reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Widze ze nie tylko ja mam dzis spadek enrgi .U mnie z tym juz ciut ciut lepiej :-).Oliwka niedawno wstala ,teraz sie wyglupialysmy na lozku :-).Ja sie zdrzemnelam na kilka minut i jest mi lepiej :-).Idziemy cos z niunia zjesc i szykujemy sie do piaskownicy :-).

reklama
dziewczyny czytam wasze historie i aż serce boli na samą myśl ile niektóre z was musiały wycierpieć. Mam nadzieję i głęboko w to wierzę, że wszystko co złe już za wami, i teraz czekają was... nas wszystkie już tylko same dobre rzeczy:tak: O!:tak:

A tak w ogóle to byłam wczoraj u gina, który mimo, że to dopiero 4-5 tydzień na podstawie badania powiedział "Tak. To jest ciąża". Cudownie słyszeć te słowa:-)

Pani cinkowa jak wspaniale słyszeć takie słowa:tak:
apple tree mi też kawa bardzo smakuje i póki mnie nie odrzuca, to pozwalam sobie na jedną słabą dziennie. Z synkiem odmawiałam sobie wszystkiego, ale to chyba przesada

A ja wlasnie wrocilam do domku. i co widze mury mojego nowego domku pna sie w zatraszajacym tempie. hmh scarletka ja tak jak ty o ciazy dowiedzialam sie na dzien dziecka tzn w pon wieczorkiem poznym. mam nadzieje ze to bedzie dla mnie niesodzianka udana. naprawde zaczal sie dla mnie okres pelen jakby to nazwac i radosci i obaw.

Dziekuje Dziewczynki za mile przyjecie :) Dzis robilismy drugi test - druga krecha mocno czerwona, o wiele mocniejsza niz w poniedzialek... Tak bardzo boje sie cieszyc.

Witam wszystkie nowe Mamusie Margee Angelka Rutkosia.. Mam nadzieję że żadnej nie pominęłam.

Ale nam się tu tworzy silna grupa wsparcia :)
Czytając o waszych przeżyciach paradoksalnie nie czuję strachu o moją dzidzię tylko siłę do walki gdyby coś jednak poszło nie tak.
Dzięki, że się tu z nami dzielicie swoimi doświadczeniami!
Jesteście super dziewczyny!

Witam dziewczyny

Kurcze martwię sie strasznie pierwszy test zrobiłam prawie 2tyg. temu.Parę dni później odwiedziłam gin.który prowadził moja poprzednia ciąze i miałam do niego zaufanie.No właśnie miałam bo po zrobieniu usg stwierdził że nie jestem w ciąży kazał oznaczyć Bhcg na potwierdzenie jego słów i dał receptę na wywołanie miesiączki.Ale widział w jakim jestem szoku więc łaskawie stwierdził że może jednak jestem w ciązy od dwóch ty. i nic jeszcze nie widać.
Wynik Bhcg wskazywał na 4tydz. ciąży więc dzwonie do niego on bardzo zdziwiony kazał prxyjechac na wizytę no i szuka szuka w końcu pokazał mi jakiś punkcik i stwierdził ,że jeżeli jestem w ciąży to musi być to.Zapytał mi się czy chce zdjęcie a ja byłam już tak wściekła i rozczarowana że wypaliłam mu ,że chyba sobie robi ze mnie jaja nie jest do końca przekonany co widzi (tym bardziej ja mógłby mi wszystko wmówić)i chce mi dać zdjęcie?Zrobiło mu się głupio powiedział że jestem na 100% w ciąży tylko jeszcze chba za wcześnie.
Dziewczyny ja sobie myslę ,że przecież chyba idzie na podstawiej jakiś tam obserwacji stwierdzić nawet wczesną ciążę przecież musi być pęcherzyk?
Bynajmnie drugi tydzień żyję w zawieszeniu szperam w necie i niepotrzebnie się nakręcam.Na wtorek umówiłam się z innym lekarzem oby było coś widać.

reklama
Witam Dziewczyny,
Odespałam troszkę dzisiejszą nockę, ale spanie w dzień to nie to samo co w nocy. Poza tym szkoda mi było takiego pięknego dnia na spanie. Pracuję jeszcze na nocne zmiany, bo nie mam jeszcze potwierdzenia ciąży od lekarza. Poza tym wolę zrobić nockę niż 2 zmiany z rzędu po 12 godzin. Pamiętam jak to było przy pierwszej ciąży i obiecałam sobie, że teraz tak prędko się w pracy nie przyznam. Chciałabym pracować jak najdłużej, przynajmniej tak do 6 miesiąca, oczywiście jeśli będę się wystarczająco dobrze czuła. Później już oczywiście bez nocnych zmian.

Piszecie, że macie dużą ochotę na kawę, ja też tak miałam ale teraz nadeszła faza kawowstrętu;-).

Do góry