reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Jutro powtorze badania... na szczescie mam kolezanke pielegniarke ( najlepsza pielegniarka jaka znam :tak:) na ktora zawsze moge liczyc :-) Pracuje na Ochojcu w szpitalu, wezmie probke moczu i zobaczymy co wyjdzie u nich.... a dzwonilam tez do poloznej.. powiedziala ze wynik 25 to nie jest tragedia... spotkala sie juz z 500 :szok:
takze troche sie uspokoilam.... moze zle sie umyłam :zawstydzona/y: zobaczymy
poprzednia ciaza byla z punktu lekarskiego idealna, nic sie nie dzialo ale ja sie czulam fatalnie.... 9 miesiecy ciaglych wymiotow(schudlam 14kg), nie wychodzilam z domu, maz zajmowal sie domem, zakupami poprostu robil za mne wszystko...
teraz czuje sie duzo lepiej tylko wyniki mnie zaniepokoily... ale juz mi lepiej
a przy okazji... jakie macie wyniki BETA HCG?? Ja mam 22290,8

reklama
hejka

ja sie zaczynam bać...
3 dzień biorę duphaston i od wczoraj plamię.....do tego boli mnie brzuch i kluje jajnik,mam nadzieję że to skutek uboczny leku:(

Hej dziewczyny:-)
pozdrawiam wszystkie nowe mamy i witam serdecznie;-)
długo się nie odzywałam,ale jakoś nie miałam weny,ale czytam Was codziennie.
Ja od 3 dni leżę plackiem w łóżku,bo tak się jakoś czuję nie za bardzo.Jest mi słabo,kręci mi się w głowie i ogólnie samopoczucie do bani.Chęci życiowych wielkie zero.
Czy może mi ktoś powiedzieć jak się wstawia suwaczek,bo ja to za głupia chyba jestem i nie mogę sobie poradzić:zawstydzona/y:
Ewuśka29 radzę iść do lekarza i mam pytanie czy leżysz plackiem w łóżku,bo to jedyne leczenie,a wiem że przy dzieciach,to ciężko zrobić.Ja w poprzedniej ciąży(6 lat temu)jak zaczęłam krwawić w 10 tyg,to lekarz mi powiedział w szpitalu,że jeżeli będę leżeć to mogę w domu być,bo w szpitalu nic innego nie zrobią.Luteina i leżenie.

Ewuśka - pójdź do lekarza. chociaz plamienia w ciązy mogą się zdarzac (ja miałam w pierwszej ciązy krwawienie 3 dni i wszytsko było ok), ale trzeba to skontrolowac.
ja teraz tez przez prawie 3 dni miałam różowy śluz i nitki krwi w śluzie. i jutro ide na nieplanowe USG. biore luteine

agunia, suwaczek w profili w stopce/podpisie muszisz wkleić
-> operacje->edytuj swój profil-> edytuj sygnaturę (po lewej w kolumnie znajdź)
i wklej w pole edycji link do suwaczka. link musi wyglądac tak:
HTML:
[IMG]link[/IMG]
no i na końcu zapisz :-)

Ostatnia edycja:
Ja to wogóle nie wiem jakie mam wyniki badań... 2 tygodnie temu byłam u położnej pobrała 5 próbek krwi i wzieła próbke moczu zadała milion pytań ,zapisała mnie na usg i tyle...ale jak by było coś nie tak to pewnie by dzwonili...chyba..:baffled:

Hej dziewczyny:-)
Ewuśka29 radzę iść do lekarza i mam pytanie czy leżysz plackiem w łóżku,bo to jedyne leczenie,a wiem że przy dzieciach,to ciężko zrobić.Ja w poprzedniej ciąży(6 lat temu)jak zaczęłam krwawić w 10 tyg,to lekarz mi powiedział w szpitalu,że jeżeli będę leżeć to mogę w domu być,bo w szpitalu nic innego nie zrobią.Luteina i leżenie.

no własnie w poniedziałek bylam u lekarza i na usg,bylo wszystko ok,dostalaam duphaston w związku z poprzednimi problemami,wlaczylam go wieczorem w poniedzialek i po dobie plamienie.Dzwoniłam do gin,kazał odpoczywać i mowi że czesto przy tym leku tak bywa i po badaniu....mam nadzieję,ufam mu bezgranicznie.Mam przyjść jakby się nasiliło.
a przy dzieciach trudno leżeć to fakt,do tego pracuję caly czas.
Co myslicie?

Dzieki:)

Ja Ci radzę zwolnienie i leżenie,i to prawdziwe leżenie.Tylko łazienka itp,nic więcej dopóki plamienia nie ustąpią.Ja luteine biore teraz 3 razy po 2 tabletki i nie krwawiłam w ogóle.Dostałam ją bo mnie brzuch od początku ciąży boli.

reklama
Ja także radze Ci leżeć dopóki bedziesz się lepiej czuła i nie ryzykuj bierz zwolnienie i odpoczywaj !!! Na pewno masz kogoś w pobliżu kto mógłby Ci pomóc w codziennych obowiązkach..Mama, teściowa Mąż itd zrozumieją .W końcu to TY jesteś teraz najważniejsza!!!!!!!!!!:-)

Do góry