reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam:-) Ja dziś mam strasznie duży apetyt, nie mogę się najeść, mimo iż co chwilę coś jem:zawstydzona/y: Przeraża mnie to, bo moja waga ciągle idzie w górę:zawstydzona/y: Dodatkowo cały dzień chce mi się płakać:blink:
Dziewczyny co do objawów to już teraz będziemy co chwilę wyczekiwać nowych. Ja póki co już nie zwracam na nie uwagi. Brzuch mi się obniżył najpierw w połowie grudnia a drugi raz na początku stycznia. Kłucia w pochwie mam ponad miesiąc, tak samo twardnienie brzucha, bóle miesiączkowe i od jakiegoś czasu bóle krzyża. Jestem cała opuchnięta, itd. itp. Tak więc objawy zwiastujące poród mam już od miesiąca, a dalej chodzę 2w1. Mam maluszka uparciuszka:tak: Dziś byłam na spacerze i dosłownie przy moim bloku są 2 duże parki, tak więc będę gdzie miała z małym na spacerki chodzić:-)

reklama
mnie czasem też zakłuje w pochwie bo glowka nisko, ale nie wiem czy to mi zwiastuje poród w niedługim czasie...

Maran u mnie to nie kłucie tylko taki typowy nacisk na krocze - nie chce mi się siku od tego - poza tym ciągle mi się chce do wc i mam biegunkę trochę - coraz bardziej jakby - bóle jak na okres też ale to się i wcześniej zdarzało - no zobaczymy jak to się dalej rozwinie moze jak nie jutro czy pojutrze to chociaż za tydzień :))

Karolina - powodzenia !!!!

nixie ślicznie wyszło!

Ja też oglądałam rozmowy w toku i powiem wam że z tym karmieniem to prawie jak u mnie było, z tym tylko, ze ja miałam mnóstwo pokarmu a nie umiałam przystawiać dzidzi do piersi, ale zachowanie położnej podobne, gadka co ze mnie za matka, że nie umiem, kto mi będzie pomagał przy karmieniu jak pójdę do domu, a u mnie mega dół dlaczego nie potrafię. Teraz tez się strasznie boje pierwszego karmienia, bo jak znowu nie będę potrafiła przystawić dziecka do piersi a jak taka położna znowu stwierdzi, że kiepska ze mnie matka to nie wiem...

Ela to świetnie, że dzidziuś się już obrócił.

jezynka mam tak samo, dzisiaj to chyba konia z kopytami bym zjadła od samego rana myślę tylko o jedzeniu.

Karolina
trzymam mocno kciuki za ciebie, za maluszka i szybciutki poród!!!

Karolina: Trzymamy kciuki :tak:
Sorbek: Cos mi sie zdaje, ze juz niedlugo :-)
Nixie: Super ten samochodzik... Ja mojemu mezowi nie pokaze bo mu smutno bedzie. U nas na scianie Kubus Puchatek, Kłapouchy, Prosiaczek i Tygrysek :-)

Ja juz ochlonelam po moim "rozmowowtokowym" popisie inteligencji :-p Powiem Wam szczerze, ze ja jestem z reguly osoba, ktora walczy o swoje dosyc dosadnie i nie wyobrazam sobie sytuacji, ze w szpitalu mogliby mnie w ten sposob potraktowac. Nie jestem klotliwa, nic z tych rzeczy, ale gdybym cos takiego uslyszala to grzecznie bym powiedziala cos w tym stylu "Moge prosic Pani imie i nazwisko, bo znam miejsca gdzie chetnie bedzie Pani mogla przedstawic swoje uwagi na ten temat". Proste to,a dziala zawsze ;-)

A no i ja pisalam ostatnio, ze przez trzy tygodnie miedzy wizytami schudlam o 1 kg. No to chyba teraz nadrabiam, bo tez jakos dzis wyjatkowo mam apetyt okropny. Własnie zjadlam ryz ze smietana, cynamonem i cukrem. Mniaaammmm...

Ostatnia edycja:
Witam sie wieczorkiem! Ale mi sie gosci nazbieralo, tak to jest jak sie kazdemu przy zyczeniach mowi zeby wpadl - a i tak zwykle nikt nie wpadal. I sie okazalo ze zebrala sie cala moja rodzinka - 7 osob i prawie cala meza - 4 osoby plus my! Na naszej malej rogoweczce i wokol stolika z kawa, ale bylam w szoku! Na szczescie mama poratowala pysznosciami bo sie wystrachalam ze ciasta mi braknie... No i jestem padnieta. Mala wbila mi sie w zebra, auc boli :((((

Karolina bedziemy mocno trzymac kciuki!
sorbek czyzby pelnia tak na Ciebie dzialala???
Ela swietne wiesci, super ze mala sie posluchala i sama sie obrocila

Milego wieczorku, licze ze tym razem bede spac! Jutro wizyta u gina...

Karolina-kciuki zacisniete!
Jutro 19 stycznia a u nas cichutko,troje dzieci.....no chyba ze o reszcie sie dopiero dowiemy bo duzo mam nam ucichło:)

dzisiaj taki cięzki wieczór,płaczliwy.

karolina powodzenia-zeby wszystko dobrze poszlo

mysia u mnie tez zawisnie kubus i spolka-dzisiaj wlasnie kupilam

U was wieczor placzliwy a u mnie klotliwy-moj maz dopiero dzis zauwazyl ze ostatnio jakas taka rozdrazniona jestem a ja tak mam od tygodnia:szok:

Zaczynam czuc sie jak wyrodna matka bo ja juz naprawde czasami mam dosc i chcialabym juz urodzic i miec to wszystko z glowy. Wiem ze pozniej zaczna sie inne problemy ale na razie mam dosc czucia sie jakbym polknela slonia i tego ze czym nie rusze to mnie boli:-(

reklama
Karolina - powodzenia!!!
Jsorbek - może u Ciebie już niedługo;-) Ponoć biegunka jest jednym z objawów porodowych:tak:. U mnie to się nie sprawdziło akurat, ale ja to jestem dziwny przypadek:-p W każdym razie życzę rychłego porodu;-)
Polis - ja też się czuję jak słonik:zawstydzona/y: Wiem, że jak mały się urodzi nie będzie lżej, ale przynajmniej nie będzie aż tak zależny tylko ode mnie.

Do góry