reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja od 2 tyg żadnych objawów praktycznie już nie mam, mdłości przeszły, brzuszek nie rośnie, waga w miejscu albo maleje i gdyby nie to USG i prawie 4cm maluszek, to myślałabym, że nie jestem w ciąży :-) Więc się nie martwcie dziewczyny!

reklama
No i znow, ze wszystko ok.
Nawet sie zdziwilam, bo przeciez w UK nie daja kobieta progesteronu, a mi dzis powiedziano, ze jezeli okaze sie iz mam za niski poziom, to dostane zastrzyk...
I dziecko zdrowe, znow widzialam je na usg. Nie ma tez nic co powoduje krwawienie, wiec mam lezec i odpoczywac a jesli cos nie tak bedzie to automatycznie dzwonic i jechac na oddzial.
Najgorsze jest to, ze ja naprawde mam okropne problemy z moimi nerkami i prawdopodobnie one powoduja to wszystko...

harsharani ciesze sie ze wszystko oki.

Ja zaraz ide spac, tzn moj m juz z naszej budowy wrocil wiec chce spedzic z nim troche czasu nim padnie bo jest bardzo zmeczony

U mnie w szpitalu o ile wiem sa dodatkowo platne sprawy nie wiem dokladnie co i na ile legalne ale na pewno jest doplato do znieczulenia i do porodu rodzinnego oraz za pojedyncza sale

Harsharani bardzo sie ciesze, że wszystko dobrze...
kurcze ja tam nie wiem jak to jest z tymi opłatami bo tu u mnie to nie płaci sie za nic nawet znieczulenie zewnątrzoponowe jest na prośbe podawane wiec jest ok. no i poród rodzinny to norma :)

a mnie coś bierze jakieś przeziębieni bo gardło zaczęło mnie boleć i zjadłam już czosnek i mleko z miodem wypiłam i herbate z cytryną no i mam pytanko czy rutinoskorbin można wziąc w pierwszym trymestrze ciąży? bo nie chce dopuścić by mnie dopadło i łapie się wszystkiego co dozwolone dlatego pytam o ten rutinoskorbin... :(

Nielegalny ale kobiety chcąc mieć pewność np prawidłowego przebiegu porodu godzą się na to, chcąc zaoszczędzić sobie dodatkowego stresu i płacą.

Książkę Kaz Cooke dostałam kilka dni temu od mojego ukochanego męża Marka ( którą zresztą wspólnie czytamy ) a tu okazało się że jest ten temat na tapecie-ale zbieg okoliczności :-D

Byłam dziś ze swoim brzucholkiem w przyszpitalnej przychodni, by się tam już po malutku zadomawiać - ponieważ chciałabym tutaj rodzić. Rozmawiałam ze swoim nowym lekarzem na temat badań prenatalnych-że chciałabym zrobić , by mieć pewność, że wszystko jest ok-zaprosił mnie do swojego prywatnego gabinetu(wiadomo lepszy sprzęt...bo zapłacić i tak trzeba gdyż nie jestem w grupie ryzyka). Odnośne przezierności karku to najlepiej jest je zrobić między 11 a 14 tc, TEST PAPP-A również, test potrójny między 16-18tc - z tym że czytałam że te dwa ostatnie wykonuje się jeżeli w tym pierwszym wychodzą jakieś nieprawidłowości. Pójdę to zobaczymy. Chcielibyśmy wiedzieć, że wszystko z naszymi fasolkami jest w porządku :).

Pozdrawiam cieplutko wszystkie mamusie, życzę kolorowych snów, spokojnej nocy i do juterka

Buźka

Ostatnia edycja:
Ja dziś mam wizytę na ktorej pan doktor zalozy mi karte ciazy i mam nadzieje ze zrobi usg nie moge sie juz doczekac tego piuerwszego usg

reklama
witam:-) Ja dziś mam wizytę w szpitalu, mam nadzieje, że będzie ok bo się nie czułam najlepeij ostatnio.
Harsh, dobrze, że jest ok:-)
maranatha, można brać rutinoscorbin w I trymestrze jeżeli jest taka potrzeba.

Do góry