reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

my chrzcilismy w kosciele do ktorego naleze z zameldowania w dowodzie czyli na stawkach tu ksiadz nie robil problemu a nasz na rubinkowie to nie wiem wcale u niego nie bylam

reklama
a my dzis bylismy pierwszy raz na basenie :) mały był wniebowziety :) pływał nawet nie przeszkadzały mu zalane woda oczy nos i uszy :) za tydzien powtórka :)

sylvanas mam kilka pytań odnośnie tej wyprawy na basen ;)
Przygotowaliście się jakoś do tego basenu? np. kąpiel w chłodniejszej wodzie?
Byliście na jakiś zorganizowanych zajęciach dla maluchów, czy tak indywidualnie?
Czy ten pierwszy raz ;) to trzeba jakoś krócej się moczyć i stopniowo się wydłuża czas pływania, czy od razu powiedzmy 30-40 min.?
No i ostatnie pytanie: rozumiem, że przed tą wyprawą byliście na konsultacji u pediatry, czy może nie trzeba?

heh trochę się tych pytań uzbierało ;D

Witam i ja

Lenka przespala cala noc!!! Obudzila sie dopiero o 6 rano. Ja otworzylam oczy i zobaczylam ze jest jasno to nie moglam uwierzyc. Mam nadzieje ze sobie to zapamieta i teraz juz tak bedzie. Dla rownowagi-zeby nie bylo za milo nie chce zasypiac w lozeczku-a juz tak dobrze nam szlo.:-(

bobomama, a udało Wam się jakoś z księdzem wywalczyć pozwolenie na chrzest w innym kościele, czy tutaj chrzciliście? Tak z ciekawości pytam, bo brat mojego męża załatwiał teraz pozwolenie na ślub w innej parafii i jego narzeczona aż się popłakać u księdza musiała, żeby się zgodził, no i żeby sobie zrekompensować brak ślubu tutaj zawołał za spisanie protokołu 250zł. Masakra z tym księdzem.

to juz jest, że tak delikatnie powiem chamstwo. Ja byłam zaskoczona jak nam organista przed ślubem zawołał 150zł za niecałą godzine grania i to w dodtaku nie wszystko bo mielismy skrzypaczkę dodatkowo i to ona odwalała całą robotę. Ślub to nie tylko biznes dla kwiaciarni, sali itd jak sie okazuje.
Chociaz w mojej nowej parafii byłam tez zdziwiona jak mąż poszedł z kopertą do ksiedza przed chrzinami a ksiadz mu ją oddał i powiedział, że mamy cos dziecku za to kupic. Nawet nie patrzył ile tam jest.

Rachell super masz z tym mężem, że jej tak gra. Mój chodził do szkoły muzycznej i uczył się gry na skrzypcach i pianinie ale na niczym juz nie gra, nigdy nawet mi nie zagrał mimo wielu próśb a ja uwielbiam skrzypce.

bobomama mam nadzieję, że wypoczęta i opalona wróciłaś:)

margoz zdrówka dla małej:)

Tab jesteś fanką żużla? Bo własnie Unia jedzie z wami i chyba wygrywamy bo słyszę okrzyki radosci ze stadionu:)) Hehe tak to jest jak sie mieszka blisko stadionu. Ale mi to nie przeszkadza, nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie:)

Witam i ja

Lenka przespala cala noc!!! Obudzila sie dopiero o 6 rano. Ja otworzylam oczy i zobaczylam ze jest jasno to nie moglam uwierzyc. Mam nadzieje ze sobie to zapamieta i teraz juz tak bedzie. Dla rownowagi-zeby nie bylo za milo nie chce zasypiac w lozeczku-a juz tak dobrze nam szlo.:-(

Moja Agatka nigdy nie chce spać w łóżeczku a walcze o to od dłuższego czasu, może z raz sie udało ale to była strasznie zmęczona, niestety jej ulubiony sposób na zasypianie to przy cycu;/

margoz mm nadzieje że szybko wygonicie katarek

Mój Igor tez nie chciał zasypiać w łóżeczku ale jest lepiej. Stosowałam a właściwie stosuję metodę 3, 5, 7, chodzi o minuty, po ilu przychodzi się do łóżeczka jak dziecko płacze ale zresztą pisałam juz o tym.

A my jak zwykle niedziele spędziliśmy u mamy, bylo spokojnie i miło. No i oczywiście Igor rozbawiał wszystkich, śmieszek mój kochany.

Tab jesteś fanką żużla? Bo własnie Unia jedzie z wami i chyba wygrywamy bo słyszę okrzyki radosci ze stadionu:)) Hehe tak to jest jak sie mieszka blisko stadionu. Ale mi to nie przeszkadza, nie nie nie nie nie nie nie nie nie nie:)

Ja niestety nie jestem, za to mąż jak najbardziej. Coś tam oglądał w tv, ale nawet nie zwróciłam uwagi co - chyba to był żużel :D Kiedyś chodził na wszystkie mecze, ale teraz to już tylko raz na ruski rok idzie, za to zawsze słucha w radiu albo ogląda w tv. Teraz na Grand Prix się wybiera, ale to chyba o ile się nie mylę pod koniec sierpnia. W każdym razie bilet już ma.

[edit] mąż mówi, że remis był.

Ostatnia edycja:
reklama
My za licencję, czyli pozwolenie na ślub w innej parafii + protokół płaciliśmy 200 zł.
Ten biznes to się nieustannie kręci...

Polis, kiedyś stosowałam dietę 1000 kcal- absolutnie nie polecam, niszczy organizm. Chyba najlepiej, to wyeliminować "tuczniki", typu słodycze, biały chleb, smażone... Plus dużo ruchu.

Do góry