reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
ależ wenę miałyście :))) Nie daję rady nadążać za WAmi!!!
Laptopa trzymam na kolanach, ale nie długo i zgadzam się, że czesto czy będzie dobrze czy nie, nie zależy do końca od nas. I na pewno dziewczyny, które mają realne zagrożenie życia dziecka bardziej uważają i unikają wszelkich zagrożeń niż jak jest wszystko w porządku!
To tak jak zdrowy nigdy nie zrozumie chorego ;)

A o witaminach już się chyba gdzieś wypowiadałam...biorę co 2-3 dni, żeby nie przesadzić.

poziomkowa moze najlepiej słuchać intuicji, jesli podpowiada Ci aby nie jeść witamin, spróbuj moze na miesiac je odstawić i zobacz jak Ci badania wyjda

Cześć dziewczyny.
Cieszę się,że wasze wizyty u lekarzy dobrze wypadły i że dzieci zdrowo rosną.
Witam nową mamusię:)
Ja jestem u rodziców na wsi i nie mam czasu wchodzić na kompa.Wczoraj byłam na grzybach 2 razy i nawet znalazłam,grzybów jest masa w tym roku.
Czuję sie dobrze,brzuch dalej sie twardy robi,ale juz na tyle się przyzwyczaiłam,że nawet uwagi większej nie zwracam.
Muszę wyniki zrobic w poniedziałek,bo mam jakieś 2 wyniki na tarczyce,toksoplazmozę i cytomegalie.
Co do wagi dzieci,to ja też myślę,że to bardziej genetyczna sprawa,dlatego w tej ciąży jestem przerażona tym jak wielkie może być moje dziecko,bo ja sama byłam kwadratowa(4830 i 52 cm),a tatus dziecka miał 5kg i 70 cm,także podstawy do obaw są.
Życzę wszystkim udanego piątku:)

witam
ja niestety nie mam z nia kontaktu,moze zostawiła namiary na zamknietym?
kurcze z tymi witaminami,przestalam brać bo mnie strasznie po nich mdli i zapomniałam dla lekarza powiedzieć.....
ile czasu bierze sie kwas foliowy?
Co do wakacji chyba stawiamy na Soline i okolice.Mamy tylko 6 dni wiec nie chcę za dużo na podroz stracić.
Lece do pracy,mam dziś kontrole,wrrr.
Buziaki i miłego piątku.

Witam w piatek 13-tego-mam nadzieje ze szczesliwy:)
Mnie wczoraj tak scielo ze jak poszlam spac o 18 to sie obudzilam o 21 na siku i mycie i spowrotem do lozka i dopiero o 7 dzis wstalam.
Co do witaminek to ja biore Pregnacare i zamierzam jeszcze lykac bo po pierwsze zawsze mialam kiepska krew a po drugie teraz duzo zwracam i malo jem wiec zapobiegawczo lykam. Jak poczuje sie lepiej to pomysle o odstawieniu a na razie co wieczor duza pogula.
Sunshine ja tez na USG z pelnym pecherzem a moje badanie bylo opoznione 50 minut i siedzialam tak na krzesle i sie modlilam zeby mi po nogach nie polecialo. Jak wyszlam z gabinetu to biegiem przez caly szpitaldo WC i to w pol zgieta tak mnie bolalo. Kto jak kto ale polozna powinna wiedziec ze baba w ciazy bez sikanie dlugo nie wytrzyma :/. Na nastepne USG nie zamierzam sie tak wypelniac bo jaknie wytrzymamto bedzie wstyd na caly szpital :p

W poprzedniej ciąży także nie miałam żadnych niedoborów a lekarka i tak kazała mi brać witaminy.
No to brałam bo myślałam ze ona sie zna... i ze tak lepiej.
ale teraz myślę ze po co..jesli mi niczego nie brakuje?
Zacznę brać ewentualnie w razie jakichś braków i tez nie będę przesadzać
bo mam takie wrażenie ze te sztuczne witaminy wcale nie są takie zdrowe.
Ja na szczęście jestem pożeraczem warzyw i owoców (bo nie jem mięsa)
wiec raczej mi niczego nie trzeba...
a co do tej wielkości dzieci to różnie bywa..
Wtedy brałam witaminy ciążowe a Dorianek miał trochę ponad 3 kilo.
Hmmm a może przez te witaminy go teraz tak energia rozpiera.... ;)
Pozdrawiam :)

dziewczyny pytanie za milion dolców, czy te które z was biorą witaminy (chodzi mi o te prenatale itd), biorą je codziennie?

pytam bo ostatanio po raz któryś z kolei słyszałam, że czesc witamin źle wpływa na wzrost maleństwa w brzuszku, tzn. w drugą stronę, że dzieci rodzą się "większe", rozmawiałam z kilkoma lekarzami i co jeden to inna opinia

ja biore prenatal classic raz dziennie i nic poza tym, mam b.dobre wyniki ( nie żebym sie chwaliła, nigdy nie miałam chyba tak dobrej morfologii), ale sie zastanawiam po wczorajszej wizycie, bo w zasadzie 8 cm jak na ten tydzien to nie najmniej :)

btw neta kocham solinę :)
co do witamin to powiem tak. Pierwsza ciąża-wyniki morfologi b. złe musiałam brać witaminy, ale było ciężko bo jestem uczulona na żęlazo i po każdej tabletce wymiotowałam. Druga ciąża-wyniki dobre-nie brałam żadnych witamin. Trzecia ciąża-na początku wyniki dobre, ale z każdą kolejną wizytą spadały. Witamin nie brałam z tego samego powodu(żelazo). Jednak pod koniec ciąży, dosłownie ostatni m-c nabawiłam się anemii:angry::szok: i chciał nie chciał musiałam brać czyste żelazo. Nie było łatwo, ale jakoś brałam, strach o dziecko był większy. Jak rodziłam wyniki były już rewelacyjne.
A więc jeśli masz dobre wyniki to nie ma potrzeby brania witamin. Jedz owoce, warzywa itp - tak mi mówili lekarze:-)

czy ktos wie,co u aniprzemka,bo od wizyty chyba się nie odzywała?
No właśnie dawno jej tu nie było.:szok:

reklama
Do góry