reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam:-) Ja dziś nie mogę spać, pewnie pozostałość po nockach:zawstydzona/y: Zdenerwowałam się wczoraj w pracy, bo moja szefowa powiedziała, że ciąża to nie choroba i pracownik powinien dawać z siebie tyle co normalnie:angry: a odniosło się to do mojej prośby o przynajmniej częściowe zwolnienie mnie z nocek... szkoda słów... Oczywiście moja szefowa dzieci nie ma:dry: No nic, na pewno się nie poddam i bedę walczyć o swoje.
Co do ruchów dzidzi, to mi się wydaje, że też odczuwam, szczególnie właśnie po jedzeniu, takie motylki.:-p

reklama
Witam:-) Ja dziś nie mogę spać, pewnie pozostałość po nockach:zawstydzona/y: Zdenerwowałam się wczoraj w pracy, bo moja szefowa powiedziała, że ciąża to nie choroba i pracownik powinien dawać z siebie tyle co normalnie:angry: a odniosło się to do mojej prośby o przynajmniej częściowe zwolnienie mnie z nocek... szkoda słów... Oczywiście moja szefowa dzieci nie ma:dry: No nic, na pewno się nie poddam i bedę walczyć o swoje.
Co do ruchów dzidzi, to mi się wydaje, że też odczuwam, szczególnie właśnie po jedzeniu, takie motylki.:-p
z tego co wiem, to kobieta w ciąży jest pod ochroną i nie może pracować w nocy albo musi wyrazić na to pisemną zgodę, nie pamiętam dokładnie, ale sprawdź to koniecznie w kodeksie pracy i niech Ci nikt tu łaski nie robi za to!

Dziewczyny gratuluję czucia ruchów!!!! JA póki co, nie czuję ruchów...jedyne co mi się rusza to jelita :)

jeżynko, ta Twoja szefowa to nie człowiek chyba, zero empatii, ale tak to jest jak się czegoś nie doświadczyło na własnej skórze
ale walcz, walcz o swoje, albo idź trochę odpocząć na zwolnienie, jeśli możesz, bo nie wiem jaka sytuacja tam u was panuje...najważniejsza jest dzidzia

ja dzisiaj dalej mam małe plamienia, ale staram się nie denerwować, skoro nie ma żywej krwi, tylko różne kolory brązów, to nie panikuję
i znowu wymioty wróciły :(
miłego dnia wam życzę :)

Czesc dziewczynki!!!
Codziennie was czytam, ale nie zawsze mam sile cos napisac...U mnie przeprowadzka pełną gębą :-) Do niedzieli chcemy juz mieszkac w nowym mieszkanku :-) wiec ciagle na wysokich obrotach... ale czuje sie dobrze, brzuch mnie nie boli tylko cos w pachwinie( nie wiem czy scięgna czy co??) pewnie dzidzius robi sobie wygodną miejscówkę :-) Wczoraj ponad godzine gadalam z moim kochanym kuzynem( wyjechal na wakacje do Holandii do pracy), w sumie dopiero drugi raz od lipca, codziennie pracuje i nie bardzo ma czas na pogaduchy :-( a oprocz meza jest najwazniejsza osoba w moim zyciu.... tak wiele sie ostatnio stalo a ja nie moge z nim pogadac.... no coz.... zaniedlugo wraca wiec sie nagadamy, narazie poprawil mi humor i jest super ..

margoz a te mdlosci to nie przypadkiem z nerwow??

Wiecie co sie stalo??
Mam caly biustonosz mokry..... w tamtej ciazy siara pojawila sie okolo 20 tygodnia, pamietam bo strasznie bolal mnie brzuch, wzielam NoSpe i jak rano wstalam to mialam plamy na pizamie, maz sie smial ze tak mnie NoSpa rozkurczyla ze mleko sie wylalo :-):-)
Teraz 14 tydzien ciazy i juz??

Czesc Dziewczynki :)

Czytam Was ale niestety weny do pisania brak... :( U nas chyba wszystko ok... Czuje sie ok, mdlosci minely i niestety to mnie martwi :) Brzuszek tez bardzo wolno rosnie... A usg dopiero za 2,5 tyg :( Mam nadzieje, ze ten brak objawów to syndrom drugiego trymestru :)

No jasne ze tak... mowi sie ze II trymestr to najlepszy moment ciazy...mdlosci i inne dolegliwosci znikaja....nie martw sie :-)
Ja tez procz mokrego stanika nie mam zadnych objawow....

reklama
Czesc Dziewczynki :)

Czytam Was ale niestety weny do pisania brak... :( U nas chyba wszystko ok... Czuje sie ok, mdlosci minely i niestety to mnie martwi :) Brzuszek tez bardzo wolno rosnie... A usg dopiero za 2,5 tyg :( Mam nadzieje, ze ten brak objawów to syndrom drugiego trymestru :)

nie martw się że mdłości minęły :) ciesz się dobrym samopoczuciem, ja jak na razie miałam jeden jedyny dzień bez wymiotów, to aż pod sufit skakałam hehe

Do góry