reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Przepraszam, że przeszkadzam :-)
Wszystkiego najlepszego dla Agusi z okazji 18 miesięcy, życzy starszy kolega.

Ewitka jestem pod wrażeniem gadulstwa malutkiej, tylko pozazdrościć. Co do mani spacerkowania możemy sobie ręce podać, widocznie Nasze dzieci tak mają.
No i zdrowia życzę, nie daj się chorobie.

Buziaki

reklama
Witam się i ja:)
u Niny kaszel i katar skończyły się po podaniu zyrtecu wiec to chyba rzeczywiście alergia. dzisiaj zrobiłam testy, w piątek będą wyniki.
od tygodnia mała chodzi do innego żlobka bo publiczny ma przerwe wakacyjna, przyjęła się bez problemu, rano odrobine marudzi ale potem sie rozkreca. co do kupy to robi na nocnik i w domu i w żłobku, siku czasami też. tak całkiem nie ściągam jej jeszcze pieluch, tylko wysadzam jak mówi że chce.
poza tym ok, straszna z niej rozrabiara, wszystkimi chce rządzić:)

Isqa dziękujemy i koledze również życzymy wszystkiego najlepszego! Hehe, mówiłaby dużo więcej gdyby jej braciszek zamiast ją uczyć nowych słów nie naśladował jej gadania tak skrupulatnie :-D
U nas nocnik nadal jest bee, córcia wie, że tam się robi kupkę, ale usiąść nie chce i basta. Najgorsze jest to, że ja widzę kiedy ona gniecie kupę w pampersa, ale w niego najlepiej się robi i basta.

Ewitka dziękuje :)
A jak ząbki pucujecie? Mila nie lubi szczoteczek, tylko ten silikonowy paluszek, ta nakładka na palec. Dorianek juz od dawna używa dorosłej szczoteczki bo chciał mieć taką jak ja, wybrał sobie taka w swoim ulubionym pomarańczowym kolorze i najpierw myje sam a ja później poprawiam hehe, ale juz za nie długo odpuszczę bo myje coraz dokładniej.

Ja byłam w szoku jak młoda błyskawicznie zapałała miłością do mycia ząbków. Długo jej nie myłam, dopiero jak skończyła rok i jak jej urosły górne jedynki, a teraz oba dzieciaczki szorują razem, które dłużej! Daję odrobinkę Elmexa dla dzieci na szczoteczke i szorują, córcia to nawet naśladuje brata i udaje ze pluje :-D

hej - a Viki weszła w kolejny etap mówienia- powtarza w zasadzie wszytko:) - jedne slowa wychodza idealnie - inne - ucina pojedyncze literki najczesciej na początku - ale fajne to jest - cieszymy sie jak dzieci :) - zaczyna tez uzywac po kilka slów - np wlasnie daj mi , albo oć(chodź) tu albo tam, dziemy(idziemy) tu itd. - zaczyna tez slownie mowic o swoich potrzebach- np picia albo jeść - a najfajniejsze jest ze rozpoznajac osoby na foto - nazywa ich - kuba to buba- wiadomo;-) - mama , tata , ciocia , dzizdzia, bacia, ale tez dzieci, lala, i wszelkie zwierzaki , taki na ptaki itd- zabawne jest jeszcze jak wola nas po imieniu - damian i viola :) tylko viki nie bardzo jej wychodzi - za to mowiąc o sobie pokazuje paluszkiem na siebie- i jeszcze jedno - najcudowniejsze - mowi - kocham cie :) - i do tego pokazuje :)
DSC09922.JPGDSC09924.jpg

a w temacie zabków- jeszcze nie myje- choć bardzo by chciala , bo nawet lalkom czasem myje- nie wiem czy wpomnialam - raz wyslalam fotke taka do konkursu na bb i wygralam bon do smyka na 100zł;-) - ale sczoteczki jeszcze nie kupilam- a ta na palec sluzy do ...mycia paznokci :baffled:..tak wyszlo jakoś...;-)

nixie- fajny pomysł na bloga - fajne te fotki stylizowane na idealną panią domu ;)

pozdrówka od nas serdeczne:)

Ostatnia edycja:
Isqa dziękujemy i koledze również życzymy wszystkiego najlepszego! Hehe, mówiłaby dużo więcej gdyby jej braciszek zamiast ją uczyć nowych słów nie naśladował jej gadania tak skrupulatnie :-D
U nas nocnik nadal jest bee, córcia wie, że tam się robi kupkę, ale usiąść nie chce i basta. Najgorsze jest to, że ja widzę kiedy ona gniecie kupę w pampersa, ale w niego najlepiej się robi i basta.

Oj, skąd ja to znam, u Nas też naśladownictwo jest w nie tę stronę co trzeba.
Co do nocnika to Tośko siada, pręży się jak do robienia kupy (małpuje brata) i zaraz wstaje zobaczyć czy są jakieś efekty :-D Ostatnio odkrył, że ma pupę, a więc ręce non stop w przedziałku są a czasami zawartość pieluchy na rękach ląduje.

Ja młodemu myję zęby odkąd je ma. Najpierw silikonową szczoteczką, a potem zwykłą dla dzieci. Przedtem używaliśmy pasty bez fluoru, a teraz elmexu dla dzieci. Niestety nienawidzi myć zębów i z reguły jest płacz przy myciu. Nie odpuszczam mu, bo i tak już na 4 zębach miał próchnicę i ma je lapisowane, więc boję się, że mogą mu się popsuć następne.

dziś rozmówka sprzed max godzinki z moją córcią co ostatnio nie chce spać
Viki- mama-mama! pójde?
ja: gdzie?
Viki: papa?
ja: spać pójdziesz...no i mega ryk - jejku - co ja z nią ostatnio mam - nijak uspać, kupa po kątach w pampersy- a juz nocnikowo w miare było, jeść tylko sama, myć tez najlepiej sama, sama na spacerki - no ale bawić tylko z mamą - kocham te kruszynę, ale marzy mi się taka chwila wytchnienia ....dzis pojechałam sama na zakupy - do domu takie- a wróciłam bez - zwyczajnie zapomniałam, że wyjechałam na zakupy - tak zachłysnęłam się wolnością - po prostu pospacerkowałam sobie po mieście - tez tak czasem macie?

reklama
Do góry