reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam z ranka.
Wczoraj zgrzeszylam okropnie i obzarlam sie lazankami ale chyba sie maluszkowi spodobalo bo nawet mnie bardzo nie mdlilo:-).
U mnie za oknem szaro i ponuro no ale lato to ja juz dawno pozegnalam:-(
Milego dnia dziewczynki

Hej :)
Ale Wam zazdroszcze, ze tak sobie odpoczywacie. Ja niestety siedze narazie w głośnym, zatloczonym miescie, ale w niedzele jade na tydzien poslubny nad morze i tam bede sie byczyć :-) Juz sie docekac nie moge :happy::happy::happy:

Mam pytanie z innej beczki troche: Czy któras z Was sie orientuje, czy przebywajac na L4 w ciazy mozna zrobic praktyki z uczelni? Tak sie ucieszylam, ze bede miala na to czas teraz, ale moj TŻ powiedzial, ze nie mozna bedac na zwolnieniu podpisywac zadnej umowy, nawaet jesli nie sa to praktyki platne :-(
Macie moze jakies doswiadczenie w tej kwestii?

Wydaje mi się, że praktyki z uczelni to jakaś forma pracy i Twój pracodawca, albo ZUS może się do tego przyczepić. Najlepiej chyba zapytać na uczelni, albo w ZUSie właśnie, żeby nie było potem problemów.

Witajcie wszystkie dziewczynki:)
mysia 88 : nie możesz teraz odbyć praktyk niestety będąc na L4:( ponieważ to też rodzaj pracy i żadna uczelnia się na to nie zgodzi to wbrew przepisom.Pozdrawiam.
Ale dziś super nareszcie torszke można dychać:)zaraz zabieram się za prasowanko.A co do wczorajszego tematu czy można wieszać pranie to bez przesady można to lekka praca.

Witam
Japo wizycie u lekarza i niestety złapałam infekcję jakąś, mam globulki, miejmy nadzieję, że przejdzie szybko. No i już mogę odstawiać duphaston.

I dostałam całkiem fajną wyprawkę od lekarza, była tam nawet butelka Avent i mini krem sudocrem i kilka poradników.

Co do praktyk to na L4 to raczej wykonywać nie wolno, bo L4 to zasiłek chorobowy z tytułu niezdolności do pracy a praktyki to zawsze jakaś praca nawet wykonywana odpłatnie.

Jeśli chodzi o wieszanie prania to raczej nie ma przeciwwskazań chyba, że któraś sama się wiesza na tych sznurkach;-)

reklama
Dziekuje wszystkim za odp!
W takim razie moj TZ mial racje... :-(

No to nic, bede musiala jakos sobie to wszystko poukladac.

GosiaLew:
A moge wiedzec jakia mialas przyczyne stosowania Duphastonu?
Bo ja w sumei od 3 tc go zazywam, z ciaza jest ok, a lekarz powiedzial, ze to tak "na wszelki wypadek". Nic z tego nie rozumiem. Niby ok, a tabletki jednak. Ostatnio mnie troche bolal brzuch to mi lekarka zmienila na Luteine dowcipnie :) Ale z duphastonem to nie wiem. A no i nei wiem czy duphaston ma lepsza dawke hormonow, bo po nim czulam sie rewelacyjnie, a po luteinie wrrr....

Do góry