reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Ja wracam do pracy 5 sierpnia(jak mi umowę przedłużą) i też się trochę obawiam:-(
Ja pracuję na 16 do 24,dobre jest to że nikogo do opieki nie muszę brać,bo Piotrek pracuje do 14,będziemy się po prostu wymieniać... On wchodzi a ja wychodzę:tak:

reklama
witam

Obudziłam się z bólem głowy koszmar, już dawno tak nie miałam.

Ewela współczuję przeżyć. Jeśli chodzi o dzieci to Ci powiem, że mój Kuba praktycznie do 3 miesiąca nonstop miał wzdęcia, ja byłam na diecie a go ciągle brzuszek bolał, płakał o różnych porach i nie chciał sam praktycznie leżeć czy spać. Dopiero jak kropelki dopasowałam to się uspokoił, podawałam je przez miesiąc potem odstawiłam i prawie ani razu nie zapłakał z powodu brzuszka. A z butelek to dzieci zapominają pić, Kuba pił na początku a potem nie chciał dopiero od miesiąca pije na nowo.

Agunia ciekawe godziny pracy

DorissŁ Kubuś na leżąco też śmieszne wygibasy robi ja je co prawda jeszcze nie na brzuszku, w ogóle to on je przerywa je przerywa, musi po śpiewać lub coś potem znowu je. Z butlą to samo, je i się kręci przy tym.

Witam się i ja :) Rzadko zaglądam, bo mam ostre przygotowania do niedzielnych chrzcin. Wczoraj Mały się upiększył i podrapał buźkę. Normalnie wygląda jak Rambo. Tak w ogóle to strasznie muszę pilnować jego paznokci, muszą być ciągle obcięte na "zero" - takie ma twarde i ostre.
Pozdrawiam gorąco

Gosia ja pracuję w DHL-u i tylko w takich godzinach.Mi tak pasuje,bo nie muszę nad opieką dla dzieci myśleć i kombinować:tak: A w domu do 15 wszystko zrobię i dzieci do szkoły wyślę no i wszystko... Szkoda mi tylko tego,że Kacper taki mały i muszę go zostawić,bo z poprzednimi dziećmi siedziałam w domu,bo nie pracowałąm:-(

hej

ja zupelnie OT

słyszałyście o Baby Signs - Migusie. Jak rozmawiać z dziećmi zanim nauczą się mówić? czy tez : Klub KOKO :

ja juz jakiś czas temu wpadłam na artykuł o tym przy okazji odkrycie przyczyny smierci łóżeczkowej - i myślę ,że bede próbować komunikowac się z Viki w ten sposób - na razie jeszce nie potrafi tak sprawnie używac swoich rączek by nimi cos zakomunikować, ale jakś czas temu zaczęła rozkładać dłonie podczas kosi-kosi( oczywiście kosi wspomagane przez mnie;) - I POMYSLAŁAM o wprowadzaniu znaków- juz od przeszlo tygodnia pokazuje jej "jejść" - i wiecie co- moze to przypdaek, ale wczoraj na spacerku zaczeła tak pokazywać - taki ruch 2 razy rączką do buzi- dodam, że nie marudziła jak to czasem bywa na mleczko - dałam jej butle - coprawda z herbatka i chyba o to chodziło;) - raczej przypadek - ale to tym bardziej zacheciło mnie do kontynuacji tematu - tym bardziej ,że na pewno reaguje na pytania itp - jak na razie emocjami;)

ktoś tu jest kto zna temat?? - pytam, bo zauważyłam ,że są różne wersje znaków i zastanawiam się , które stosować- choc wiem , że przeciez mozna tez stosawać własne- co o tym myslicie??

dzięki dziewczyny za odzew w sprawie tego mleka. Ja się trochę nad tym zastanawiałam, ale potem stwierdziłam, że nie podam ale tak z ciekawości chciałam i was o zdanie zapytać. W chwili, gdy mi przyjaciółka to zaproponowała to pomyślałam tylko o tych przeciwciałach itp, że może trochę tego mleka by mu nie zaszkodziło, ale potem stwierdziłam, że przez miesiąc i tak jadł to moje mleczko i dostał ode mnie trochę tego potrzebnego a jak już 3 miesiące jest tylko na mm to niech tak już zostanie a wy mnie jeszcze umocniłyście w decyzji. Dzięki :)

Agunia, też bym chciała mieć takie godz pracy jak wy, zero stresu o opiekę, kasa za ewentualny żłobek/opiekunkę zostaje w domu a dzieckiem zajmują się najbliższe osoby, czyli mama i tata. Super.

Mój bąbelek właśnie usnął na tarasie, mąż wrócił właśnie z zakupów więc idę mu pomóc rozpakować :)
pozdrawiam

Lena ostatnio robi w wózku takie wygibasy żeby zobaczyć co ma za głową, że wykręca się jak akrobatka hehehe, wyglada to śmisznie :)
agunia, super wam się składa, że nie musicie nikogo wynajmować do opieki :)

Agunia w DHL-u pomiędzy Kowalami a Szadółkami? Niestety sporoa część z nasz musi wracać do pracy i to niedługo.

Ja od dziś jestem na dodatkowych 2 tygodniach macierzyńskiego do 7 lipca a potem już urlop. Jak ten czas szybko zleciał.

Gosia tak właśnie tam:-) A ty gdzie we Wrzeszczu pracujesz?
Ja mam macierzyński do 25 lipca i jeszcze 10 dni urlopu:tak:
Ale to się zleciało,rok temu o tej porze tylko podejrzewałam,że w ciąży jestem,a tu już mały 4 msc ma:szok: Jak zajrzałam na luty 2012,to aż tak się serce ściska,że to wszystko już za nami,że to tak szybko czas mija:-(

reklama
Do góry