polis1010
Leniuszkowa mama
Chyba dzis sprobuje, zobaczymy co z tego bedzie. Lenka w nocy nie zjada wiecej niz 90 ml wiec moze faktycznie chce sie jej poprostu pic a nie jesc.
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
W temacie przetrzymania to ostatnio czytalam ze jakas zaklinaczka dzieci stwierdzila ze jezeli dziecko wazy powyzej 5 kg to nie powinno juz w nocy jesc. Moja znajoma ktora jest pielegniarka i sama ma 5 dzieci tez mi powiedziala ze Lenka juz nie powinna sie w nocy budzic na karmienie i ze powinnam ja oszukiwac woda. Co o tym myslicie, probowala ktoras?
Ja też o tym słyszałam tylko Gabryś w nocy zjada sporo, bo 130-180ml, więc to chyba głód, a poza tym - co to znaczy noc? On się zwykle budzi 4-5 rano
Margoz a jak synek przestał się budzić w nocy, to uregulował sobie, że jadł więcej w dzień? Bo u nas dziś niezamierzenie Gabryś przespał całą noc i zjadł dobowo o to 150ml mniej niż zwykle... I boję się, że nam ten jeden posiłek wypadnie, bo on je co 3-4godz i trudno nam zjeść 5 posiłków bez pobudki w nocy... On je ostatni posiłek 18:30-20, ja już próbowałam nawet go wybudzać około 22-23, ale on śpi tak jak ja... w pierwszej fazie snu to można mu nad uchem wiertarką wiercić i nic, więc nakarmienie na śpiocha jest niemożliwe...![]()
Jeszcze nie próbowałam, ale zobaczę, jak dalej te noce i pomyślęoj, kochana, takich szczegółów nie pamiętam, bo on już ma 8 lat, ale pamiętam, że tylko kilka dni się budził na piciu, potem czasem jak się budził, to ani pić ani jeść nie dawałam, tylko go chwilę przytuliłam, i był spokój....
moja tez ostatni posiłek zjada o 19-20, tylko że śpi do rana 6-7, czasem 8 i.... wcale nie jest głodna, zjada koło 60-70 ml....potem jeszcze je ze 4 razy
a próbowałaś dodawać kleiku na noc??? ja daję 2 łyżeczki do mleczka, bardziej kaloryczny posiłek jest
Cześć dziewczyny. Mam do sprzedania nowy komplet spódniczka i bluzeczka. Moja córcia dostała go od babci ale jest za małe i ani razu nie ubierała. Na metce rozm. 68 ale jest troszkę mniejszy. Sukieneczka jest prześliczna. Może macie ochotę kupić. C & A Piękny komplet dla dziewczynki (1653304827) - Aukcje internetowe Allegro