reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Becioo a jaki ten wózek w końcu zakupiliście??

Ja dzisiaj od 2:30 do 6:30 nie spałam, kreciłam się, raz mi było niedobrze za chwilkę byłam głodna. Zasnełam potem na dwie godzinki i jestem dzisiaj bez humoru. Mąż jeszcze śpi (on tak ma tylko, że wczoraj do 2:30 siedział i buszował w necie). Poryczałam sobie przy śniadaniu bez powodu. Kurcze wczoraj taki power i dobry humor a dzisiaj jakiś dół i leń. Do d... z tymi hormonami.

I chyba mi kawałek czopa wyleciał. Sama już nie wiem. Taki (sorki za okreslenie) glutosmark. Co prawda stosuje jeszcze te globulki i może stąd ale biore je już drugi raz w tej ciązy cała serie 12 szt i ani razu czegos takiego nie było.

Wczoraj wieczorem mała tak szalała, że aż czułam jak mi świdruje główka poniżej lini brzucha, no prawie, że w pochwie :)) I brzuch mi czesto twardniał. Boje się, że nie zauważę, że coś się dzieję, albo nie poczuję tych skurczy, chociaz każda rodząca twierdzi, że nie da się tego przegapic.

Mieliśmy jechac dzisiaj do S dziadków na jakies imieniny do babci ale ewidentnie nie mam ochoty. Znowu z tym brzuchem przed rodziną i każdy się pyta a kiedy a co, jakoś jestem zmęczona tymi pytaniami. Wogóle nie mam checi, zwalę na gorsze samopoczucie i nigdzie nie jadę. Wole iśc na spacer z mężem, wczoraj wieczorem aż miło mi się chodziło.

TO SOBIE POMARUDZIŁAM:)
fajnie, że sorbek już jest po, supppeerrrr.

Ostatnia edycja:
Becioo a jaki ten wózek w końcu zakupiliście??

Ja dzisiaj od 2:30 do 6:30 nie spałam, kreciłam się, raz mi było niedobrze za chwilkę byłam głodna. Zasnełam potem na dwie godzinki i jestem dzisiaj bez humoru. Mąż jeszcze śpi (on tak ma tylko, że wczoraj do 2:30 siedział i buszował w necie). Poryczałam sobie przy śniadaniu bez powodu. Kurcze wczoraj taki power i dobry humor a dzisiaj jakiś dół i leń. Do d... z tymi hormonami.

I chyba mi kawałek czopa wyleciał. Sama już nie wiem. Taki (sorki za okreslenie) glutosmark. Co prawda stosuje jeszcze te globulki i może stąd ale biore je już drugi raz w tej ciązy cała serie 12 szt i ani razu czegos takiego nie było.

Wczoraj wieczorem mała tak szalała, że aż czułam jak mi świdruje główka poniżej lini brzucha, no prawie, że w pochwie :)) I brzuch mi czesto twardniał. Boje się, że nie zauważę, że coś się dzieję, albo nie poczuję tych skurczy, chociaz każda rodząca twierdzi, że nie da się tego przegapic.

Mieliśmy jechac dzisiaj do S dziadków na jakies imieniny do babci ale ewidentnie nie mam ochoty. Znowu z tym brzuchem przed rodziną i każdy się pyta a kiedy a co, jakoś jestem zmęczona tymi pytaniami. Wogóle nie mam checi, zwalę na gorsze samopoczucie i nigdzie nie jadę. Wole iśc na spacer z mężem, wczoraj wieczorem aż miło mi się chodziło.

TO SOBIE POMARUDZIŁAM:)
fajnie, że sorbek już jest po, supppeerrrr.

DorissŁ, wózka jeszcze w domu nie mam aby pokazać zdjęcia więc zapodaje przykładowego linka (na tej aukcji nie zamawiałam) kolor brązowy BABYBOOM WÓZEK WIELOFUNCYJNY CR-V 3W1 WARSZAWA (1413186566) - Aukcje internetowe Allegro .

A z tymi humorami to ja też tak mam...raz jestem wesoła i pełna energii a potem z byle powodów chce mi się płakać...takie uroki ciąży chyba ;-)

ja też chcę mieć taki lajtowy poród jak sorbek :))) 2 godziny :)))
ligotka, ja też sprzątanie dzisiaj odwalam, na razie kurze wszedzie pościerałam, ale łazienka to domena mojego T, on zawsze wszystko czyści, niech ma swój rewir hihihi :)
moja mała to leń straszny, jak się ruszy to święto normalnie, nawet słodycze na nią nie działają

Melduje sie i ja z rana.
Plan byl ambitny-posprzatac cale mieszkania ale zlapalam sie za telefon i przegadalam z siostra 1,5 godziny a teraz was czytam-do polnocy moze sie wyrobie.
Dostalam zakaz rodzenia przez weekend bo maz jedzie w trase i jakby co to by musial tira na autostradzie porzucic a to drogo kosztuje;-)

Rutkosia te twoje uderzenia goraca to moze skoki cisnienia-sprawdz sobie jak masz czym.

Margoz fajnie ze maz zna swoj rewir, moj to sie tylko kreci kolo lodowki i bynajmniej nie po to zeby ja sprzatnac tylko raczej oproznic;-)
Ligotka nie rozpedzaj sie tak z tym sprzataniem bo mnie zawstydzilas-ja jeszcze w pizamie

reklama
Witam sie i ja.Po wczorajszym maratonie przetrwalam jakos noc.2 razy mnie jeszcze zszyscilo do tego 2 razy skurczylo i cisza.Wstalam rano ale jakos mi tak dziwnie.Niby skurczy brak ale jakos tak mi inaczej :confused:.Ja stanowczo za pozadki sie dzisiaj nie biore.Zawioze chlopcow do polskiej szkoly i 4 godzinki bede lezec jak z diabla skora.
A chyba punkt ciezkosci mi sie rozlegulowal bo jakos inaczej mi sie chodzi.Kurde zeby nie okazalo sie inaczej bo glowka miedzy nogami sie dynda:-D.Buziaczki mamuski te rozpakowane i te w kolejce do watku z zakladami

Do góry