstanę i robię pierwsze kroki to czuje jak cała miednica mi gruchocze, tak sie kosci przesuwają jakbym miała sie rozsypać.

Juz tak mało czasu nam zostało a takie niecierpliwe jesteśmy :)) Heheh w sumie nie wiem jak wy ale ja na ślub czekałam 7 miesiecy i nie mogłam sie doczekać, ale tam przynajmniej znałam dzień a tu.... tylko przypuszczalny termin który jest tylko przypuszczalnym terminem.

Wczoraj mama mi powiedziała, że mi trochę brzuch zjechał yyyyyuuuupiiiiiii chociaż coś :))

Ewitka kciuki zaciśniete i życzę wszystkiego dobrego, oby było dobrze.

Dziewczyny, czy Wam też teraz pod koniec ciązy pojawiły się rozstępy na koniec ciąży?? Ja od pierwszego miesiąca smarowałam się codziennie po dwa razi i jakoś się skóra trzymała, ale w zeszłym tygodniu popękałam na dole brzucha i widzę, że z dnia na dzień jest tego coraz więcej. Aż płakać się chce :/ Gdzieś czytałam, że maść contratubex pomaga, słyszałyście coś o tym??

reklama
Witam :)

Melduje sie, juz po szpitalu. KTG dobre, bez skurczy, badanie "reczne" tez nic nowego nie pokazalo, wiec czekam nadal...
Cos tak czuje, ze pewni przenosze jeszcze nawet ten pierwotny termin (23.02) i urodze pewnie w marcu :-(

Do góry