reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

...ale wczoraj mielismy dzień- najpierw o mało co a zginęłybyśmy rażone pradem, a potem jeszcze mąż prawie co zabiłby się , bo wpadł do takiego kanału w garażu - szok !!!

ale - chyba - żyjemy - heheh :))))

crazy mamo- życze Ci aby córcia nie zaskakiwała Cie swoją kreatywnością tak jak chłopaki, ale cos mi sie zdaje, że mając tak pomysłowych braci za wzór - nie raz tak Cie zaskoczy , że nie będziesz wiedziła czy śmiac sie czy plakać :-) - ale co tam - lepiej się cieszyć , że ma sie tak rozrywkowe potomstwo:tak:

a ja ponawiam pytanie w temacie bobomigania:tak: - kilka postów wstecz ...

Ostatnia edycja:
reklama
crezy mamo pomysł chłopcy mieli super,a wyglądaja cudnie;-)
Ja rok temu jak kupiłam nowe meble i wyszłam do pracy,a dzieci przez niecałą godzinkę siedziały same to ta dwójka młodszych wpadła na taki pomysł:Rozsypali sobie mąkę na podłodze i ślizgali się na kartce papieru po niej:szok: Mało tego,to Olka wzięła lakier do paznokci i pomalowała mi szafę i komodę,no i oczywiście chciała zatrzeć ślady czyszcząc to zmywaczem.Efekt był taki,że porobiła wielkie mazy:szok: Smiałąm się z tej ich pomysłowości:-) Takie chwile się długo wspomina:tak:
Ja pamiętam jak ze starszą siostrą(3 lata ode mnie starsza) karmiłyśmy młodszą ode mnie siostrę o rok śniegiem,bo chciała iść z dworu do domu bo głodna była,to my jej dawałyśmy jeść:rofl2:

A tak z innej beczki,to mój synek zbudził się dziś o 6:szok: No ale zjadł i spał do 9,no i jeszcze w łóżeczku leży,ale już się buntuje:tak:

Witam sobotnio

Crazy mamo no pomysłowość dzieci nie zna granic :-) nieźle, nieźle.

Vickigus powiem szczerze, że jeszcze nie czytałam tego artykułu, ale jak przeczytam to się wypowiem. A wczorajszego dnia nie zazdroszczę. Ważne że wszyscy cali.

Nixi Kuba też już pokasłuje specjalnie, wiem, że tak robi bo się potem strasznie cieszy.

Kuba jest po pierwszej nocy na butli. Ostatnio cycowałam go wczoraj rano. Nocka przeszła gładko, 2 razy się obudził na jedzonko, o 1 i o 4.30 i nie było protestów, po pierwszej butli usnął w łóżeczku a jak drugi raz karmiłam to usnął przy butli. Obudził się po przed 7. Wieczorem dałam mu mm z kleikiem i smakowało mu bardzo. Wciągnął nawet 130 co jak na niego jest dużo. I policzyłam ile było posiłków w sumie, jeszcze razem z tym wczorajszym cycowaniem, aż 8. Bo Kuba je małe ilości, potrafi zjeść tylko 70 np. jednorazowo a tak to średnio je po 100-120 ml.
Teraz niech tylko skóra mu się zaleczy i mogę wprowadzać inne jedzonko, bo tak jak on był zawsze gdzieś wysypany to ja nie wiem w końcu co by go uczulało czy to co mu podaję czy to co jem.
Tylko szkoda strasznie mi rezygnacji z karmienia piersią, wczoraj się popłakałam jak ściągałam nadmiar pokarmu.

Gosia na pewno będzie ci trochę ciężko,ale dasz radę:tak:.Mi serce pęka na myśl o tym,że przez całe pięć dni jak wrócę do pracy nie będę mogła dać małemu buźki na dobranoc:-( No ale żyjemy w takim a nie innym państwie:wściekła/y:
Obiecuję,że jak zostanę prezydentem,to wychowawczy będzie tak samo płatny jak macierzyński i każda mamusia będzie mogła swoje pociechy wychowywać bez żadnych wyrzeczeń!!!:-);-)
I 2 dni opieki na dziecko będzie przysługiwać na każde,a nie tylko na jedno,bo to jest niesprawiedliwe;-)
Także dziewczyny pamiętajcie jak będę kandydować to proszę o wasze głosy:-)

Ostatnia edycja:
a my dzis bylismy pierwszy raz na basenie :) mały był wniebowziety :) pływał nawet nie przeszkadzały mu zalane woda oczy nos i uszy :) za tydzien powtórka :)

Gosia a mój się buntuje i nie chce butli. A tez mam zamiar stopniowo odstawiać go od piersi i nie wiem co teraz może to chwilowe bo kiedyś ładnie jadł. Dziś to wogóle maruda jest i śpi po 20 min, taki chyba prezent na 5ą miesięcznicę:rofl2: A jakich smoczków używacie do mleka z kleikiem?? Ja musze zmienić butelki.

Wpadam tylko na chwilkę...
Agunia będę na Ciebie głosować :)
Nixie - mój kaszle specjalnie, robi to celowo, czeka na reakcje i się śmieje.
Znikam robić kolejny placek, omg

Gosia
A jakich smoczków używacie do mleka z kleikiem??
Ja musze zmienić butelki.

Też mieliśmy problem z dobraniem odpowiedniego smoczka i od kilku dni jemy kleik kukurydziany łyżeczką - rozrabiam 2-2,5 łyżeczki kleiku w 60 ml mm, a do tego np. jabłuszko ze słoiczka. Olek wcina jak szalony, pięknie otwiera dziubek po kolejną łyżeczkę, a jak za długo na nią czeka to jest płacz, taki z niego głodomorek :-)
Aaaa i o ile mleko zagęszczone kleikiem nie wpływało na to ile spał, to teraz jest różnica i mamusia może sobie pospać :tak:

reklama
Do góry