reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

a myślałam że tylko ja jestem tak przewrażliwiona na dotykanie łapek u maluszków, mnie najbardziej teściowa wkurzała jak przychodziła i prosto do małego, bez umycia rąk albo paliła papierosa i nawet rąk nie przepłukała. Wogóle nie lubię jak jacyś obcy ludzie dotykają szymka za rączki, ale racja jest w tym że osoby które mają swoje dzieci dotykają za nóżki, zauważyłam to.wiadomo nie uchronimy dzieci przed bakteriami, ale to nie znaczy że mamy ich w brudzie okleić.

a nam nocka niespokojnie przeszła, mały coś się przebudzał, chyba mu za gorąco było, a ja ubrałam go za ciepło, jeszcze nie nauczyłam się tutejszych nocy, w poprzednim mieszkaniu zawsze chłodno było nawet w nocy.W dodatku zjadłam przed snem placka ziemniaczanego zimnego , jak mnie w nocy ból brzucha obudził to masakra, dziś mało jem, aby nie przesadzić.

miłego dnia!

reklama
My tez tak często zasypiamy, że ja cycek na poduszcze, a młody rozwalony obok, bo odpadł :)
Mi huggiesy pasują, bo mają takie inne zapięcie. Jędrek jest bardzo długi i chudy, szczególnie na brzuszku. Większość spodni w pasie jest za duża, nawet po zmianie wewnętrznej tajemnej dziurki (odkryłam je niedawdno :) JAk śpi w półśpiochach to w nocy po pierwszym cycanku już ich nie ma.

Edit: Właśnie smarowałam dziąsełka i JEST ZĄB !!! :D

Ostatnia edycja:
Gratuluję ząbka Jullix:) U nas też wszystkie spodnie za szerokie, normalka.

my też w sobotę wychodzimy wieczorem, mąż ma urodziny więc trzeba troszkę się rozerwać.
Ninka miała wczoraj strasznego śpiocha, spała najpierw od 8 do 11, potem od 13.30 do 14 a potem od 16 do 17.30. I wieczorem też ładnie zasnęła. Tylko, że przez to spanie niewiele zjadła w ciągu dnia i o 4.40 w nocy obudził ją głód:)

Pogoda taka średnia, w ramach spaceru przejadę się do żłobka pogadać o pobycie w nim Ninki.

Hurra - gratulacje:)) Koniecznie zapisz datę:)

Ja mam taki fajny kalendarz maluszka, pierwszy roczek dziecka z Nivei. Codziennie zapisuje co robiłysmy albo co Maja umie robić juz. Fajnie bedzie to poczytac za pare lat. A ona za parenascie, albo jak sama zostanie mamą.

Gratuluję zębola Jędrkowi :-)

A my dziś mieliśmy pierwszą w pełni przespaną noc. Olek zasnął około 20 i pobudka była dopiero o 6:30, szybka butla i dospał jeszcze 1,5 godz :happy: i takie spanie to ja rozumiem.

Pieluchy to kwestia bardzo indywidualna, nam też pampersy pośmierdywały, jakiś taki ostry zapach miały i odkąd wypróbowaliśmy Dada to już przy nich pozostaliśmy.

W kwestii bakterii i dotykania dzieci, to wprawdzie uważam, że nie można wychowywać dziecka w całkowicie sterylnych warunkach, ale też mnie wkurza to dotykanie dzieci, szczególnie przez całkowicie obce osoby czy małe dzieci, które chcą zajrzeć do wózka i zobaczyć "dzidzie" :/ Ostatnio jak byłam z Olkiem w przychodni po stronie dzieci chorych, bo dostał jakaś wysypkę, to była babcia z może 2-letnią wnusią i sama ją namawiała żeby ta zaglądała do wózka, jak ta zaczęła dotykać Olka i co najgorsze złapała jego smoczek miarka się przebrała.

Co do planowania kolejnego dziecka, to ja bardzo bym chciała tak za 2 max 3 lata znowu być w ciąży ;) Sama mam duuuużo starszych braci z którym aktualnie niemal nie utrzymuje kontaktu i chciałabym żeby Olek nie miał tego problemu ;)

No to chyba wszystko nadrobiłam ;) Czekam teraz aż Młody się obudzi z drzemki, dostanie mleczko i idziemy na spacer póki nie pada :]

Czesc dziewczynki
U nas znowu leje 6 dzien z rzedu!!!

Ja od rana na nogach bo w nocy mnie zabek rozbolal i trzeba bylo biegiem do dentysty-dobrze ze mam blisko. Latam z tym zebem juz ktorys raz i dalej zle. Za chwile ide do fryzjera i robie drastyczna zmiane fryzury-zaleznie od efektu albo mi chandra przejdzie albo sie dobije.

Moj Leniuszek spi-objadla sie jak bak i padla w 3 sekundy:-)

Mi kiedys na spacerze pijak do wozka zagladal i probowal zlapac mala za reke. Odwrocilam szybko wozek i powiedzialam co o tym mysle.

Jullix gratulacje dla Jedrusia-chyba jest pierwszy z zebolem

Czesc Kochane!

Wczoraj zauwazylam, ze Stas na nozkach ma takie kropeczki ciemno - czerwone kropeczki malenkie. Jakby pekniete naczynko. Myslicie ze to moze byc reakcja alergiczna? Dostal marchewke, marchewkę z ziemniakiem no i gluten...

Gratulacje :)!
A my dziś mieliśmy pierwszą w pełni przespaną noc. Olek zasnął około 20 i pobudka była dopiero o 6:30, szybka butla i dospał jeszcze 1,5 godz :happy: i takie spanie to ja rozumiem....
Co do planowania kolejnego dziecka, to ja bardzo bym chciała tak za 2 max 3 lata znowu być w ciąży ;) Sama mam duuuużo starszych braci z którym aktualnie niemal nie utrzymuje kontaktu i chciałabym żeby Olek nie miał tego problemu ;)
Nocki to tak zdrowo zazdroszczę :)
A co do braci, masz ich dużo, czy dużo starszych, bo można tak i tak przeczytać? Ja mam młodszego o 3,5 i też prawie kontaktu nie ma. Ale jak już jest, to jest ok. Choć bliskimi relacjami to bym nie nazwała...

reklama
Do góry