reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

ojj i u mnie deszcz praktycznie codziennie i już tak od dwóch tygodni, słońce naprzemian z deszczem, ponoć w ten weekend ma się rozpogodzić.
A Szymkowi jak zaczęły zęby rosnąć to cztery odrazu na dole, dwa z jednej i dwa z drugiej strony i muszę powiedzieć że nawet niewiem kiedy zaczęły mu wychodzić:)w sumie ma już ich prawie 14.
a Dziś byliśmy zdjęcie do paszportu Szymkowi zrobić, na urlop jedziemy w połowie czerwca, a pech chciał że koniec ważności paszportu małego kończy się na początku czerwca:( Nawet nie chciał na krześle siedzieć aby zdjęcie mu zrobić, jutro drugie podejście, oby było lepiej.

zdrówka dla chorowitków:-)

reklama
clauditka kurcze i mi przypomniałaś, że nam waznośc paszportów dla dziewczynek tez sie jakoś za nie długo kończy, ale jak mysle o zdjeciach to nie chce mi sie juz tych paszportów wyrabiać....

"Wyslijcie mi dziewczyny troche slonka bo wpadne w depresje od tej angielskiej pogody :-([/QUOTE]"

Polis, wcale mnie nie zachęcasz do przeprowadzki ;-)

witajcie dziewczynki, coś ostatnio nie mam weny na pisanie, ale czytam regularnie :)

gratuluję kolejnych ząbków oraz życzę zdrówka chorym dzieciaczkom.
u nas wszystko ok, Filip ma fazy mega niegrzecznego łobuza, czasem potrafi się ładnie posłuchać a czasami trzeba powtarzać milion razy a on dalej robi, czego mu nie wolno, czasem aż się we mnie gotuje ;-/
chodzi bardzo ładnie już, próbuje już nawet biegać co mu też ładnie wychodzi. Ostatnio mieliśmy debiut na placu zabaw jako już chodzące dziecko i było bardzo super.

a jak tam postępy ruchowe Kubusia GosiuLew i Agniesi Ewitko? tak wczoraj przed snem o was myślałam :)

Witam się ze słonkiem:)
Ninka na szczęście już wyzdrowiała i dzisiaj wróciła do żłobka. Najwyższy na to był czas bo od kilku dni już nie dawaliśmy z mężem rady z nią w domu (na zmianę chodziliśmy do pracy), myślałam że całe mieszkanie nam rozniesie. Taki łobuziak z niej słodki:) Najgorsze było to, że w domu niechętnie jadła ( w żlobku je super a w domu strasznie marudzi) i nam sporo schudła przez ten tydzień...Teraz w żłobku ją odkarmią:)
A w domu małe zamieszanie- szykujemy sprzedaż mieszkania i przeprowadzkę do większego (4- pokojowego):)

Tak mi sie przypomnialo jak robilam Lence pierwsze zdjecia do paszportu. Wymagania mowia ze dziecko musi miec otwarte oczy i zamknieta buzie. Lenka miala wtedy 8 dni i nie musze wspominac ze ciezko bylo je spelnic. Po 3 nieudanych podejsciach u fotografa sama jej zrobilam jak lezala w lozeczku na tle bialego przescieradla i zanioslam do obrobki.

Teraz tez bedziemy wyrabiac nowy paszport i juz sie tych zdjec boje.

Dziś nam się udało z tym zdjęciem:)ale najpierw był wielki płacz bo ten fotograf chciał aby on siedział na krześle, takim wysokim a ja abym go trzymała od dołu, a Szymek się bał że chyba spadnie no i spróbowaliśmy zrobić mu jak go trzymam tak z boku, jakoś się udało.Będę w pl to zrobię mu dowód i spokój z fotografem na 5 lat będzie:)

polis kiedy się wybierasz do Rzeszowa?ja będę w od połowy czerwca na dwa tygodnie.

reklama
Nasia, przeczytałam i aż mi lezka pociekla, przytulam i współczuję, wiec co to za ból, bo sama pożegnałam juz tatę.
Bobomama i co tam słychac po tej serii nieszczęść?
Suseł miłej przeprowadzki, mnie tego czwartego pokoju własnie brakuje i nie wiem czy sie budować na wsi, czy "powiekszyć" mieszkanie.
Anusiak, u nas powoli do przodu, córcia niedawno zaczeła siadać na różne sposoby, zbiera się do wstawania, ale nóżki jeszcze słabe. A najbardziej jej się podoba wspinanie. No i mamy już 7 ząbków! 3 wyszły teraz w przeciągu miesiąca. A Kubuś Gosi z tego co wiem staje i próbuje chodzić przy meblach.

Do góry