reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

https://www.babyboom.pl/forum/members/kamcia-r-77154.htmlKamcia.r jakoś mało profesjonalny ten twój lekarz. Ale skoro zrobiłaś test i beta hcg, które potwierdziły ciążę to spokojnie. Lekarz faktycznie na tym etapie może mieć problem jednoznacznie stwierdzić ciążę. Z tym zdjęciem to się nie dziwię, że się zdenerwowałaś. Poczekaj jeszcze chwilę i idź do innego lekarza, no chyba że złość na tego Ci przejdzie.:-)

reklama
kamcia ja bym takiego ginka udusiła i nie dziwię się, że straciłaś cierpliwość. ale jak zrobiłaś testa i betę i oba wyszły pozytywne, to bym była spokojna. Pewnie wczesna ciąża , a sprzęt u lekarza kiepski:dry:
aniaprzemka i oby takie nastawienie pozytywne cię nigdy nie opuszczało! brawo

kamcia.r 4 tc to trochę za wcześnie, żeby móc na 100 % stwierdzic ciąże na podstawie usg. Skoro testy ciążowe i beta mówią, że jesteś w ciąży to znaczy że jesteś:-) a na usg wybierz się za 2 tyg, wtedy juz powinno być widać pęcherzyk. Ja na pierwsze usg idę w 7-8 tc, aby się niepotrzebnie nie stresować ewentualnymi niewiadomymi. Tyle, że to jeszcze 3 tygodnie, a ja już nie mogę się doczekać bicia serduszka:-)

KAMCIA idz za jakis czas do innego gina.Teraz staraj sie nie stresowac ,Na moje to ty jestes w ciazy :-). W paiskownicy pogryzly nas strasznie komary.Normalnie jakas plaga w tym roku.Musze kupic jakies preparaty na komary bo nie da sie z nimi wytrzymac.Oliwka pije mleko i kiedys tam usnie i ja tez ide spac.Dobranoc.

u nas niestety mamy ten sam komarowy problem:angry: otwarte okno, zapalone światło i ściany całe w komarzyskach, bez rajda byśmy nie przetrzymali

zaczyna mnie bolec gardlo :( :( :(
zjadlam zabek czosnku, plucze wodą z solą i jestem przerazona... wtedy tez tak sie zaczelo no :(
w ogole dzis wieczorem czuje sie jakbym miala goraczke, (mierzylam, 36,7) piersi napęczniale i gorace... moze tak organizm reaguje... no sama nie wiem
gdzies doczytalam, że na poczatku ciąży mogą występować objawy jak w czasie przeziębienia...

angelika koleżanka na początku ciąży miała takie sama objawy o jakich piszesz, myślała, że ją grypa rozkłada, a co się okazało, to dzidzia była w drodze:-) myślę, ze u ciebie jest podobnie, ale jak boli gardełko, to płucz je kochana i wcinaj czosnek, a tak an wszelki wypadek, lepiej dmuchać na zimne;-)

reklama
a powiedźcie mi, czy zaczęłyście dbać już o skórę na brzuszki i piersiach, nacieracie ją czymś żeby zapobiec rozstępom? ja w poprzedniej ciąży nie miałam kłopotu z rozstępami, miałam tylko kilka. niczym specjalnie się nie nacierałam. boję się co będzie tym razem. Słyszałam ostatnio, że najlepsza jest zwykła dziecięca oliwka do ciała, testowała któraś?

Do góry