reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

crazy mamo to widze ze wy macie mini zoo w domku :D
Witam sie wieczornie, bylismy w kinie, ale ja juz wysiedziec nie moge i wyszlismy w trakcie :( Poza tym ciagle czuje bole roznego rodzaju, a to jak na @ raz po lewej raz po prawej stronie, albo takie klucia, rwania w dole... Czy wy tez tak macie??

Ja mam podobnie - jak siedze boli mnie na górze brzuch albo kręgosłup jak stoje to dół brzucha - takie jak na @ też mam i do tego takie napinanie się brzuszka -ciągle coś - narzekam jak baba w ciąży ;-)

Kurcze styczniówki się sypią jedna za drugą chyba z 15 jest już po a tu dopiero 4.I :szok::szok::szok:
Ja to czuję ze będę jedną z ostatnich co się rozpakuje :(

reklama
jsorbek cos ty przeciez Ci zostaly 4 tygodnie, a mi 6 :( wiec bede duzo pozniej... a ja juz bym chciala miec po buuuuuuu

a jak ja urodze np 2 tyg po a ty 2 przed to mnie mozesz nawet o 2 tyg wyprzedzić ;-):tak:

dziewczyny jak wam nie przeszkadza to mozecie mówic do mnie sorbek bedzie łatwiej nie ?? :-D tak jsorbek to tak jakoś oficjalnie - chciałąm kiedyś zmienic ale się nie mogłam admina doprosić :zawstydzona/y: to juz olałam sprawe :cool2:

Ostatnia edycja:
Kurcze doczytać jakoś Was nie mogłam, siadałam na chwilę, a tu tyle czytania. Ale widzę, że miałyście ciekawe początki roku,
Crazy mamo faktycznie zoo jak nic, ja też kocham zwierzęta ale martwię się o moją suczkę, ma już 4 latka i ogólnie jest strasznie zazdrosna o dzieci i ich nie lubi i boję się jak to będzie, teraz jest oczywiście oczkiem w głowie moim i M ale to się zmieni bo pojawi się jej maleńki konkurent.
Dziewczyny mam znowu pytanie, napiszę na ogólnym bo tutaj nadrobiłam, kupiłam małemu ubranka na 62, body z długim rękawkiem i śpioszki, ale on jakiś mały jest i czytając różne wypowiedzi będę kupować na 56 ale też zbaraniałam bo wyczytałam, że dziewczyny w zimie w domu ubierają maluchy w body, kaftanik i na to śpiochy, a ja jakoś myślałam, że ubiorę malucha w bodziak i śpiocha i pewnie w jakimś kocyku i tyle. Pomóżcie bo teraz już sama nie wiem co kupować.

monia body kaftanik i na to jeszcze spiochy to jak na moj gust troche za duzo no chyba ze masz w domu 15 stopni. Ja zamierzam ubierac body na to pajaca i mysle ze bedzie w sam raz. Nie chce maluszka przegrzewac.

ok sorbek ;-)- a tak przy okazji - skąd wzięły się wasze nicki ?

bo ja zawsze na forach używam violla, violllka itp . - a tu jakos tak wyszło ,że złozyłam imiona dla pociech - czyli Viktoria i Igor :-)

w ogóle to na początku myslałam, że będą bliźniaki - ale na szczęście wiadać tylko jedn(ą) :-D

Moniabir tak jak napisala Polis body kaftanik i spiochy to stanowczo za duzo.Kiedys slyszalam o takiej metodzie ubierania dzieciaczkow ze zalkadamy im o 1 warstwe wiecej niz dla siebie.Wiec idac tym tropem jak zalozysz bodziaka na glugi rekaw i pajacyka a w lozeczku przykryjesz kocykiem to nie sadze zeby dzieciaczek zmarzl.Moze byc tez bodziak krotki rekaw i na to spioszki jak chlodno.
Odnosnie mojego zwierzynca to tez nie wyobrazam sobie zycia bez tym bardziej ze nie mieszkamy w miescie w malym mieszkanku tylko w gorach w sporym domu jednorodzinnym (4 sypianie 2,5 lazienki) na duzej dzialce .Co jakis czas przychodza misie i sarny wiec duzych psow nigdy za wiele.

W sprawie nicka to u mnie bylo bardzo proste.Mam pokopane pod czapka :-) .Nie jestem chyba do konca babeczka bo lubie robic rzeczy ktore normalnie przypisuje sie facetom.Samochody,motory i szybka jazda to tylko czesc.Sukienki i spudnicy nie mam i wcale miec nie zamierzam za to spodnie skorzane na motorek to co innego.Z drugiej strony nie wyobrazam sobie zycia bez dzieci i bycia mamusia.Pod warunkiem ze moge byc CRAZY

hej:)
myślałam wczoraj,że się rozpakuję.............
Byłam na jaselkach w szkole Krzysia i już brzuch mnie pobolewał,zrobił się "ciężki" i twardy.Wracając ok 20 wymysliłam jeszcze zakupy i ledwo do domu dojechałam.........Odrazu do łożka 2 nospy i nic,dalej skurcze i taki dziwny ból....po 3-ciej nospie przeszło i ok 23 zasnełam.
Nie wiem co to było do cholerci.Teraz ok,ale wstaję tylko siusiu.

A styczniówki to szaleją,hoho.Nie podczytuję ich,mam nadzieję że wszystkie w terminie.Zaraz i u nas się zacznie,te co mają ok 20 dni praktycznie za ok 10 mają donoszona ciążę i mogą rodzić.

crazy- psiak cudny,ale obowiazków dodatkowych nie zazdroszczę:p,szczególnie teraz.

Jeśli chodzi o ubieranie to nie ma co przesadzać,body i rampers czy pajac pod kocykiem wystarcza,nawet jak łapki chłodne,lepiej sprawdzać "karczek" czy ciepły maluszek.Pamietajmy jednak że narazie maluch tylko leży,a to też wplywa na spadek temperatury,jak już zacznie wiercić sie i łapkami i nóżkami kopać to i spocony będzie:))))
Ja również polecam ten krem co Ligotka:)

Miłego dnia dziewczynki:)

Karolina-ona musi odstawić nabiał albo dziecko.Moja teściowa taka mądra była i Grzegorz ma astmę oskrzelowa,alergię na nabial miał zasmarowywaną sterydami,więc organizm sie bronil w środku i chorował -to antybiotyki dostawal i tak w kółko.....
co za bezmyslność.
Też spać nie możesz????
Synek teraz zawsze będzie Ci Adama przypominał,taka cząstka jego,waszej milości.Trzymaj się.

Ostatnia edycja:
reklama
Witajcie:biggrin2:

melduję, że także kupiłam torbę z Biedronki, na prawdę bardzo fajna, dziękuję za cynk:-D

Co do proszku to wyprałam pierwszą część rzeczy dla małej (na razie pościel i pieluch) w proszku Lovela- takim do kolorów- i chyba jest w porządku, wszystko ładnie ale delikatnie pachnie mimo, że nie używałam żadnego płynu.

Także zamierzam ubierać dzidzię w body i na to pajaca, mam tego sporo zarówno w rozmairze 56 jak i 62 żeby nie musieć prać za często.

Plan na dzisiaj- śniadanie, wyprawa do hurtowni z rzeczami dla dzieci (chcę kupić kosmetyki), a wieczorkiem szkoła rodzenia.

Do góry