reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witajcie dziewczynki ja juz po wizycie i nie ma tak zle dostałam leki i dowiedziałam się że będzie syn:)) mam już córke więc strasznie się ciesze:) mały ma 28 cm i waży 600 g pozdrawiam mamusie
ticker.php

reklama
alexiaa gratuluję dużego i zdrowego synka

Ale pogoda dziś brzydka wieje, zimno i do tego co chwila pada deszcz.
A ja mm zamiar dziś pyzy z mięskiem robić, mam na okrągło w domu dwóch facetów męża i teścia więc coś treściwego muszę robić.

I ogólnie ostatnio ciągle jestem zajęta niby cały dzień w domu i sama, a wieczorami padam. To obiod, sprzątanie i jeszcze zawsze coś sobie wymyślę. A wczoraj mnie naszło na keksa, poszukałam przepisów i zrobię może jutro.

czesc dziewczyny, ale mi ochoty na sledzie narobilyscie, a ja w pracy jestem i sledzi nie ma:no:, ale o 17 uciekam do domu a tam czekaja sledziki:-):-):-). Do wszystkich obolalych, juz mniej niz polowa, bedzie dobrze:tak::tak::tak:. Ja jutro mam wizyte polowkowa, troche sie denerwuje, ale wierze ze wszystko jest w porzadku:-). Milego dnia!!!!!!!!!

Witam

Mnie zgaga póki co dopadła 2 razy. Zaopatrzyłam się w Reni i pomaga no i można brać w ciąży, nawet na ulotce jest napisane, więc polecam.

Ja czasem też mam zachcianki smakowe i potrafię zjeść ogórki kiszone i zagryźć to snickersem, ale póki co nie zawsze się to zdąża, wczoraj za to wchłonęłam całą paczkę orzechów laskowych.

sledziowa epidemia:-)
Wlasnie wrocilam z zakupow i akurat obok sledzi przeszlam obojetnie wiec widocznie za granica sie nie rozprzestrzenia:-D
Mialam miec dzisiaj jazde ale moj instruktor padl na grype:wściekła/y: wkurzam sie bo ciagna sie telekcje okropnie a mi coraz gorzej sie jezdzi bo ani sie jak obrocic a niedlugo to bede potrzebowala dzwiga zeby wysiasc z samochodu:szok:

Biore sie za porzadki w szafach. Powyjmuje wszystko w co sie juz nie mieszcze i do schowka-niech czeka na lepsze czasy :-)

Milego dnia lutoweczki

Zachcianki miałam zawsze, także teraz to dla mnie norma, że zamiast obiadu wolę mleko, owoce lody... ale to rzeczywiście coś z tych zabobonów .. niby jak córka to na słodkie ciągnie. Mięso u mnie zeszło na II plan.

Ale co robicie z pasami jak jeździcie autem? Zakładacie? Dla mnie to niewygodne ale zmuszam się...czasem zakładam tylko górny a dolny mam za plecami.

cześć dziewczyny ja to śledzi nie cierpie:no: nigdy ich nie lubiałam i w ciąży też nie przepadam za nimi
ale za to ciągle bym jadła, zjem obiad, potem jakiś owoc albo coś słodkiego, no i ciągle bym chciała mieć coś w ustach i jeść, jeść, jeść:-D aż mam pełny brzuch i czuje że przesadziłam, choć i wtedy znajde jakiś mały zakamarek w moim brzuchu i coś jeszcze wcisne hehe:-)
miłego popołudnia lutóweczki;-)

A mnie śledzie wyjątkowo w tej ciąży smakują, ogóreczki i inne rzeczy kwaśno-pikantne też. Biorąc pod uwagę fakt, że spodziewam się córeczki, to smaki rewelacyjne, ciekawe co by na to nasze mamy powiedziały, które "przepowiadają" płeć na podstawie smaków :-D
Mąż mi wczoraj kupił piwo bezalkoholowe, ale mi smakowało!
A typowych zachcianek nie miałam w poprzedniej ciąży i teraz też nie mam. Jak czytałam, ze żona wysłała w grudniu późnym wieczorem męża do nocnego sklepu po truskawki, to dla mnie jakiś kosmos :-D

Ostatnia edycja:
Witam

W piatek caly dzien moglam jesc chleb z cebula :szok::szok::szok: Sama cebula :szok::szok::szok: zreszta jak tak pisze o tym to znow naszla mnie ochota
Jak opowiedzialam o tym rodzince to wszystkich skrecalo :-D

Popoludniu mialam spotkanie w szokle corki bralam prysznic, zeby mylam 3 razy, mietus i dalej czulam ta cebula.

Jesli chodzi o apetyt to mam sredni kompletnie nie ciagnie mnie do ciasteczek czy ciasta. Zolondek musze miec dosc maly bo najadam sie malutka iloscia.

reklama
Dobrawa ja pasów nie zapinam - praktycznie od momentu w którym mój brzuszek zaczął rosnąć i pasy zaczęły zwyczajnie przeszkadzać bo brzuszek był ściśnięty i pobolewał. Wiem że bezpieczniej jest zapinać ale jakoś już się chyba nie przyzwyczaję - nawet nie próbuję :)

Co do jedzenia... to tragedia - non stop bym jadła - cokolwiek, a najlepiej mi wchodzi nutella ze świeżymi bułeczkami i szkalneczką mleczka - wczoraj zaopatrzyłam sie w 3 l mleczka 3,2% :) Starczy do niedzieli :)
Miłego popołudnia....

Acha byłabym zapomniała... byłam dziś na wizycie (w sumie chciałam tylko skierowania na morfologię, test obciążenia glukozą, mocz no i toksoplazmozę bo muszę do końca II trym. powtórzyć) nie u swojego gina a u innego bo mój wyleciał n 3 tyg. do USA więc polecił mi tego... słuchajcie pośmiałąm się dobrze. Lekarz w miarę młody tylko po 30-ce i jak mnie zobaczył to postawił oczy i mówi tak: Ciężarna ?? Przecież ja nie zajmuję się ciążami ! Co Pani tu robi ? - No wiec mu tłumaczę że mój gin polecił mi jego itp. że dostanę skierowania i tyle. Dobrze że była jakaś pielęgniarka bo on się jej pytał c po kolei ma robić. Więc ona zbadałą ciśnienie i poleciła mu sprawdzenie tętna dziecka :) Facet widać zero wprawy ! Ale miałąm śmiech bo on non stop przeżywał że ciąż nie prowadzi i musi sobie porozmawiać z moim ginem :)
Wyszłam bardzo zadowolona bo tętno super a i skierowanie na wszystko dostałam więc jutro na 7 rano jadę porobić to wszystko no i ten nieszczęsny test z glukozy...50 g - dam Wam znać jak było.

Do góry