reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

No to my babeczki z synkiem już zrobiliśmy. Wyszły nam czekoladowe z duuuuuuuuuuużą ilością lukru.
Właśnie położyłam dzieciaki spać i mam nadzieję, że usną chociaż na godzinkę bo przyda mi się chwilka przerwy.

Dzisiaj zauważyłam, że Ala ma lekko spuchnięte dziąsła na dole więc chyba jest nadzieja na jakiś ząbek w najbliższym czasie.
A tak poza tym to dzieciaki nadal chore, ale już chyba troszkę lepiej. Może do świąt się wyleczą. Całe święta mieliśmy spędzić w gościach.

Olga nie pozostaje Ci nic innego tylko się cieszyć :-) Ale jak się później patrzy na dwójkę takich urwisów to nawet zmęczenie mija :-) Ech aż mi się zachciało trzeciego maluszka :-) No może za 2 latka.

asiulka dobrze, że z Wojtusiem już lepiej. Może to po prostu jakaś jelitówka była?

No a ja w odróżnieniu od większości wreszcie czuję się świetnie. Nie lubię jesieni no ale zima to zupełnie inna bajka :-)
A jeszcze wczoraj u nas spadł śnieg więc już w ogóle jest ekstra. Jeszcze do szczęścia brakuje tylko tego, żeby dzieciaki mogły wyjść na spacer.

reklama
moja też nie choruje, no ale do żłobka nie chodzi, na spacery chodzi codziennie, czasem nawet jak mżawka lekka jest
stwierdzam że nie mam cierpliwości do mojej dwójki... jestem na urlopie dzisiaj a wymęczona jak nie wiem hehe, no ale 3 prania poprasowane, pokoje posprzątane, jutro robię karpatkę i placek z bakaliami i jabłkami, no i sałatki, pierogi mam juz zamrożone, więc myślę że się do soboty wyrobię :)

Witajcie drogie Kobietki :)
mój Wojtek dziś już 3 kupy zrobił a ostatnia to sama woda :( jak do jutro mu nie przejdzie to pojedziemy albo do lekarza albo na pogotowie od razu.
mam już przed oczami obraz świąt w szpitalu :(

No to sie dowiedzialam;-)

U nas tez dzis brzydkie wodniste kupska no i ta goraczka wiec czekam na conajmniej 4 zebole:-) Szkoda ze nie wychodza wszystkie w jeden dzien tylko tak sie to ciagnie.

Olga podzieliliscie sie juz dobra wiadomoscia z rodzina czy czekacie na jakas specjalna okazje??

reklama
Witam po przerwie.

Fajnie tak poczytać o waszych przygotowaniach do świąt. U nas niestety w tym roku święta tylko przeszkadzają bo czekamy na operację taty i wszystko przez ten świąteczny czas sie opóźnia. Niestety okazało sie niedawno, że tato ma raka. Miewam gorsze dni ale staram sie nie myśleć. Szkoda, ze to nasze życia musi mieć takie oblicza.

Asiulka u nas kiedyś Smecta podziałała. Dawałam wg polecenia farmaceuty pół saszetki rano i pół wieczorem.

Olga super! Mam dwa takie rodzeństwa rok po roku w przedszkolu. Są prawie jak bliźnięta, zżyci ze sobą i zawsze razem. Tylko pewnie trochę ciężko przez pierwszy rok lub dwa ale później za to luz bo sie sami sobą będą zajmować i razem bawić :)

Jeśli chodzi o Igorka to chyba znów kolejny ząb - 8y już! Marudy popołudniowe i nocki wciąż ciężkie. Ale nie będę narzekać bo będzie jeszcze gorzej :)

Dziewczyny często o Wasz myślę i pozdrawiam!!

Do góry