reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

właśnie i ja zauważyłam że w dzień mała ma problemy z zaśnieciem, jest zmęczona a nie może, dopiero jak sobie fest kciuka podoi to zasypia, chciałam jej zamiast tego kciuka smoczka zapodać ale wcale nie chce, wypluwa, woli palce

u nas to samo ze smoczkiem. Za nic nie chce.

Podałam jej dzisiaj ten probiotyk rozpuszczony w wodzie w buteleczce, jakies 50ml, ale za duzo jak na nią bo najpierw popila a potem juz wypluwała ale jak zaraz dostała cycusia to było ok. Ale sposób ze strzykawką jest bardzo dobry, nie wpadłam na to :/

Ja dostałam okres równo po 2 miesiacach a cały czas karmie piersią. Ale tydzien przed @ zaczełam brac minitabletki Azalia. I okres był dłuzszy i nie bolesny jak to kiedys dawno dawno temu było. Ale mineło 32 dni cyklu i nie ma znowu. A powtorki z rozrywki pt "ciaza" na pewno nie ma.

reklama
hej dziewczynki. Coś ostatnio w ogóle nie mam czasu pisać. Od wczoraj Filip ma taką marudę, że szkoda gadać, non-stop ryk i na rączkach też zbytnio się nie uspokaja, teraz śpi w foteliku bo pojechałam z nim na godzinkę samochodem, zaraz muszę go przełożyć do łóżeczka,ale wpierw pielucha, piżamka i jedzonko, oby nie było powtórki z usypiania wczorajszego - do 24tej mi płakał i usnąć nie mógł. Maskara, jakiś mnie kryzys poza tym złapał, zryczałam się dziś strasznie i mój R stwierdził,że jutro Filip jedzie do babci na weekend a ja będę się relaksować. Głupio to przyznać, ale już nie mogę się tego doczekać :(

Mam pytanko - ubrudziłam ostatnio gondolę i chciałam ją odplamić ace delikate - używam go do ubranek małego jak zrobi kupkę i ładnie wszystko schodzi. Ale na gondoli została mega wielka żółta plama po tym wybielaczu. Czy macie jakiś sprawdzony sposób usuwania takich cholernych plam?! Próbowałam potem vanishem ale du*a. A jak by się nie dało, to myślicie, że jest możliwość dokupienia tego materiału wewnątrz gondoli? Nie mówię o materacyku, tylko obramówka (jak zwykle pewnie źle się wyraziłam)

Też chciałam zapytać o to, co Ty Tab odnośnie tych meszek, ale widzę że już zadałaś za mnie to pytanie :) koleżanka co prawda pytała wczoraj pediatry jak była ze swoim dzieckiem ale odpowiedział, że niczego nie można dziecku stosować do 6 miesięcy ;-/ przedwczoraj długo siedzieliśmy na ogrodzie i było mnóstwo tych meszek, na szczęście głównie na trawie a my na tarasie siedzieliśmy.

co do okresu to ja miałam 4-ro tygodniowe plamienie po zastrzyku anty, ale trudno to było nazwać miesiączką.

mamy tez problem z jedzeniem w ciagu dnia, je co 3h niby w brzusku burczy a on wypluwa i wyraźnie chce spac wtedy smoka dostaje i jak juz zasypia daje mu mleko i wtedy wypija...jak dam za wczesnie to sie wkurza i jest ryk!!!

u nas identycznie! Często pomaga suszarka, wtedy je spokojniej.

Igor dziś dla odmiany spał w wózku na spacerze 2 godz!! Chodziłam właściwie w koło bloku bo bałam się odejść gdzieś dalej bo przez ostatnie dni był ryk po 30 min.Niby każdy dzień taki sam a jednak inny:-)
Czasem łapie małego doła. Lubię siedzieć w domu i uwielbiam być z małym ale czasami brak mi innej "cywilizacji". Dziś tak mam właśnie ale jak czytam wasze posty to chyba dziś w powietrzu coś wisiało:tak: i ze mną wszystko ok.

Też chciałam zapytać o to, co Ty Tab odnośnie tych meszek, ale widzę że już zadałaś za mnie to pytanie :) koleżanka co prawda pytała wczoraj pediatry jak była ze swoim dzieckiem ale odpowiedział, że niczego nie można dziecku stosować do 6 miesięcy ;-/ przedwczoraj długo siedzieliśmy na ogrodzie i było mnóstwo tych meszek, na szczęście głównie na trawie a my na tarasie siedzieliśmy.

W aptece kupiłam Antisol, on jest od pierwszego miesiąca życia. Niestety jeszcze nie wypróbowałam. Dla małych dzieci jest też Orinoko, ale tego nie polecam, bo wypróbowałam kiedyś na sobie (dostałam w pracy za darmo do wypróbowania) i wręcz przyciągało całe robactwo.
Na komary super są plastry Mosbito, czasem ciężko je dostać, ale warto poszukać, nie wiem czy na meszki też by zadziałały :)

anusiak ja od jakiegos czasu na plamy po kupie (a bywają czesto i upierdliwe) używam takiego mydełka niemieckiego. Nie pamietam nazwy bo opakowanie wyrzuciłam. Dr cos tam. U nas akurat w miescie sa sklepy z niemieckimi produktami, nie wiem jak to w innych miastach wyglada ale Leszno jakas metropolia nie jest. Kiedys musialam jedno body wyrzucic bo nie zeszło nic a po tym mydelku schodzi nawet jak plama nie jest swieza tylko np jak musze prac po kilku godzinach. Polecam.

Cos było w powietrzu albo jakis wybuch hormonów. Mnie wkurzył mąz to mi sie chciało ryczec jak kiedys jak bylam w ciazy :(((

Na pewno masz na myśli mydło galasowe. Np. Dr Beckmann jest do kupienia w Rossmannie (przynajmniej ja tam kupowałam). Jeszcze jakieś inne też mi się zdarzyło, też dr jakiś tam, tyle, że na literę "r", teraz już nie pamiętam, ale to mydło spiera prawie wszystko. Nie napiszę Wam co zawiera, bo dziś rano przypadkiem w ten sposób zniechęciłam koleżankę do dalszego używania tego mydła :p

neta, moja też często denerwuje się przy jedzeniu, szczególnie jak jest bardzo zmęczona i chciałaby jednocześnie jeść i spać, a się jej nie udaje
dzisiaj słońce więc pewnie pójdziemy na spacerek w końcu, oby był bez ryku :)

reklama
a ja dzisiaj dostałam okres.., karmie cycem, a jeszcze 3 miesięcy nie ma...:szok:to by tłumaczyło moja wzmożoną ochotę na przytulanki ostatnio , zawsze tak miałam przed okresem. No a dzisiaj jak mnie zabolało leciutko to juz wiedziałam..:eek:

Do góry