reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

od ostatniej @ - pani w rejestracji tak powiedziala
Czyli by sie zgadzalo :) dzis wedlug @ zaczyna sie 6 tydzien, a wedlug USG jest to 4
Chyba ze mam blizniaki hurrraaaaaa

reklama
zdecydowanie nie powinnaś Angelko :) rośnie-to najważniejsze. u każdej kobiety rośnie inaczej. sprawdzisz jeszcze za parę dni czy się ładnie podnosi :) oczywiście jak Ci będzie bardzo zależało żeby sprawdzać. ja nie powtarzam swojej bety tylko sobie czekam spokojnie co będzie dalej ;)

ja miałam inne normy na moich wynikach. jakoś wyższe dużo, nie wiem, możliwe to żeby laboratoria różne różnie oznaczały?

aniuprzemka z tego co się orientuję to chyba są różne metody oznaczania tego hormonu.

ja wczoraj robiłam betę. wynik - 7901,2 mlU, a normy miałam następujące

0,2-1 tc 5 - 50
1-2 tc 50 - 500
2-3 tc 100 - 5000
3-4 tc 500 - 10000
4-5 tc 1000 - 50 000

wydaje mi się, że w przypadku tych norm nie liczą nawet od owu a od zagnieżdzenia, ale może się mylę bo nie pytałam:zawstydzona/y:

Jeeezuuu ale mi ulzylo, bo mysle ze jak na pierwszy dzien 6 tygodnia to duzy wynik, wiec chyba gdyby bylo cos nie tak byloby mniej... Gubię się w tych interpretacjach...
A nie rozumiem czemu wyniki nakladaja sie na siebie i czemu jest takie zroznicowanie

jedno co mamy zbliżone w tych naszych betach to wynik bliższy raczej tym liczbom z pierwszej kolumny.. jeśli mogę tak to ująć. u mnie było tak:
wynik: 25 782
ciążą 4-5tydz 2 560 - 82 300
ciąża 5-6tydz 23 100 - 151 000
ciąża 6-7tydz 27 300 - 233 000

przy czym wiem prawie na 100% ze to był 6 tydz

Angelka nic się nie martw, Twój poziom bety jest książkowy:-) a wyniki są zróżnicowane i nakładaja się na siebie bo każda ciąża jest inna, więc i dopuszczalne zakresy norm są szerokie.

reklama
jedno co mamy zbliżone w tych naszych betach to wynik bliższy raczej tym liczbom z pierwszej kolumny.. jeśli mogę tak to ująć. u mnie było tak:
wynik: 25 782
ciążą 4-5tydz 2 560 - 82 300
ciąża 5-6tydz 23 100 - 151 000
ciąża 6-7tydz 27 300 - 233 000

przy czym wiem prawie na 100% ze to był 6 tydz

aniuprzemka bardzo słuszny wynik:-D może to rzeczywiście bliźniaki;-)

Do góry