reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Mamuśki chyba wszędzie pada, u mnie non stop.. I strasznie ciemno, chciałam odkurzyć a nic nie widać, słońce to kazda drobinkę kurzu wykreje.

Jutro mam USG połówkowe i trochę jestem zatroskana, bo to takie skrupulatne badanie, mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze, na USG jadę z przyjaciółka :-D

reklama
Słyszałam o mące ziemniaczanej ale moje odparzenie jest tak zaawansowane ze raczej nie bardzo.... wczoraj konsultowalam sie z moim Ginekologiem....kazal mi smarowac Clotrimazolem ( wiem ze nie jest zalecany w ciazy, ale lekarz powiedzial ze nie ma innej opcji, musze to smarowac i koniec ) na zmiane z mascia L3 Prurigo ( zalecana w ciazy ).... chlodze pachwine lodem, staram sie nie chodzic, zeby dodatkowo nie podrazniac.....ale lakarz ostrzega ze to sie napewno powtorzy :-(

Clotrimazol rzeczywiście jest niewskazany, ale ja też go stosowałam z polecenia lekarza więc myślę, ze nie zaszkodzi :)

polis-gratuluję córci :)))

witajcie
polis - gratuluję córeczki :)
dzisiaj rzeczywiście coś się działo z BB bo głupoty wyskakiwały, pisałam, a nie widziałam, czy sie pojawiło
plamienie mi już minęło, to na prawdę dziwna sprawa... przy następnej wizycie już ginkowi nie popuszczę tak szybko, a na razie profilaktycznie będę zakładać na noc laktovaginal, na pewno nie zaszkodzi, a przynajmniej zmieni florę bakteryjną... zobaczymy...
chorowitki, kurujcie się... mnie odpukać, na razie nic nie bierze, obym tak przetrwała...

witajcie

ja od wczoraj wieczorem jestem w strachu, boli mnie brzuch na boku, ale nie tak jak zwykle tylko tak dziwnie jakby wyrostek czy coś taki ból przeszywający!! nospa nie pomaga w ogóle!! pół nocy nie spałam martwie sie bardzo!! syneczek kopie wiec to mnie troche uspokaja!! wizyte mam o 16.30 więc moze jakos wytrzymam, ale poki co w pracy siedze :( pewnie zaraz wyjde bo nie wysiedze tutaj

czy wiecie cos nt takiego bólu?

Ja mam podobne bóle - jakby jajnika z lewej strony ale trwają one od 1h do 4, mówiłam o tym lekarce - ta strona była lekko powiększona ale nic poza tym, jak będe na usg3D to poproszę o sprawdzenie tego miejsca. Bynajmniej jeśli nie ma plamienia, dzidzia się rusza to się tym za bardzo nie przejmuję - wkońcu wszystko w środu sie rozciąga.
No a poza tym to 7 października mamy usg i nie mogę się doczekać kiedy zobaczę moją dzidzię:)

Ja tez ide 7 pazdziernika do lekarza. Juz sie nie moge doczekac kiedy zobacze mojego dzidziolka :-):-) mam nadzieje ze w koncu sie dowiem czy bedzie chlopczyk czy dziewczynka...musze kupic kilka rzeczy i chcialabym juz wiedziec w jakim kolorze

Witam :)

Dziewczyny nie uwierzycie, ale dzis mnie tez boli jakby jajnik z prawej strony... Juz oczywiscie panikuje...
Neta co ginka powiedziala Ci na temat tych bóli?

A powiedzcie mi co ile macie teraz usg? Bo na polowkowym (bylam w 18 tyg.) ginka powiedziala ze za 4 tyg wizyta, ale bez usg... Ufam jej ale dla pewnosci wolalabym usg miec na kazdej wizycie, czyli co 4 tyg.

Hej,

Ja mam USG podczas każdej wizyty. Taki standard. Na wizyty chodzę co miesiąc.

Na odparzeniapolecam Tormentiol. Nie wiem tylko jak jest ze stosowaniem w ciąży.

angelka ja na usg idę 6.10 (22 tc) i będzie to moje 3 usg. Pierwsze było w 8 tc (dla potwierdzenia ciąży), kolejne w 12 tc. Podejrzewam, że od lekarza prowadzacego ciążę dostanę skierowanie na jeszcze jedno, max dwa usg (choć jedno jest bardziej prawdopodobne). Dodatkowo na własną rękę zdecydowałam się zapisać na usg 3D, bo u mnie w przychodni nie nagrywają CD, a chciałabym mieć taką pamiątkę.
Zatem jak widać nie mam usg co miesiąc, tj. przy okazji każdej wizyty. Nie wydaje mi sie też to super konieczne. Pewnie częste usg pozwalają być dużo bardziej spokojną o przebieg ciaży, ale ja nie jestem zwoleniczką tak wielu badań, bo obawiam się tego nie do końca jednak zbadanego wpływu usg na bobasa.

Ja też do tej pory miałam 3 usg, jedno w piątym, drugie w 8 a 3 w 14 tc. Teraz mam połówkowe 1 października, normalnie potem jest obowiązkowe jeszcze jedno tylko nie pamiętam w którym tygodniu. I na pewno ja zrobię jeszcze jedno bliżej porodu żeby wiedzieć chociaż ile dziecko waży.

reklama
Ja mieszkam w UK i tutaj przewaznie sa 2 scany, pierwszy w 12 tyg a drugi polowkowy w 20tyg, potem od 25 tyg mam ok 8 spotkan z midwife :-) az do 41 tygodnia :tak:
Tez nie jestem za robieniem scanu co wizyte...wiem ze wiekszosc z was chodzi do prywatnego ginekologa, ja tu bylam na poczatku ciazy prywatnie u polskiego ginekologa i on powiedzial mi ze jak chce to moge przyjsc pod koniec ciazy bo nie ma potrzeby przychodzic i ze tu opieka jest bardzo dobra i sa robione wszystkie wymagane badania. Skoro w ciazy nie ma problemow nie widze potrzeby zeby robic scan czesto.

Do góry