reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Cześć dziewczęta, jak tu dzisiaj ruchliwie pomimo soboty :-)

Odnośnie cellulitu to w ciąży występuje nie od kremów na rozstępy, one trochę pomagają, bo smarowanie też pomaga na cellulit, peelingi itp. Cellulit to nic innego jak tłuszcz pomiędzy włóknami kolagenowymi, które u kobiet są poziome, więc łatwo tam tłuszcz trafia - a tak jesteśmy zbudowane ze względu właśnie na przyrost masy w ciąży, faceci włókna kolagenowe mają poprzecznie w "x" dlatego nie mają cellulitu.
Poza tym cellulit to też jest od braku ruchu, ale dieta też na to wpływa. I niestety w ciąży niestety skazane jesteśmy na cellulit i nie ma co smarować się na to preparatami na niego - gdyż te składniki nie są zalecane w ciąży - zwłaszcza kofeina.

Ja wybieram się też zaraz na zakupy, muszę kupić sobie spodnie.

reklama
Jeżeli chodzi o wygodne staniki to ja noszę te od Ewy Michalak - w środku są bawełniane, no i w ogóle najwygodniejsze na świecie :) A jeżeli chodzi o piersi, to u mnie mają co trzymać - widzę, że wszyscy faceci mierzą za pomocą dłoni - mój mąż wczoraj "zmierzył" i stwierdził, że do objęcia jednego cycka potrzebowałby trzeciej ręki ;) Pod biustem obwód mi się nie zmienił, tylko miski coraz większe. Teraz znowu będę musiała kolejną sztukę zamówić. Najbardziej się martwię stanikami do karmienia, bo w moim rozmiarze chyba żadnych nie robią, ewentualnie polska melissa, ale obawiam się, że do czasu karmienia mogę jeszcze wyskoczyć ponad ich rozmiarówkę. Cóż - będę musiała kupować normalne i przerabiać na karmniki, ale co zrobić, takie życie...

tab byłam na stronie ewy michalak, dośc solidnie wyglądają te biustonosze i można sobie coś upolować w fajnej cenie, tylko póki co nie znalazłam modelu jaki bym chciała ( zupełnie gładziutki, najlepiej bawełniany), ale będę mieć na uwadze po ciąży, bo aż jestem ciekawa :)

dziewczyny dzięki za opinie w temacie cellu, generalnie jak nie patrzę, to nawet mi on nie przeszkadza ;) najwyżej w lutym starego zaprzęgnę, mam kilka masażerów, którymi traktowałam kiedyś moje boskie uda, więc on przejmie pałeczke nad swoją kobietą :p

tab byłam na stronie ewy michalak, dośc solidnie wyglądają te biustonosze i można sobie coś upolować w fajnej cenie, tylko póki co nie znalazłam modelu jaki bym chciała ( zupełnie gładziutki, najlepiej bawełniany), ale będę mieć na uwadze po ciąży, bo aż jestem ciekawa :)

ja mam jeszcze właśnie taki gładki beżowy za starszych, których już nie ma w sklepie (z czasów, gdy sprzedaż jeszcze była na blogu i na zapisy prawie ;)) i taki bawełniaczek czerwony w kropki, których też już nie ma, a szkoda, bo to moje najwygodniejsze. gdybyś miała zamiar kupować to zwróć uwagę na to, że ona ma zupełnie inną rozmiarówkę - na stronie jest kalkulator.

Cześć dziewczynki, urwanie łba miałam ostatnio, jakoś każdy nas nawiedzał, a potem już tylko wyrko.
Cell to standard, bioderka i pupcia też, ot takie skutki marginalne ciąży :)

A powiedzcie ile już przytyłyście? Bo ja 4,5 kg cholender.

Wiecie co, byłam ostatnio u super lekarza homeopaty! Rewela, opętała mnie grzybica i będę ją lecyzła homeopatycznie. Ponadto dostane granulki na laktację i na to, żeby dziecko nie dostało żółtaczki w szpitalu, po co inkubator itd. Kurde moja koleżanka mi poradziła, która już jest po porodzie pół roku. Po kilku godz miała pokarm, dziecko nie miało zółtaczki, szybciej się jej wszystko pogoiło, a to dzięki kilku granulkom. teraz dzwoniłam do niej, jej Tymek miał katar, ale po granulkach juz go nie ma. Cudotwórca normalnie:) Jka któraś chce namiar to służę.

O jaaa tak zimno a ja muszę dziś z psem wyjść stoi juz i ślepiami przewraca, a Pancia jeszcze w pieluchach :)

witajcie w niedzielę dziołuszki
jestem zawiedziona wczorajszym łażeniem po sklepach, kupiłam jedynie bluzę dresową :(( ani spodni, ani swetra, muszę sobie po necie pobrykać, może na allegro coś upoluję
za to kupiłam parę ciuszków dla dzidzi :)) a jakbym znała płeć, to pewnie bardziej bym poszalała hehehe
a jak tam wasze zakupy???

Witam się niedzielnie :)
Ja ważyłam się przedwczoraj i mam 0,5kg na plusie od początku ciąży, ale ja gruba jestem, więc nie powinnam za dużo tyć. Szczuplaczki mogą sobie na więcej pozwolić ;)
Jeżeli chodzi o ciuchy to czekam na wypłatę i chyba sobie kupię taki zestaw na allegro spodnie długie+rybaczki+spódnica+pas ciążowy. Można wybrać sobie z różnych wzorów, a cały zestaw kosztuje bodajże 125zł (wysyłka gratis), więc nie majątek i można zaryzykować.

reklama
agunia ja przed chwila ledwo wróciłam z zakupów i tez prawie tam padłam, co chwilę przysiadałam na jakiejś ławeczce a pod koniec musiałam głowę oprzeć w dłoniach, bo tak mi ciemno przed oczami było, ludzie patrzyli na mnie jak na jakieś zombi, ale oczywiście nikt nie zapytał, czy dobrze się czuję czy coś w tym stylu, tylko gapić się potrafia :baffled:

Do góry