reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam,
dziewczyny z tymi objawami to jest tak, że raz są a czasem nie ma. Jak nie ma to nawet lepiej, bo nudności i mdłości nie należą do przyjemnych a ciąża może też przebiegać prawidłowo. Ja na razie nie mam dolegliwości, poza bolesnością piersi i szybciej się męczę, senność i pobolewanie brzucha. Ale wiem, że mogą przyjść z dnia na dzień. Temperatury też nie mierzę, bo podwyższona też cały czas nie jest. Do lekarza teraz idę w piątek, tak wcześnie, żeby zbadać progestoron, tak bym poszła koło 7-8 tyg. Boję się o swoją ciążę, ale nie zamierzam panikować, bo to jeszcze gorzej, stres też szkodzi fasolince.

Witam kolejne lutówki

reklama
Dziewczyny, jak pojdę 1 raz do gina w lipcu, to musza mi zrobic bete, zeby potwierdzic ciaze, no nie?

Wybaczcie mi, to moja 1 ciąża:zawstydzona/y:

Dziewczyny, jak pojdę 1 raz do gina w lipcu, to musza mi zrobic bete, zeby potwierdzic ciaze, no nie?

Wybaczcie mi, to moja 1 ciąża:zawstydzona/y:

Kochana, beta się robi dla kontroli, żeby sprawdzić czy dobrze przyrasta w odstępie 48h, beta służy też do wykrycia ciąży we wczesnym stadium, nawet te testy ciążowe domowe to działają na podstawie zawartości bhcg w moczu.
A jak pójdziesz w lipcu do gina to myślę, że już Ci zrobi usg i to wystarczająco potwierdzi ciąze. I chyba jeszcze może lekarz pokreślić badaniem na fotelu.

GOSIA dzieki za info :) Ja sie kompletnie na tym nie znam.

Jak większość na początku, ja większośc dowiedziałam się od siostry albo z forum. Tak więc niedługo sama będziesz ekspertką :-)

Sylvanas - mamy tak samo suwaczki :-) Jeśli Ci zrobi usg to zarodka raczej widać nie będzie, tylko pęcherzy, może zlecić jakieś badania, zbadać na fotelu, przeprowadzić wywiad i jakieś zalecenia. Ja mam wizytę w piątek pierwsą, ale idę tak szybko żeby zbadać progesteron

Ostatnia edycja:
a ja mam jutro gina 1-wizyte czego moge sie spodziewać?

Przede wszystkim to się nie zestresuj jak Ci zrobi usg i niewiele będzie widać ;) Ja byłam (patrząc na twój suwaczek) parę dni później niż ty i niewiele mogła mi powiedzieć na podstawie usg, tyle że stwierdzi pęcherzyk.
Pewnie skieruje Cię na badania z krwi na różne przeciwciała, morfologię itp. (mnie kierowała nie wiem jak tam reszta dziewczyn) może na beta-hcg.
Jeśli masz jakieś pytania do gina zapisz sobie na kartce ;) mi wszystko wyparowało z głowy jak przyszło co do czego a chciałam wiedzieć co ze sportem, opalaniem, jakie leki mogę brać na ból, zgagę itp.
Powodzenia jutro, trzymam kciuki :)

aniaprzemka leki to tylko na paracetamolu i no-spa na zgage renni można i takie zawiesinowe, ale ranigast NIE, ja brałam renni maalox i gawiscon

reklama
Do góry