reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Wkurzyłam się, bo dziś zgubiłam na spacerze kocyk z Mothercare upolowany ostatnio w lumpku (całe 2 dni się nim nacieszyłam), przeszłam całą trasę, którą szliśmy jeszcze raz, no ale niestety już jakiś sęp się skusił na mój kocyk.
Niedługo chyba głowę zgubię, bo tydzień temu miałam identyczną sytuację, tylko zgubiona rzecz inna - kapelusik z H&M - ze 3 razy go Isiu zdążył ponosić :/

ja ostatnio zgubiłam taki fajny płaszczyk - ale uczciwy znalazca powiesił na przydroznym płocie- i przyznam ,że w pierwszej chwili nie zauważyłam i zdąrzyłam się wściec- ale się mile zaskoczyłam - skończylo się praniem:)

...

dzis drugi raz bylysmy u fotografa, bo pierwsze zdjęcie nie przeszło- muszę tylko donieść fotki i mam nadzieję max za trzy tygodnie wyjechac do niemcowni:)

....

moja Viki po cudownie roześmianym i rozgadanym dniu postanowiła go zakończyć niewiedzieć poćiemu marudzeniem:((( -

a propo dziwnego używania slówek - wczoraj na spacerku mineło nas czterech chłopaków żywo rozmawiających ze soba - i wiecie co- mimo, że uslyszeliśmy kilkanascie zdań w ogóle nie skumaliśmy o czym oni mówili- szok !!! i nie chodzi o to ,że przeklinali- uzywali takich dziwnych słów- że jak nas mineli to spojrzelismy na siebie z mężem ze zdziwionym wyrazem twarzy- "ty tez nic nie zrozumiałeś??" :):):) i zeby nie było- nie mówili w obcym języku..co to sie dzieje z tą Polską ....

a w temacie diety - najlepiej stosowac zasadę im niżej tym więcej czyli jeść produkty o niskim współczynniku glikogenowym , bo takie dłuzej się trawią - i wtedy nawet na kolacje mozna się najeść do syta - bo i tak trawic zaczniemy nad ranem - a najgorzej właśnie jak wieczorkiem najesz się białego pieczywa i popijesz herbatka z miodem:) - wiem, bo jem :)))

Ostatnia edycja:
reklama
Hi hi, tak o głowie na innym miejscu niż powinna być - ostatnio wyszłam po coś do auta, ładnie je zamknęłam, wychodzimy z mężem a tam tylne drzwi na oścież otwarte i aż razi w oczy sterta zakupów... dobrze, że zeszliśmy gdzieś po 20min...:confused2::huh:

Nasia a może go brzuszek boli czy coś, albo przez alergię albo może nietolerancje laktozy ma. Może ma jakąś alergię utajoną. Chociaż wiem, że też są dzieci, które się drą po prostu.

Margoz mam nadzieję, że toleruje, puszcza tylko po tym śmierdzące bąki i ostatnio zrobił mi kupę po 5 dniach jak czopek glicerynowy włożyłam. (tzn. pół czopka)

Ja tam od dziś zaczynam 6 Weidera. Ciekawe jak tam Ewusi poszła, ale ona teraz na wczasy pojechała chyba.

Ostatnia edycja:
Jasne, że biorę dodatkowe 2 dni ale mój zaległy wypoczynkowy to tylko 18 dni a bieżącego nie chcę brać od razu, dlatego tak wcześnie wracam do pracy - nie ukrywam, że głównym powodem tego jest kończąca się 30 września umowa o pracę i chcę żeby mi ją przedłużono. SZARA RZECZYWISTOŚĆ !

ale to nie chodzi o dwa dni opieki a o 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego które się należy ale o niego trzeba poprosić co uważam za bezsens totalny.

Igor przebudzał się 4 razy z płaczem, Mąż próbował swoich sił ale dał za wygraną. Jakoś udało mi sie go uspokoić. Głaskałam po główce i o dziwo zasnął.
Gosia może to i brzuszek, bo miał dziś 4 kupki, z czego dwie bardzo śluzowate. Wczoraj dałam mu pierwszy raz trochę dyni z ziemniakiem i chyba to od tego.

WITAM WIECZORKOWO ;)

ale to nie chodzi o dwa dni opieki a o 2 tygodnie dodatkowego macierzyńskiego które się należy ale o niego trzeba poprosić co uważam za bezsens totalny.

dokładnie to jest tzw uzupełniający urlop macierzyński i pamiętacie ze facet ma też dwa tygodnie tacierzyńskiego

KURCZE mam dylemat odnosnie wagi mojego brzdąca ... piszecie ze wasze dzieciaczki waża az tyle ... a moj tylko 5,800. Na cycku tylko go mam, ale przybiera systematycznie, nie wyje z głodu, a jesli się drze to tylko dlatego ze zdaje sie mówić ej mamuska zajmij się mną ...
cholera sama nie wiem czy jednak nie za mało .... czy którejś brzdąc też waży tyle co mój?

reklama
Witam
Kubuś obudził się o 6 i za nic nie chciał usnąć dalej a niby tarł oczka. Więc położyłam go na macie i się bawi a mi się oczy kleją. Kawę sobie piję może coś pomoże.

Kasiutka z tego co wiem to 2 tygodnie jest od przyszłego roku a teraz jest jeszcze tydzień tacierzyńskiego. A co do wagi to jak przybiera to chyba dobrze, przynajmniej nie masz co dźwigać. Mój to pewnie koło 8 kg już waży.

Do góry