reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

moja różnie ze spaniem, czasem jej się zdarza na dworzu zaspać na 2 godziny, ale to jest rzadkość, ostatnio przeważnie marudzi i chce na ręce, więc zrobił sie problem ze spacerami, zabawki przywieszane do wózka tez nie pomagają
a w domu to śpi ze 3-4 razy po pół godziny, góra godzina nigdy dłużej

reklama
Dzien dobry :) Mala usnela, ostatnio budzi mi sie po 6 i chce sie bawic, a o 8 znow zasypia :/
W dzien spi zazwyczaj kilka razy po pol godziny i raz nawet do 3h, na spacerkach to samo pol godzinki spi a potem jest wrzask i trzeba wziac na raczki :/
Mojej tez sie zwraca, wczoraj bylo tego bardzo duzo - vikingus jej sie tak od rana zaczelo wiec to nie bylo chyba to, ale teraz zastanawiam sie czy malej rano nei przekarmilam, bo zauwazylam dzis ze ona od pobudki ciagle by cyca ciumkala no i juz dzis 3 razy ja karmilam, wiec chyba troche duzo i moze stad to wczorajsze ulewanie...
tab mielismy problem z meszkami w zeszlym roku wiec najpierw pochowalismy wszystko co lezalo na wierzchu - jakies owoce szczegolnie, potem kupilismy taka kratke na owady, no i zniknely :)
U nas tez pogoda sie zepsola ;/ a bylo juz tak pieknie :))
MIlego dnia

Witam
Kubuś to śpi różnie w dzień. Wczoraj np. spał 2h rano do 10.45, a potem już krótsze drzemki, ale był marudny i najlepiej mu się spało w leżaczku aż musiałam go obudzić, po czym po kąpieli i cycaniu też padł.
Na spacerach też mamy problem, góra godzinę wytrzyma. Lepiej mu się śpi jak jest chłodniej a jeszcze u mnie nie ma zadrzewionych miejsc do spacerowania, wiec jak świeci słońce to porażka.

Dziś to akurat u nas leje, niby po południu ma się wypogodzić. Planowałam jechać do mnie do pracy, żeby już wypisać wniosek o dodatkowe 2 tyg macierzyńskiego, bo potem nie będę miała kiedy i odebrać zaświadczenie o zarobkach i ubezpieczeniu.

Doris - podbijam pytanie- ja też szukam dobrego niewysuszjącego kremu na słońce - ja mam ziajkę - ale mimo że to emulsja, to dziwnie sie rozsmarowuje i cięzko wchłania:(

Już to kiedyś pisałam, filtry nie będą się wchłaniać, bo mają chronić na powierzchni. Tylko to wysuszanie przy nivei jest straszne, więc ja smaruję najpierw zwykłym kremem, potem nakładam filtr. I o dziwo młody nie ma alergii na nivee. Z lepszych kremów z filtrem to już te apteczne, svr, mustela czy bioderma.

dziewczyny czy zdaza sie czasem waszym maluchom ze godzik a nawet dwie po jedzeniu podchodzi do gardla pokarm juz taki podtarwiony i gesty bo ze slina i zatyka dzidze?tzn.nie moze tego od razu przelknac spowrotem badz wypluc?

Kubusiowi też tak się zdarza, raz nawet to się tak cofnęło, że potem dostał od tego kataru bo za wysoko mu się cofnęło.

Witam się i ja:-) Dawno nie pisałam,ale nie ma czasu:-(
Kacper ma się świetnie i jest na prawdę bardzo grzecznym dzieckiem,od poniedziałku zasypia o 20 i budzi się o 8 rano:szok: W dzień prawie 6 godzin spędzamy na spacerach i też wtedy śpi.W domu jak nie śpi,to albo je,albo leży :tak: Ale wiecie on jeszcze nie ma 3 miesięcy,a je jak 6-msc.Dziś jak wstał,to dałam mu 180 i wciągnął wszystko:szok:
No i jest wielki,że w głębokim wózku ledwo się mieści(a gondola ma 84 cm);-)
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie,no i dzieciaczki są super:-)
Później wstawię jakieś zdjęcie:happy2:

Nina bardzo dużo ulewa, zarówno po jedzeniu jak i po godzinie czy dwóch, czasami słyszę jak jej się pokarm wraca i ponownie go przełyka. Dlatego dostaliśmy od lekarza Debridat, powinien pomóc.

Co do spania w dzień to mała raczej niewiele, zazwyczaj 3-4 razy po 30 minut, na spacerze tak samo po pół godzinie pobudka z tym, że czasami zdarza jej się potem zasnąć jeszcze raz. Wczoraj spała bardzo ładnie- rano do 8, potem drzemka 30 minut, na spacerze 2 godziny, pod wieczór jeszcze z kwadrans a i tak o 20 padła jak mucha w łóżeczku:) obudziła się o 6 na jedzonko i zasnęła ponownie (śpi do tej pory).

ja karmilam, wiec chyba troche duzo i moze stad to wczorajsze ulewanie...
tab mielismy problem z meszkami w zeszlym roku wiec najpierw pochowalismy wszystko co lezalo na wierzchu - jakies owoce szczegolnie, potem kupilismy taka kratke na owady, no i zniknely :)
U nas tez pogoda sie zepsola ;/ a bylo juz tak pieknie :))
MIlego dnia

Chyba piszemy o innych owadach :) Chodzi mi o meszki, które gryzą mnie i dziecko na spacerze, a nie o muszki owocówki w domu :)

Cześć,
Mały zajęty karuzelką to mam chwilkę aby coś naskrobać.
Lolek w dzień to najpierw śpi koło 7:00 z godzinkę, potem na spacerze max 3 godzinki i popołudniu albo w wózku a jak jesteśmy w domu to na rączkach tatusia albo na kanapie z godzinkę.
Co do kremów to już kiedyś pisałam,że z Biodermy jest super dla alergików. Tak jak już wyżej dziewczyny pisały żaden krem na słońce się nie wchłonie bo musi stwarzać warstwę ochronną i ja też polecam alby pod to nakładać jakiś tłusty krem - ja używam clobazy w ten sposób unikniecie przesuszenia skóry malucha.
Witam się i ja:-) Dawno nie pisałam,ale nie ma czasu:-(
Kacper ma się świetnie i jest na prawdę bardzo grzecznym dzieckiem,od poniedziałku zasypia o 20 i budzi się o 8 rano:szok: W dzień prawie 6 godzin spędzamy na spacerach i też wtedy śpi.W domu jak nie śpi,to albo je,albo leży :tak: Ale wiecie on jeszcze nie ma 3 miesięcy,a je jak 6-msc.Dziś jak wstał,to dałam mu 180 i wciągnął wszystko:szok:
No i jest wielki,że w głębokim wózku ledwo się mieści(a gondola ma 84 cm);-)
Pozdrawiam Was wszystkie bardzo serdecznie,no i dzieciaczki są super:-)
Później wstawię jakieś zdjęcie:happy2:
agunia31, no witam Panią :-p czekamy na zdjęcia!! :tak:

Witam porannie.
Ja dziś połamana wstalam jak nigdy.Wczoraj Martyna przyszla do nas do lozka i mowi ze sie boi burzy.Wiec maz poszedl do pokoju obok a ona spala ze mna i iza rozpychala sie niesamowicie i spala prawie na mnie

reklama
u nas drzemki też są 3-4 dziennie tak średnio po 1-1,5ha po kapieli idzie spać ok. 20stej na buzie krem nivea baby stosujemy

Do góry