reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam i ja
mąz miał teraz 2 tygodnie urlpu wiec nie mialam czasu zaglądać bo troche podróżowaliśy, zjeździlismy góry tu w Irlandii i bylismy też na 2 dni w Północnej... ale Maja nie bardzo już lubi lezec w tym nosidelku do samochodu wiec sie denerwuje jak ja wkładam... później jak sie przyzwyczai to jest ok., chciałam ją przenieśc do tego wiekszego fotelika od 9kg do 18 bo ona 9kg już ma, ale jeszcze nie siada sama wiec to zbyt duże obciążenie dla kreosłupa i jeszcze na miesiąc odpuścialam z tym fotelikiem... musimy sie w tym małym, rzekomo do 13kg przemęczyć ;) po za tym odpoczęłam sobie nieco psychicznie i czuje sie szczęśliwaza :) U nas lata nie ma za bardzo wiec ja nawet nie kupowałam zbyt wiele ciuszków letnich, tylko kilka koszulek na krótki rekaw, 2 krótkie spodenki i to może tylko raz były ubrane... u nas bardziej ciepła wiosna jak lato...

Witamy piatkowo :-)

Widze ze na tapecie temat rozmiar ciuszkow.
Amelka donasza letnie jeszcze w rozmiarowce 3-6 m-cy (nawet za bardzo nie wiem na jaki to jest wzrost:zawstydzona/y: gdyz tu tylko taka rozmiarowka istnieje a mala byla mierzona ostatni raz jak miala 4 m-ce )
Te z dlugim rekawkiem to zakladam jej juz na 6-9 m-cy. Rosnie panna , rosnie.

Agunia 31 jestem pelna podziwu dla Twojego wielkoluda. Choc moja tez ma zadatki na wysoka panne, ale niech da sie nacieszyc mamie jeszcze jako malenstwo.

Mam pytanko do dziewczyn ktore korzystaja z opiekunek, ile kosztuje opieka za godzine, lub moze ktoras wie tak powinam zaplacic za cala nocna opieke ?

Juz wyjasniam o co chodzi. Za tydzien idziemy na wesele, ktore jest w Polsce ( gdyby nie to ze mamy juz polacone promy, przejazdy i noclegi o chyba bym zrezygnowala)
w zupelnie innm miescie niz mieszkalam. Do tej pory mialam obiecana opieke nad mala , lecz wczoraj dowiedzialam sie ze zostalam wystawiona do wiatru.

Wstyd sie przyznac nie znam juz zupelnie polskich realiow ani cen ::zawstydzona/y:
Jezeli nikogo nie znajde to pojdziemy jedynie do kosciola i na obiad i w momencie jak mala bedzie spiaca i marudna wrocimy sobie do domku.

Dodatkowo musze znosic humor meza, zreszta ma chyba racje ze nie po to bedziemy sie tlukl 2000 km, liczylismy ze bedziemy mogli sie pobawic a tu szykuje sie nam taka lipa.

Pisze trosze chaotycznie ale jestem zdenerwowana

witamy sie w pochmurny piatek.......czy ktos moze powiedziec gdzie poszlo sobie lato??

u nas to chyba zeby na calego........od wczoraj robi bardzo luzne zielone kupy.......dzis to nawet z pieluchy wykipialo co nie mialo miejsca odkad 2 miesiace skonczyl...........i gdyby nie plama na spiochach to nawet bym nie wiedziala ze cos zrobil bo wogole nie bylo odglosow stekania jak to zawsze mialo miejsce)))))))))))))))))temperatura wciaz jest po podaniu paracetamolu 2 razy na dobe(tak powiedzial lekarz rano i wieczorem)ladnie spada..........ale na wieczor jest to 39 stopni.....rankiem tez...........zobaczymy jutro bo to bedzie 4 dzien czy temp bedzie nadal .........chlopina tracila mi apetyt.......tzn mleczko z butelki pije chetnie ale gora 120 a i 200 wypijal na noc.............a jedzeniu lyzeczka mozemy narazie zapomniec bo buzie zamyka na 4 spusty tzn on by chcial bo pierwsze 4-5 lyzeczek je a potem chyba go zaczynaja dziasla bolec albo cos bo zamknie buzie jak szczekoscisk i nic nie wcisnie sie,zreszta nie mam zamiaru wciska...............i teraz z racji mega zmeczenia mojego bo w noc zle spi kazda godzine pamietam,moj moz nie pracuje dobrze wiec prosze nie dziwic sie ze to glupie pytania.................nic mu nie bedzie jak bedzie na samym mleczku skoro nie chce narazie stalych pokarmow jedzonych lyzeczka no nie????????i pytanie numer dwa rownie madre))ale nie mam pojecia czy zabkowanie z ta goraczka traktowac jako chorobe???i siedziec w domu??mamy echo w lodowce i musze zakupy zrobic ale nie wiem czy to wskazane dla Igorka??

Nasiu witaj po urlopie!!
100 lat dla nastepnych solenizantow))

A mój Nikodem jeszcze donasza ciuszki 0-3 kilka spodenek jest teraz na niego jak ulał i kilka bluzeczek chociaz rekawki juz sie robia przykrótkawe ale po domu moze w nich chodzić:) Mały kurdupelek mój ma moze z 67cm musze go zmierzyć:) ale tu na wyspach naprawde jest jakas dziwna ta rozmiarówka!

A u mnie szarówa i tak juz od kilku dni no ale mąz ma juz dzisiaj wolne wiec moze na jakies zakupy wyskocze bo potrzebuje kupic sobie jakis kostium kapielowy bo na wakacje sie wybieramy za m-c juz nie moge sie doczekać słoneczka:)

Witamy po spacerku!
Mala zjadla obiad i szalej...
madziu czy luzne zielone kupki to na zabki?? Moja robi juz takie twarde a wlasnie zrobilam jej taka luzna zielona... a moze to od podania jej jednej miarki mleka 2... sama nie wiem, trzymamy za zdrowko! Oby zabki szybko wyszly i przestaly meczyc, odnosnie zakupow trudno stwierdzic... a jaka macie pogode??
goyap w sumie to nie dziwie sie ze zla jestes! Ja bym chetnie Ci mala wziela za darmo! Ale mieszkam na drugim koncu polski :/ nie wiem ile biora za noc na dzien od 8 - 10zl za godzine, ale zdarzaja sie ze biora 6

Moja cwiczy przewrotki z brzucha na plecy i spowrotem, a do tego startuje do przodu, nieszczescie ze zawsze wtedy kiedy ma cos przed soba, dzis wyladowala na krzesle

Witamy po spacerku!
Mala zjadla obiad i szalej...
madziu czy luzne zielone kupki to na zabki?? Moja robi juz takie twarde a wlasnie zrobilam jej taka luzna zielona... a moze to od podania jej jednej miarki mleka 2... sama nie wiem, trzymamy za zdrowko! Oby zabki szybko wyszly i przestaly meczyc, odnosnie zakupow trudno stwierdzic... a jaka macie pogode??
goyap w sumie to nie dziwie sie ze zla jestes! Ja bym chetnie Ci mala wziela za darmo! Ale mieszkam na drugim koncu polski :/ nie wiem ile biora za noc na dzien od 8 - 10zl za godzine, ale zdarzaja sie ze biora 6

Moja cwiczy przewrotki z brzucha na plecy i spowrotem, a do tego startuje do przodu, nieszczescie ze zawsze wtedy kiedy ma cos przed soba, dzis wyladowala na krzesle

pogoda taka sobie....sloncajak na lekarstwo 19 stopni jest..........lekarz nam wczoraj powiedzial ze od zebow bo Igi tez robi juz takie zbite ciastoliny zazwyczaj.

pogoda taka sobie....sloncajak na lekarstwo 19 stopni jest..........lekarz nam wczoraj powiedzial ze od zebow bo Igi tez robi juz takie zbite ciastoliny zazwyczaj.

też mam takie skojarzenie, żej ka ciastolina wygląda.

No ale ostatnio mieliśmy 2 zielone i rzadkie i też się zastanawiam czy to od mleka następnego, bo dosypywałam już po miarce.

Zrobiłam przegląd szafy i powyciągałam ciuszki na jesień, żeby zorientować się ile tego tam jest i stwierdza, że dużo, bo całą wielka reklamówka. Będę musiała dokupić parę bodziaków i pajace ewentualnie. Dziś już zresztą kupiła dwupack pajaców za 28,70 w tesco na 6-9 m-cy tylko jakieś takie wielkie są albo mi się wydaje. Mam nawet kurtkę na jesień i kombinezon na zimę.
Jeszcze co do tesco to w promocji też są bodziaki z dlugim rękawem, różne, z motywem disneyowskim i nie tylko, ale większy wybór jest w tych dużych hipermarketach, całodobowych, u nas to malusio było.
No a nosimy rozmiar 68-74 zależy co i z jakiej firmy.

Ostatnia edycja:
Madziadk, julix, no to pewnie czekać jak o trzecim dniu gorączki wyjdzie wysypka. Bo jak żadnych innych objawów nie ma to jest to trzydniówka. A to że dziecko nie ma apetytu to wina gorączki i to normalne, mogą też pojawić się wymioty tez od wysokiej gorączki.
U nas dzisiaj duchota okropna, więc się wyletniliśmy. Zapomniałam wczoraj dodać, że te 20-21st to termometr pokazywał w cieniu bo w słońcu pewnie było 25 jak nie lepiej :-) Dla mnie tyle to jest pogoda na krótki rękaw i cienkie długie spodnie.
Agunia rzeczywiście długaśny, my tez nie wyrastamy z 68 - długość 66cm waga 7,8kg :-)

reklama
Ewitka ja przyznam szczerze, że jak jest koło 20 stopni zakładam Mai jakies bolerko na wierzch krótkiego rekawka. Ale jak koło 25 to juz tylko krótki rekaw. Zreszta ja sie troche sugeruje tym jak mi jest czy goraco czy zimno. Poza tym do 3 miesiaca raczej nie jest wskazane hartować dziecko a później można, wiec skoro mała się przyzwyczaiła i nie płacze, to mysle, że ok. Chociaż rozbieranie do krótkiego rekawka latem przy ok 20 stopni nie nazwałabym hartowaniem :))

U nas dzisiaj baaaardzoo słonecznie i cieplutko ale przed chwilka przeszla burza. Dobrze ze wózek schowałam bo chciałam go zostawic przed garazem.

madziadk biedny ten twój synuś, że się tak męczy. Co do zakupów to sama nie wiem bo jak ja sie beznadziejnie czuje i mam goraczke to bym na zakupy nie chciała jechac ale jeżeli nie masz wyjscia to takie szybkie pewnie możesz zrobić. Tylko pytanie czy organizm jego nie jest osłabiony i czy w takim tłumie ludzi nie złapie jeszcze dodatakowo czegos. Osobiscie pojechalabym sama albo wyslała męża. Ale wiem, że czasem nie ma takiej możliwosci.

Wracałam od mamy i Maja zasneła, przespała burze, spi juz ponad godzine wow. I nawet nie obudziła się jak ją przenosiłam z wózka do domu. SZOK!!!! :))))

A dzisiaj my mamy świeto:)) Z tej okazji zabieramy dziecko w niedziele na basen. Mam nadzieje ze wypali.

hmmm własnie dla pewnosci zadzwoniłam na ten basen. Cały czas byłam przekonana, że tam jest woda ozonowana skoro odbywają sie tam zajęcia dla maluchów. Ale pani powiedziała, że chlorowana. Ale jets basenik z cieplejsza wodą a zajecia odbywają się w sobote ale w wakacje nie ma ich. Co byście radziły, jechać na ten basen czy Maja jest jeszcze za mała. Dla info podam linka do basenu
http://www.mos.koscian.pl/Oferta,8782.html

doradźcie drogie mamy!

Ostatnia edycja:
Do góry