reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam!
Ufff... Czytam was codziennie, ale nie mialam czasu pisac. Ale za to ZAKONCZYLAM JUZ SESJE :-) W czwartek mialam dwa egzaminy, jeden zaliczony na 5.0, drugi na 3.0, ale i tak jestem zadowolona ;-)

crazy mamo: To straszne co piszesz o Tacie! Mam nadzieje, ze wszytsko bedzie dobrze! Duzo zdrowia zycze dla taty!

Tomciowa, Ola: Witajcie Dziewczyny! Piszcie z nami czesto :-)

Moja mala dzis dostala pierwszy raz kleik kukurydziany do mleka-lekarz mi poradzil, ze dzieki temu bedzie mniej ulewac. Narazie nie ulala (karmilam ja godzine temu) i mam nadzieje, ze bedzie ok.
Dzis nocka ok, pobudka o 5.30 i do 8.30 jeszcze spala. Ale ostatnio jak bylo tak goraco to sie budzila mi o 1.00 i o 4.00 i ja jej mleko wciaskalam. Ale kolezanka mi dopiero uswiadomila, ze jej sie po prostu chce pic, a nie jesc. Kurde, ale ze mnie matka, nie wpadlam na to :szok:

Moje dziecko tez sie slini jak nie wiem co, nie wyrabiam ze sliniakami i przebieraniem :-)

Mam pytanie do mam, ktore maja butelki dr Brown's:

Zmyla mi sie cala podzialka na buteklach (od wyparzania chyba) i wczoraj wpadl mi do glowy pomysl. Mam butelki inne, takie zwykle, ale maja taka sama wysokosc i szerokosc jak Brown. I teraz moje pytanie: Jak myslicie, jak przeloze ten system odpowietrzajacy do tej innej butelki to bedzie dzialalo jak powinno? Dodam, ze wielkoscia sa takie same.

Milej niedzieli zycze wszystkim :-)

witam.
Mysia, ja mam butle aventu więc nie pomogę, ale jak jesteś zadowolona z tej swojej butli i chcesz nią karmić, to zawsze możesz zrobić w innej butli i po prostu przelać :) a i serdecznie gratuluję zdanych egzaminów :)

moje dziecko coś ostatnio daje mi czadu w nocy. Zasnął przez 22gą, pobudka na jedzenie o 24tej, potem o 1wszej płakał,więc go na swój brzuszek wzięłam i tak do 3ciej - jedzenie a potem za nic nie mogłam go odłożyć do łóżeczka, bo chciał ze mną. Więc spaliśmy razem a ogólnie ładnie śpi w swoim łóżeczku. Cały czas się zastanawiam nad tym skokiem, czy to jest to, czy po prostu ma jakiś gorszy czas.. hmm

no i byliśmy wczoraj na tym tenisie, jak na 1wszy raz od czasów podstawówki poszło mi nawet dobrze, nawet w piłeczkę trafiłam i przebiłam przez siatkę :-)

my dziś idziemy do księdza te chrzciny w końcu załatwić.
miłego dnia mamuśki i dzidziusie :)

witamy w niedzielny poranek, :-)

U nas jest dzis dzien taty i mala zrobila cudowny prezent -pozwolila tacie sie wyspac az do 9 ( maz musi mi podawac obecnie mala do karmienia ) ja niestety jestem uziemiona gdyz mialam maly wypadek.

Spadlam ze schodow jak schodzilam z mala na reku. Na cale szczescie Amelce nic sie nie stalo, jedynie sie przestraszylo moje biedawctwo.

Ja za to jestem cala poobijana a najgorzej prawa kostka spuchnieta jak bania. Spedzilismy ponad 8 godzin w szpitalu na badaniach.

Witam się niedzielnie,

witam nowe mamusie na nowym forum.

Crazy mama- przykro mi z powodu choroby ojca, u nas podobna sytuacja- u dziadka wykryli czerniaka na gałce ocznej...
Goyap- straszne, dobrze, że małej nic się stało, szkoda tylko że ty tak ucierpiałaś.

A mój mały śpioszek spał dzisiaj do 7, po karmieniu zasnęła do 9.30, po 11 znowu zasnęła i dalej śpi. Wczoraj byliśmy na działce u szwagierki, mała się do wszystkich uśmiechała , zwłaszcza do 3 letniego kuzyna:) już nie mogę się doczekać kiedy będą się razem bawić.

Jutro u nas wyniki rekrutacji do żłobka, trzymajcie kciuki...

witam

witam nowe dziewczyny:)

witam Cię ponownie crazy mamo- ja przyznam , że tęskiniłam za Tobą;) - oczywiście życze wszystkiego pozytywnego:)

mysia- ja stosowałam butelkę medeli do systemu browna i sparwowała sie jak w oryginale:)

a mój mąż dziś w nocy robił mleczko- przy pierwsze przebudce -godz 2 - powiedzial , że mam go obudzić to zrobi mleko jak Viki będzie juz płakać - uznał ,że skoro nie płacze jeszce to nie trzeba jej mleka- przy drugiej - godz 5 - stwierdził ,że przesrane ma taka osoba co wstaje tak w nocy - nie wiedzieć czemu nie określił, ze to ja jestem taka osobą - i znowu wciskał mi ,ze dziecko na pewno jeszcze nie jest głodane i zastanawial się skąd ja to wiem że ona się przebudziła, skoro śpi - biedna Viki- jakby została sama z nim na noc to pewnie z głodu by sie zaryczała - dopiero by mleko dostała :) - o ósmej tez wstał robic mleczko i juz nie wrócił do wyrka...chyba się wkurzył heheh:):):)

a wczoraj Viki była na pierwszej imprezce urodzinowej swojego kumpla - fajnie, bo w Sali Zabaw- ale jej sie podobało- niesamowite jak reaguje na dzieci i duze zabawki:))) ...niestety tortu nie spróbowała...:)

Ostatnia edycja:
mysia, gratuluję sesji :)
goyap, współczuję uziemienia, dobrze że małej nic się nie stało
vikiigus, a moze mąż ma racje, jak mała nie płacze w nocy za mlekiem to trza ją przetrzymać :))

Witamy :)

Goyap współczuję przeżyć - najważniejsze, że Malutkiej nic się nie stało
Mysia ja mam butlę dr Browns, ale u nas miarka jest wytłoczona w plastiku i póki co ma się dobrze... ale system będzie działał w innej butli, oczywiście jeśli pasuje o niej

A u nas jakieś dziwy - Gabryś jak usnął wczoraj po 20 tak obudził się po... 7 :szok: Szok :szok: ale wcale się nie cieszę, bo przez to nie jadł w nocy i w sumie wczoraj miał 4 posiłki, trochę za mało :eek: może dziś nadrobi i może wróży to nam przestawienie się na przesypianie nocy, tylko musiałby zjeść 5 razy w ciągu dnia...

Mysia gratulacje. Podziwiam wyniki, w koncu przy maluszku ciezko sie uczyc

Goyap dobrze ze malej nic sie nie stalo a ty trzymaj kostke w gorze i powinno byc lepiej za kilka dni.

Viki dobrze ze malz w ogole wstaje. Moj to czasami nawet nie wie ile razy Lenka sie budzi bo spi sobie w najlepsze.

W temacie przetrzymania to ostatnio czytalam ze jakas zaklinaczka dzieci stwierdzila ze jezeli dziecko wazy powyzej 5 kg to nie powinno juz w nocy jesc. Moja znajoma ktora jest pielegniarka i sama ma 5 dzieci tez mi powiedziala ze Lenka juz nie powinna sie w nocy budzic na karmienie i ze powinnam ja oszukiwac woda. Co o tym myslicie, probowala ktoras?

reklama
Mysia gratulacje. Podziwiam wyniki, w koncu przy maluszku ciezko sie uczyc

Goyap dobrze ze malej nic sie nie stalo a ty trzymaj kostke w gorze i powinno byc lepiej za kilka dni.

Viki dobrze ze malz w ogole wstaje. Moj to czasami nawet nie wie ile razy Lenka sie budzi bo spi sobie w najlepsze.

W temacie przetrzymania to ostatnio czytalam ze jakas zaklinaczka dzieci stwierdzila ze jezeli dziecko wazy powyzej 5 kg to nie powinno juz w nocy jesc. Moja znajoma ktora jest pielegniarka i sama ma 5 dzieci tez mi powiedziala ze Lenka juz nie powinna sie w nocy budzic na karmienie i ze powinnam ja oszukiwac woda. Co o tym myslicie, probowala ktoras?

ja przy pierwszym synku tak robiłam, dawałam mu wodę zamiast mleka w nocy i po kilku dniach nie budził się już, przy Lence nie musiałam, bo ona sama zaczęła przesypiać :)

Do góry