reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Sylvanas to super, że na basenie było fajnie, ja chciałam chodzić, ale za daleko mamy.

Agunia
głos też mój masz

Nasia
ja mam butleki lovi i do kleiku używam 3przepływowego.

Mój to też maruda od kilku dni. Budzi się i już marudzi i ma problem z zasypianiem w dzień. Muszę leżeć z nim i mu śpiewać to wtedy usypia, potem go przenoszę do łóżeczka.
Dziś wypiłam pierwszy raz maślankę od nie wiem kiedy. Ja to w sumie jestem wyposzczona, bo w ciąży dieta teraz dieta, pewnie kilka kilo mi przybędzie. Muszę uważać i w końcu wziąć się za ćwiczenia.

No i nie mamy 4 dzień kupy. Nawet po colinoxie tym razem nie poszło a podawałam 2 razy.

Ostatnia edycja:
reklama
Gosia a mój się buntuje i nie chce butli. A tez mam zamiar stopniowo odstawiać go od piersi i nie wiem co teraz może to chwilowe bo kiedyś ładnie jadł. Dziś to wogóle maruda jest i śpi po 20 min, taki chyba prezent na 5ą miesięcznicę:rofl2: A jakich smoczków używacie do mleka z kleikiem?? Ja musze zmienić butelki.

Igorku sto lat!!!rosnij zdrowo)))))my mamy dzis kinderbal wlasnie z okazji konczenia 5 tego miesiaca))))jest tort specjalnie na ta okazje,balony i duszonki)))))))))))))))))))))))

Gosia na pewno będzie ci trochę ciężko,ale dasz radę:tak:.Mi serce pęka na myśl o tym,że przez całe pięć dni jak wrócę do pracy nie będę mogła dać małemu buźki na dobranoc:-( No ale żyjemy w takim a nie innym państwie:wściekła/y:
Obiecuję,że jak zostanę prezydentem,to wychowawczy będzie tak samo płatny jak macierzyński i każda mamusia będzie mogła swoje pociechy wychowywać bez żadnych wyrzeczeń!!!:-);-)
I 2 dni opieki na dziecko będzie przysługiwać na każde,a nie tylko na jedno,bo to jest niesprawiedliwe;-)
Także dziewczyny pamiętajcie jak będę kandydować to proszę o wasze głosy:-)

w PL to i tak macie dobrze, tutaj(USA) nie ma macierzynskiego

margoz widziałam wśród smoczków z TT taki z krzyżykiem - próbowałaś może?? Wydaje mi się, że mógłby sie sprawdzić do kleiku.
takiego nie mam, to chyba trójprzepływowy jest, na razie nie kombinuję bo 3-ka się sprawdza, a robię 150 ml mleka i 2 czubate łyżeczki kleiku, ładnie schodzi, wydaje mi się że nie za szybko, nie za wolno

margoz widziałam wśród smoczków z TT taki z krzyżykiem - próbowałaś może?? Wydaje mi się, że mógłby sie sprawdzić do kleiku.

nasia nie chce sie mądrować bo 100% pewnosci nie mam ale jak kupowałam smoczek 2 dla Mai to pani mnie pytała czy mam butelkę z rurką czy bez? Ja mam z rurką wiec powiedziała, że na przyszłość mam pamietać żeby kupować te smoczki oznaczone krzyżykiem bo te bez są do butelek bez rurek i mają odpowietrznik w smoczku.

padam na twarz, od 3 dni chodze spac kolo północy. Czekam na męża żebysmy mogli zjesc razem cieplą kolację i ide odespać. Jak sie uda ;/

agunia na prezydenta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

cos musi byc z tym kaszlem. Mi sie tez wydaje, że Maja bardziej krztusi sie ślinką i to tez moze byc powód kaszlu. Ale tak jak ty nixie zaraz wydaje mi sie, że chora...ale zadnych innych objawów nie ma

DorrissL masz calkowita racje co do smoczkow do butelek tommee.

te z zielonym krzyzykiem sa do butelek antykolkowych (z rurka w srodku)
closer to nature ® Anti colic plus fast flow teats | Tommee Tippee

do tych zwyklych wygladaja tak
closer to nature ® easivent™ medium flow teats | Tommee Tippee

posiadam oba rodzaje butelek i z ciekawosci obejrzalam sobie oba rodzaje smoczkow.
Oba smoczki pasuja do kazdej butelki tt. Ten zwykly ma odpowietrzac w smoczku, zas w butelce antykolkowej za odpowietrzanie odpowiada ta rurka.

Do kaszek i kleikow przeznaczony jest ten rodzaj smoczka
closer to nature ® easivent™ thick flow teats | Tommee Tippee
l
Tommee Tippee Smoczek Smoczki KASZKA, 2 Szt. 6m+ (1664553179) - Aukcje internetowe Allegro

Ostatnia edycja:
reklama
Dzięki Goyap!!
Chodziło mi o dziurkę w formie krzyżyka na smoczku bo ten typowy do kaszki, o którym piszesz ma ogromna dziurę. Ja mam takie smoczki do butelek Chicco i właśnie dlatego chcę zmienić bo mały sie dławi a innych nie mają.

Do góry