reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

vive ja w grudniu 2009 zrobiłam taką samą niespodziankę mojemu mężowi, tyle że z długich ciemnych zrobiłam się na krótkie ciemne :) a po miesiącu ścięłam się jeszcze krócej a w czercu zupełnie na zapałkę - teraz niestety odhodowanie tego zajmuje mi sporo czasu i cierpliwości bo człowiek nie wygląda tak jakby tego chciał a czekać trzeba :)
Ze zmiany byłam bardzo zadowolona, tylko teraz jest mi trudniej. Ale polecam zmiany wizerunku - dobrze robią jeśli ktoś przez dłuższy czas miał to samo :)

reklama
Witam :)
Nie pisalam ostatnio, ale czytalam. Bylam w sobote na weselu, bawilam sie dobrze, troszke potanczylam.Hehe, zauwazylam, ze jak chcialam sie obrocic to glowa i reszta juz sie obrocila, a brzuszek dopiero po chwili. Taka maloskretna jestem :) Pozatym to bylo tam kilka takich strszych pan, ktore widzac mnie na parkiecie krecily glowami i cos tam mamrotaly pod nosem... Myslalam ze oszaleje. Wrrrr....
Dzis ide do lakarza, ale powiem ze bez usg, bo potrzebuje tylko zwolnienie. Jutro ide na polowkowe i bede wiedziala wszystko na 100%. A co do snow to ja tez mam, moze mniej koszmary, ale jakies zupelnie abstrakcyjne. Ostatnio snilam, ze ucieklam z pirackiego statku :)
Ewitko-bede sie modlila za Ciebie i Maluszka.

Witam się i my w poniedziałkowe przedpołudnie :-)

Ewitko bardzo mocno 3mam kciuki za dzisiejszą wizytę-koniecznie daj nam znać jak było i co powiedział lekarz. Na pewno się denerwujesz, bo to normalne w takiej sytuacji, ale zawsze trzeba mieć w sobie wiarę w siebie i starać nie dać się pogrążyć w smutkach - głowa do góry kochana - jesteśmy serduszkiem i myślami z Wami :tak::-):happy:

Jtaudul ja przed ciążą miałam już wyraziste sny ale teraz co przeżywam nocą to sny na jawie - nieraz są śmieszne, nieraz straszne, ale to TYLKO SNY :tak:

Vive ja również zamierzam wybrać się do fryzjera w tym tygodniu. Od zawsze farbowałam włosy na blond, ale kiedy dowiedziałam się, że jestem w ciąży nic z nimi nie robiłam, więc odrosty są już baardzo widoczne:-p Zamierzam z długich blond zrobić sobie krótkie ciemne - sama jestem ciekawa jak to będzie :rofl2:

Mysia daj znać jak będziesz już po wizycie :-)

Kasiutka znalazłam coś takiego - mam nadzieję, że chociaż troszeczkę Cię to uspokoi :tak:
" Gdy łożysko umiejscawia się w dolnej części macicy i całkowicie lub częściowo zakrywa jej ujście wewnętrzne, to może być przyczyną krwawień i uniemożliwić poród naturalny. Jeżeli w 16 tygodniu ciąży zrobiłaś badanie USG i powiedziano ci, że łożysko jest nisko umiejscowione, jeszcze nie ma się czym przejmować, bo zdarza się to dość często. W większości przypadków łożysko z czasem przesuwa się ku górze. Kolejne badanie ultrasonograficzne zostanie wykonane prawdopodobnie w 32 tygodniu ciąży. Jeżeli łożysko nadal będzie w dolnej części macicy - wtedy można mówić o łożysku przodującym. Zdarza się to raz na 200 ciąż, raczej rzadko przy pierwszym dziecku, a częściej po operacjach macicy, po zabiegach (np. przerywaniu ciąży).

Jeśli masz łożysko przodujące, to:
-w później ciąży unikaj uprawiania aktywnych sportów;
-uważaj na siebie, uraz może spowodować uszkodzenie łożyska;
-zrezygnuj ze współżycia;
-jak najczęściej odpoczywaj."
Będzie dobrze kochana :tak::-):happy:

Ja zamierzam przysiąść i zrobić sobie listę potrzebnych rzeczy dla chłopców. Jak poczytałam jak wygląda wyprawka dla bliźniąt to sie troszkę przeraziłam ilością wszystkich akcesoriów....no ale cóż...im to zrobię wcześniej tym będę miała więcej czasu na ich zakup i ogarnięcie całego tego szaleństwa hihi

MIŁEGO DZIONKA MAMUŚKI I WASZE POCIECHY
:happy:

Ja muszę też poczytać o wyprawce i sprawdzić czego brakuje.Choć 6 miesiac to dla mnie za wczesnie na kompletowanie wszystkiego.Ale pozniej kiedy?

Witam po weekendzie:-)

Ewitko trzymam bardzo mocno kciuki za Was.

Ja jeszcze nad wyprawką za bardzo nie myślałam, ale czas zacząć i pochodzić po sklepach, bo czas szybko dość leci. Nie trzeba wszystkiego na raz, ale powolutku można już kupować.

Ewitka trzymam kciuki, oby było dobrze.

Ja ostatnio jakoś nie mam snów, ale za to na początku ciąży często śniło mi się, że rodzę dziecko, jestem w szpitalu i nie mam nic dla maleństwa i wracam do domu, a tam ani łóżeczka ani wanienki nic po prostu -koszmar.

Wczoraj mąż odpoczywa po ciężkim tygodniu na budowie i ja z nim i było całkiem wesoło, ale za to dzisiaj wydarł się na mnie już kilka razy. Czasami zastanawiam się kto jest w tej ciąży ja czy on, bo mi aż ta często humorki się nie zmieniają jak jemu ostatnio. W ogóle jak coś mu na budowie nie wyjdzie, albo się skończy czy nie jest na czas to się na mnie wyżywa, a ja dzwonię wszędzie i zamawiam i załatwiam wszystko czasami mnie to już wszystko przerasta. Jeszcze to siedzenie w domu, wolałabym już "pustaki nosić".

Wyżaliłam się, przepraszam, ale kumpela przyjeżdża dopiero w weekend, a tak siedzę sama w domu jak odludek i nie ma do kogo "gęby" otworzyć, no piesek.

monabir skad to znam ;) moj pracuje od 9 - 19, wraca po pracy, ja do niego gadam gadam i wygadac sie nie moge, w koncu siedzialam sama jak ten kolek caly dzien w domu, a on zjada kolacje i idzie do salonu ogladac telewizje, a ja dalej jem, mowie mu "dzieki bardzo", a on patrzy o co mi chodzi i mowi "przeciez nie bede sie gapil na Ciebie jak ty jesz", no i jak tu wytrzymac z tymi chlopami :) na szczescie mamy dzidziusie i mozemy sie im wyzalic :) buziaki milego dzionka

dziewczyny, nie martwcie się chłopami, oni tak z natury mają, że nie lubią gadać :))
ja siedzę w domu, ale mam jednego takiego młodego brzdąca, któremu się buzia nie zamyka, więc jak mam chwilę ciszy, to się nacieszyć nie mogę hehehe :)))
co do wyprawki, to ja sobie powolutku robię małe zakupy, łóżeczko planuję kupić w grudniu, fotelik gdzieś koło stycznia, a tak takie drobnostki, parę ciuszków, choć i z tego uzbiera się trochę, a wszystko takie pieruńsko drogie

czyli nie jestem sama z tym siedzeniem sama jak palec :-( ja mam mechanika samochodowego za męża więc słucham o autach, o klientach itp ogólnie to na głowe już dostaje , umalowac mi się nie chce ostatnio , bo dla kogo i po co :-(

co do wyprawki to ja mam dwa kocyki,łóżeczko,pościel,podusie,poszewki,x 3 bodów czyli w sumie nie dużo. Wszystko jest kupowane na zasadzie okazyjnej bo cena jest akurat okazyjna;-)

dziewczyny widziałam dzisiaj ulotke z NETTO i tam są kocyki za 19,99zł .Nie wiem jak wygląda w realu ale wydaje mi się że cena jest atrakcyjna .Ja mam juz dwa kocyki czyli wystarczy mi za światy ;-)
Widziałam w tej ulotce też body za 5,99zł ale po tyle samo są w PEPCO

reklama
Dziewczynki a moj jest konsultantem, wiec slucham jakie to koszmarne to uzeranie sie z klientami ;) ale zazwyczaj tak jak juz wspomnialam nic nie mowi, jak wraca to siada przed telewizorem, a ja bym chetnie gdzies wyszla, pojechala bo przeciez siedze, no i ostatnio kazalam sie zaprosic na kolacje, poszlam do fryzjera wyszykowalam, a on dzwoni ze idzie na pilke z chlopakami i ze wezmie mnie kiedys indziej :( ech dlugo by tu jeszcze gadac :)
A propo wyprawki to ja nadal nic......, dobrze ze moja mama cos tam kupuje ;) tez mam zamiar cos tam okazyjnie dostac ale jakos nie bylo jeszcze tej okazji, poza tym w przyszlym tygodniu zabieramy sie za pokoj malej wiec jestem na etapie szukania dywanow firanek itp ;)

Do góry