reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Zanbab a sorry że tak spytam, ale patrzę na twój suwaczek i tak się zastanawiam czy Ty nie jesteś przypadkiem Styczniówką...? Bo skoro ja mam termin na 4lutego a ty jesteś dłużej ode mnie w ciąży o jakieś 2 tyg sądząc po suwaczku, to chyba masz termin na styczeń? A może zaglądasz tu i tu ? :)

reklama
troszeczkę mam syfków ale nie więcej niż zazwyczaj przed okresem.. Pocieszam się bo słyszałam że w drugim trymestrze bardzo się poprawia kondycja włosów, paznokci i cery właśnie :)

ja mam okropnie zanieczyszczoną cerę:-( też muszę się wybrać na jakiś zabieg. obawiam się tylko, że będe miała po nim jakąs masakrę na twarzy. Bo nie wiem czy to wina ciąży, ale ostatnio wszelkie nawet minimalne ranki bardzo długo mi się goją. Chyba skórę mam jakoś bardziej wrażliwą:confused:

Co do solarium to wiecie są rózne teorie przegrzanie raczej nie grozi bo w nowych solariach raczej człowiek sie nie spoci .Ale jednorazowe wyjście i tak nie da efektu więc moće lepiej odpuścić tym bardziej ,że mogą ci wyjść plamy na twarzy.Raczej polecałabym jakiś dobry samoopalacz.
Co do cery to syfków nie mam ale codziennie wieczoram pieczenie twarzy i takie jakby ściąganie.

Zanbab a sorry że tak spytam, ale patrzę na twój suwaczek i tak się zastanawiam czy Ty nie jesteś przypadkiem Styczniówką...? Bo skoro ja mam termin na 4lutego a ty jesteś dłużej ode mnie w ciąży o jakieś 2 tyg sądząc po suwaczku, to chyba masz termin na styczeń? A może zaglądasz tu i tu ? :)
Nie ma problemu. Faktycznie termin teoretycznie mam na koniec stycznia, ale jak byłam na 1usg to mi Pani powiedziała, że jest młodsza ciąża niż wychodzi z obliczeń, wiec przyłączyłam się wtedy do lutówek i tak już zostało. Zadomowiłam się tu i jakoś żal mi stąd odchodzić:-). Moja teściowa obliczyła i zapowiada, że urodzę ok10 lutego. Niedługo idę do lekarza to może już powie mi na ile wychodzi ciąża.

moim zdaniem solarium w ciazy to absolutna pomylka!!!i nie chodzi tu o pocenie sie czy cos takiego ale przeciez to sa promienie....a jesli chodzi o samoopalacze to tez slyszalam i czytalam ze nie sa wskazane ze wzgledu na substancje ktore przenikaj przez skore i w cale nie sa bezpieczne dla dzidzi nie powinno sie uzywac samoopalaczy....nigdy nie probowalam sie w ciazy "poczernic" ;-) zreszta szkoda by mi bylo skory opalajac\wysuszajac ja jeszcze...przeciez w ciazy i tak przechodzi niemalo-rozciaganie itp...

Zgadzam się z Aniołkami w zupełności.

Zanbab cieszę się że jesteś tu z nami, już Cię nie oddamy, jesteś lutówką - tak w końcu twierdzi teściowa ;)

Babeczki ja z Wami to tak z doskoku bo moja Ala jest bardzo absorbująca i nie mam czasu cały czas śledzić fora by być na bierząco, ale poczytuje :)

Ja też z doskoku, bo nie nadążam za wami:sorry:. Na majówkach mały zastój, bo mamy z dziećmi na dworze przesiadują. Ja jeszcze dwa tyg. i też już będę siedzieć z Miśką. Miałam przywieźć ją teraz, ale we wtorek się źle czułam i nie poszłam na zaliczenie z finansów, a powtórkę mam w poniedziałek,w sobote egzamin z finansów, a 1-go egzamin z mikro, bo dzisiaj zaliczyłam ćwiczenia. Boszzz jak ja sobie poradzę z sesją zimową, chyba poprosze o wcześniejsze lub późniejsze zaliczenia.

A co do kosmetyczki, to ja właśnei kończę serię mikrodermabrazji, tylko teraz już bez ultradźwięków na koniec- polecam do oczyszczenia i złuszczenia, a przede wszystkim do wypłycenia pierwszych zmarszczek;-). Zabieg nie boli, no może z wyjątkiem okolicy oczu, zwłaszcza jak ja chcę sie pozbyć rowków, to troche mocniej szoruje mi kosmetyczka te miejsca.

Czesc i ja w doskoku .Nie zagladam bo mi sie nie chce .Tzn mdlosci mnie mecza i nic mi sie nie chce .A tak to wszystko ok.Pozdrawiam was wszystkie i zycze milego dnia.

reklama
Ja zdecydowanie też nie nadązam. Mdłości jak na razie nie mam, chociaż nad ranem jest mi jakoś dziwnie na żołądku, ale zjedzenie czegoś szybko pomaga, więc jest spokojnie.
Posiew wyszedł ujemny, więc na szczęście nie ma bakterii ani grzybków, ale ponieważ pojawiło mi się przedwczoraj niewielkie krwawienie, więc dostałam luteinę podjęzykowo i cóż, mam nadzieję, że jednak wszystko będzie z dzidzią dobrze. Ciąża jest zdecydowanie za bardzo stresującym stanem.

Do góry