reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witajcie

Claudia to szybko Ci się ta siara pojawiła. Zastanawiałam się ostatnio też kiedy u mnie się pojawi, nawet chyba sobie kupię paczkę wkładek laktacyjnych na wszelki wypadek.

Angelka nie ma co się martwić brakiem nudności tylko się cieszyć.

Mnie to często boli brzuch szczególnie wieczorem, wczoraj był dokuczliwy, ale dziś na razie nic nie czuję.

reklama
GosiaLew no wlasnie wiem, w poprzedniej ciazy w 20 tygodniu, teraz jestem dopiero w 14 .... nie wiem czemu, czy to jest spowodowane.....
Ostatnio mimo ze mialam CC to zaraz mialam pokarm, jakies 3 godziny po juz karmilam piersia..ale niestety tylko 5 tygodni.... dostalam jakiejs dziwnej wysypki odleżynowej i nikt nie wiedzial co to takiego...Dermatolog kazal mi zrobic mase badan krwi i zabronil do wynikow karmic piersia( mysleli ze zarazilam sie na sali opeacyjnej) niestety pozniej juz nie udalo mi sie wrocic do cycusia :-(

Witam kochane,
Jeżynko walcz o swoje i się nie dawaj-teraz jest najważniejszy astronauta w Twoim brzuszku i Jego zdrowie trzeba mieć na uwadze - 3mam mocno kciuki za Was :)
Claudia szybko ta siara faktycznie, ale to raczej nie jest objaw niczego nienormalnego :)
Wczoraj wieczorem miałam bardzo silny ból brzucha-jakby ktoś mnie kopnął z całej swojej siły w niego. Na szczęście nie było ani krwawienia ani żadnych innych niepokojących objawów. Dlatego dzisiaj sobie odpoczywamy z dzidziami :)
Miłego dnia mamuski kochane i wszystkie fasolinki :)

P.s zniknęły mi emotikonki i nie mogę wklejać buziaczków-czy któraś miała może podobny problem?

Dlatego ja nie panikuję z tym bólem podbrzusza.
Tylko dokucza mi, szczególnie jak chodzę lub stoję a muszę obiad zrobić.

Jak tak Was czytam to aż nie mogę uwierzyć, że i u mnie w końcu zaczną się ruchy maleństwa i ta siara tak wcześnie. Zawsze myślałam, że ona pojawia się kilka tyg przed porodem. Doświadczone mamuśki piszcie o takich rzeczach bo dla mnie to jakaś magia teraz.

Ja dziś dla odmiany jeździłam z mężem po mieście i wyceniałam okna do domku, a teraz leżę i odpoczywam, strasznie mnie męczą takie wypady.

A co do bólu brzucha to trochę uspokaja mnie fakt, że sporo z Nas takie ma więc to musi być normalne.

Ostatnia edycja:
ja siarę w pierwszej ciązy miałam jakieś 4 tyg. przed terminem, ale nie miałam mokrego stanika, po prostu parę kropelek na sutku. Teraz przestałam karmić piersią około miesiąca temu i póki co nie tęsknię za mlekiem w piersiach :)

moniabir,neta82 wiem cos o tym... ja w pierwszej ciazy zamęczałam na forum doswiadczone mamusie :-)
Jezeli macie jakies pytania, to poprostu piszcie...jezeli ktoras z nas, "doswiadczonych mam" (o ile mozna tak nas nazwac, kazda ciaza jest inna) bedzie znala odpowiedz napewno pomoze :-):-)

a ja siary nie miałam widocznej w poprzedniej ciazy... to sprawa indywidualna, u mnie mleko pojawiło sie na 3 dobe po porodzie a tak to podawałm cycusia, z którego nic nie leciało by pobudzic laktacje i dokarmiałam butekla a jak sie mleko pojawło to juz tylko na cycusiu bylismy...

reklama
Zauważyłam ostatnio, że po zjedzeniu mleka w jakiejkolwiek postaci (zimne, gorące jako kakao) potem boli nie żołądek, a właściwie czuje je cały dzień, a mam na nie ochotę. Może to głupie ale czy to może wskazywać, że dziecko jak się urodzi będzie miało skazę białkową? Czytałam gdzieś, że jak kobieta w ciąży je określone rzeczy to potem te same lubi dziecko i nie wiem czy to prawda. Przed ciążą oczywiście takiego problemu z mlekiem nie miałam.

Do góry