reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
ach ci faceci......
mojego za to za duzo w domu nie ma więc nie mamy czasu się kłócić, zresztą ostatnio jest ok. Co najwyżej mu marudzę, że ciagle nie ma na nic czasu. Ale coś za coś.
Ja pare razy powiedziałam mojemu mężowi jak się wkurzał o coś, że ma mnie nie denerwować a najważniejsze żeby nie denerwował swojego dziecka które noszę - chyba zapamietał to bo teraz inaczej rozmawia jak coś nie pasi.
Delfin_ONA ja mam do obejrzenia własnie film "Ciacho" - polski i bajkę "Jak ukraśc księżyc", jeszcze nie widziałam ale ja to lubię czasem takie bajki :) Chciałam oglądać z mężem ale on nie ma czasu.

Ostatnia edycja:
ja nawet ciuchy dla siebie piorę natychmiast po przyniesieniu ze sklepu, a co dopiero dla maluszka. brzydzę się takich z półek, nie wiadomo kto tego dotykał, przymierzał, gdzie leżały, brrr. za to nie mam zamiaru niczego prasować, synkowi też nie prasowałam, nie ma co przesadzać z tą sterylnością, i tak się musi oswoić z domowymi bakteriami.

Witam, ja po pracy i nie mam sił odpisywać:-p Ja zamierzam prać ubranka w 40 stopniach, a pieluchy 60. Myślę, że nie ma co przesadzać ze stopniami. Co do kocyka to nie wiem czy prać czy nie prać, jeszcze pomyślę.

Witam :-)
Ale duzo napisalyscie... He he :) Po jazdach ok, po pierwszej bylam zalamana, trafil mi sie taki koles, ze nawet nie chce o tym mowic, zbok i tyle. A na drugiej inny, taki przystojny i spokojny i w ogole... Juz zawsze z nim jezdze, dzis byla 5 i 6 godzina i jest super!!!

Ale niesety nie jest tak fajnie z dzidzia... Bylam dzis u ginekologa i okazalo sie ze po pierwsze ilosc wod na dolnej granicy normy, po drugie jakies skurcze (dla mnie nieodczuwalne) i twarda macica, a po trzecie szyjka z tendencja do skracania :no:
Nadal luteina i Asmag, ale zamiast 2x1 to 3x2 tabl dziennie. Tyle rzeczy i to w 23 tyg...
Jestem smutna i wystraszona. A najgorsze jest to, ze nic mnie nie bolalo i nic nie przepowiadalo, ze jest nie dobrze. Aha... no i jak najwiecej lezec, nic nie podnoscic. No to tyle. Dobranoc wszystkim.

Dzień dobry:)
Dziewczynki mimo iż to więcej niż pól ciąży dalej jest niebezpiecznie,dalej uważajmy na siebie.
Co do pempkowego.Nie odradzam ale i nie popieram.Pisałyście że im się należy,ale za co?to my jesteśmy w ciąży,to nasze zawodowe sprawy często wiszą na włosku,to na matkach w dalszym życiu w większym procencie spoczywa trud wychowania,a już napewno w pierwszym roku,dwóch,to my będziemy starały się wrócić do zawodu po przerwie......i im się należy???????

czesc Dziewczynki, widac zima za pasem bo nawet z lozka wstac sie nie chce, moj A poszedl do pracy wiec bedzie troszke spokoju od ponurego nastroju ;) za to nadal jestem niania bratanka wiec zaraz wracam do bajek i zabawek hehe, milego dnia Wam zycze i dobrego samopoczucia, ech jak ja nie umiem doczekac sie tego lutego...

dziewczyny poradzcie mi jakiś fajny film , bo ostatnio same kichy wypożyczam . tylko nie horror bo ja się boje takich filmów :zawstydzona/y:

polecam "Apartament", film starszy, ale jak dla mnie piekny :)
poza tym: "Bez mojej zgody", "Listy do Julii", "Bracia", "Timer", "Zaklęci w czasie", "Gatunek"... wiele fajnych obejrzałam, ale tytuły gdzieś się ulotniły :)

witajcie
dzisiaj już trochę lepszy humor mam, ale szczytem marzeń to nie jest hehehe
chyba brakuje szczypty słońca
dzidzia za to kopie jak oszalała :)) dzisiaj zaserwowała mi z rana takie kopniaki, że aż mnie skręciło, ale wolę taką aktywność niżbym miała się nasłuchiwać, czy się jeszcze rusza
mysia, musisz uważać na siebie i oszczędzać się, zero dźwigania i przemęczania się i na pewno wszystko się dobrze skończy

reklama
Miałam nie narzekać na swego męża ale jednak chyba nie mogę...

Nie wiem co z tymi chłopami ale mój wczoraj jak wrócił po 22 z pracy to było wszystko ok. Zjadł kolacyjkę no i zaczęliśmy sobie rozmawiać... i bardzo mnie zabolało to co do mnie powiedział - tylko 1 słowo bo się wziął zdenerwował a ja chciałam tylko wrócić do jednej sytuacji która miała miejsce w ciągu dnia - bardzo śmiesznej sytuacjie, kiedy to mój mąż do mnie zadzwonił i zaczął wypytywać co słychać itp. (a nigdy tego nie robi, chyba że coś chce) no i teraz było tak samo - jak tylko napomnkęłam o tej sytuacji powiedział do mnie bardzo brzydko twierdząc że chciałam sięz niego ponabijać - no komedia normalnie !!! Ale nie było mi do śmiechu - zranił mnie bardzo więc poszłam spać do drugiego pokoju... dopiero po ok. 30 min. do mnie przyszedł, przeprosił ale dla mnie to były wymuszone przeprosiny. Powiedziałam mu że będąc w tym stanie on tak mnie rani i ja się bardzo denerwuję a to nie jest dobre dla dziecka. Rozpłakałam się. W końcu wróciłam spaćdo sypialni... Dzisiaj i tak nadal czuję żal do niego... Jakoś mi smutno bo myślałam że będąc w ciąży on trochę inaczej będzie sięodnosił - w sumie nawet widzę zmianę ale jednak małą. :(

Przynajmniej słońce zaczyna wychodzić z za chmur:) Może pod tym względem będzie ładny dzień.
pozdrawiam

ps. wyniki z badań opisałam w wątku do tego przeznaczonym

Do góry