reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

No ja tez pisałam do Ligotki sms ale jeszcze nie odpisała.
Moja nie raczkuje ale za to najchętniej by stała i stała nie robi kosi-kosi ani pa-pa ale to kwestia czasu myslę.

reklama
Bobomama jak tak dlaej z tymi zebami pojdzie to na roczek bedziecie mies komplet;-)

Nixie nie martw sie nic sie nie wykrzywi. Skoro mala sama wstaje to juz przyszla na nia pora. Dziewczynki z reguly sa szybsze niz chlopcy. No i zdrowka dla dzieciaczkow. U nas tez smarkato.

Margoz jak ty ja tych buziaczkow nauczylas? Ja tez chce buziaka od mojego Leniuszka !!!! Niestety jak mi sie zechce to musze sobie sama zdobyc a tak cudownie byloby dostac tak dobrowolnie.

Doriss u nas tez lazienka jest najciekawszym miejscem a najlepsza zabawka dywanik. Lenka idzie za mna wszedzie. Jak tylko przejde do innego pomieszczenia to ona zaraz za mna przychodzi-moja dzielna towarzyszka:-)

U nas strajk jedzeniowy trwa a cos mi sie zdaje ze zaczynaja sie tez problemy ze spaniem w dzien. Mama powoli siwieje.

Witam się i ja po krótkiej przerwie

u nas duże zamieszanie- w pracy miałam szefową, w domu przemeblowanie itp.

Ninka super, raczkuje w tempie błyskawicznym, staje na nogi, cieszy się do wszystkich. W żłobku śpi, je, bawi się i generalnie jest super.
Zębów dalej brak ale chyba wychodzą bo strasznie się ślini, w nocy się często budzi.

Ja mam małego doła, wszystko mnie denerwuje. Ostatnio fakt, że w przychodni zdrowia krew niemowlakom pobierają tylko do 12 a przecież ja pracuję i jak mam z dzieckiem tam przyjść....No i chyba czuję się pomału wypalona, codziennie o 6 pobudka, małą do żłobka, ja do pracy, potem po małą, zakupy, obiad, sprzątanie, zabawa itp. A mój M myśli, że to wszystko to się samo robi...Masakra...

Witam.
To i ja zdaję krótki meldunek. Zębów brak, choć widać, że coś tam czeka, ale jakoś się zebrać nie może. Mały leń wreszcie się do raczkowania przymierza uskuteczniając bujanie się w przód i w tył. Z nianią bez problemu. Już i pies się na widok pani cieszy, więc na bank się ok ;-)
W pracy bez zmian. W weekend miałam chwilę zwątpienia czy dobrze zrobiłam nie przyjmując awansu, ale mąż skwitował to jednym zdaniem: zajrzyj do łóżeczka, tam masz swój awans. I to mi wystarczyło. Ale ogólnie i tak mam dość, bo mam wrażenie, że tylko mi zależy, a kierownictwo podchodzi do tego na zasadzie: jakoś to będzie.
Aaa, i od niedzieli mam zmianę kodu na trójeczkę z przodu. Ale różnicy nie odczuwam, więc mnie to nie rusza ;-)

pozdrawiam ciepło

Witam wieczornie :)
Jędruś już śpi. On teraz taki aktywny, że bateria szybko się wyczerpuje :) Też czatuje na łazienkę, bo tam tyyyyle skarbów, no i kosz na bieliznę do drapania :) Ostatnio tylko by wstawał. Niestety od razu leci i sekunda bez asekuracji kończy się płaczem.
Co do zębów to dosłownie już nie nadążam. Ciągle ma pod 38 stopni, ale co się dziwić, w ciągu tygodnia 3 nowe zęby, a i tak zaraz będzie następny.
W pracy, jak to w pracy... ważne, że się nie nudzę i czas szybko leci.
Pozdrowionka dla mam i dzieciaczków :*

polis, Lenka sama jakoś nauczyła się tych buziaczków, mówiłam ciagle daj mamie buziaczka i ją cmokałam, i któregoś dnia ona sama się nadstawiła hehehe, a potem biła sobie sama brawo :)) fajnie patrzec jak te nasze dzieciaczki z dnia na dzień coraz więcej rozumieją
teraz się uczymy robić mamie na nosku pip pip, ale coś trafia zawsze w buzię :)))

kurka chyba musze sie zabrac za cwiczenia z Lenka bo ona nic poza poza ciaglym szczerzeniem sie nie robi. Ani pa pa, ani buziaczkow ani nic innego. Za to super radzi sobie z otwieraniem przymknietych drzwi i grzebaniem w pojemniku na szklo-ku rozpaczy mamy oczywiscie;-)

reklama
witam sie i ja szybkie te wasze dzieciaczki ja mam jeszcze trochę luzu Gabrielek nie zabiera się jeszcze do raczkowania jak leży to tylko się obraca, co do umiejętności mojego szkraba to umie kosi-kosi ,cześć dawać, wyciągać rączki-to mu wychodzi naj naj:tak:lepiej, kręcić główką nie-nie-nie:no:. A i dziś cała rodzinka zaczeła go uczyć mówić tata no i załapał kilka razy super mu wyszło, chociaż tata niestety daleko:-( ale jak wróci to będzie niespodzianka.

Do góry