reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Dzień dobry:-) Ja dziś nie mogłam w nocy spać. Nie mogłam zasnąć i kręciłam się całą noc. Może to ze strachu przed jutrzejszą wizyta u gin:zawstydzona/y:. Co do farbowania włosów, to tez nie lubię odrostów, więc robić będę, ale nie tak często jak przed ciążą. Ważne jest by powiedzieć fryzjerce o tym, że jest się w ciąży. Teraz farby mają inny skład niż kiedyś i już nie są tak szkodliwe.
Mnie od wczoraj boli gardło:zawstydzona/y: Mam nadzieję, że mi przejdzie szybko.
Witam wszystkie nowe mamusie lutowe:-)

reklama
Na drętwiejące ręce nogi itp - magnezu zabrakło. Kakao, czekolada, albo tabletki i powinno przejść. Drętwienie to jeszcze nic, gorzej jak się skurcze łydek pojawiają, to dopiero ból. Miałam dość często pod koniec ciąży.
Prasować lubiłam od 6go miesiąca poprzedniej ciąży (nigdy wcześniej) do jakiegoś 6go miesiąca życia synka - teraz mi się nie chce. Ale pewnie znów mnie najdzie na prasowanie, wicie gniazdka i takie tam.

Co do malowania paznokci - nie czytałam żadnych przeciwwskazań ;) Za to wiem, że niektóre położne w szpitalu patrzą na paznokcie czy sinieją i nie lubią pomalowanych, bo nie mogą wszystkich objawów zaobserwować, ale to dopiero na poród.
A modelkami, aktorkami itp to ja się nie sugeruję :p Dla nich wygląd często jest ważniejszy od dziecka/rodziny.
Z drugiej strony, faktycznie farby robią coraz delikatniejsze i można fryzjera poprosić, żeby robił tuż nad skórą, a nie przy samej skórze.

jeżynka ja nie moge spac co noc... to znaczy spie ale nie twardo tylko tak jakby na czuwaniu-byle halas i sie budze;/

Dzis wizyta u gin....Trzymajcie kciuki;)

A no i witam nowe mamusie lutowe;)

Witajcie Kobietki.A ja śpie ,,jak zabita,, wstaje wypoczęta i wszystko jest cool.Dziś od rana zdążyłam poprasować już i ogarnąć mieszkanie..mam nadzieje ze bede pełna energii przez całą ciąże..--raczej niemożliwe.. figa777 co do teściowej to ciesze się ze mieszkamy od siebie 1997 kilometrów!!!!!!! i widze ją raz do roku przez 1 godzine...))))) Ciekawe co przyniesie dzisiejszy dzionek?? pozdrowionka:happy2:

czesc....
mnie dzisiejszy dzionek przyniosl zle wyniki badania moczu..... leukocyty 25 z aparatu, 3-5 przez mikroskop.... :-( jeszcze jak na zlosc moj gin jest na urlopie... musze jutro powtorzyc badania...

bobomama24 to jedno z przyjemniejszych zajęć ogladanie wózków, ubranek, łózeczek :-D Ja juz tez mam jedno wybrane łózeczko i pewnie przez internet kupię, co do wózka to mam jeszcze pełno dylematów, ale łózeczka, chyba lepszego i bardziej w moim stylu nie znajdę :-)

Claudia85 nic się nie denerwuj, bo to najgorsze dla dziecka, a nie takie świństwa miały kobiety a rodziły zdrowe dzieci, niech ten lekarz wraca z urlopu i wszystko będzie dobrze :tak:

Wkleiłam linki łózeczek na temace, doradzcie :-) ''Wszystko dla naszych dzieci (...)''

reklama
Claudia85 jak napisała Sonia nie denerwuj sie ,na pewno da sie coś z tym zrobić.gin po powrocie na pewno coś poradzi.. a może ktoś pomylił wyniki badań:-p Bądż dobrej muśli trzymam kciuki

Do góry