reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

My wróciłyśmy już ze spaceru, o dziwo Ninka pięknie przespała całe wyjście. I nawet nie płakała za bardzo w trakcie pobierania krwi.

Zapomniałam wspomnieć, że wczoraj dostałyśmy u lekarza taką zawiesinę na to ulewanie, mam nadzieję że pomoże.

reklama
czy któreś z waszych dzieciaków pije nutramigen? my mamy problem z dostaniem tego mleka, bo nie ma w aptekach i hurtowniach, aż mąż zadzwonił do przedstawiciela i dowiedział się, że w Holandii, tam gdzie fabryka jest siadła jakas maszyna i do końca maja mają wyrównać zapas w aptekach... tylko kurczę do końca maja dziecko też coś musi jeść :/

Mówiłam pediatrze, że moze to na ząbki a ona, że przeciez ona ma dopiero 3 miesiace! No to co. Mój szwagier tez miał trzy jak mu wyszedł pierwszy. Pryszczyków nie ma. Susze policzki ale to chyba od kremu. Musze jej kupic chicco na to slonce? Wiem, że juz był temat ale jaki krem polecacie? Mój NIVEA jednak odpada bo wysusza. O ile na raczkach i nózkach jest ok to na buźce susze policzki sa.
Maja dzisiaj konczy 3 miesiace. I z tej okazji przewrocila sie z brzuszka na plecy. Ja ją polozyłam na brzuszek a ona zaraz bach na plecy, po chwili znowu. Juz była zabawa i na brzuchu nie chciala leżec. A jak leży na plecach to sie okreca na razie na boki. Pewnie jeszcze troche i zacznie robic przewrotki w druga strone. Szybko jej to poszlo.

DorissŁ, gratulacje dla małej :)) moja jak na razie raz się przekręciła, ale z pleców na brzuszek, nigdy odwrotnie :) ale najlepiej jej idzie przekręcanie się na boczki, szczególnie lewy :)

no a moja tez już od jakiegos czasu potrafi tak z brzuszka na plecy sie przekręcić wiec na brzuszku to jej na sofie już nie zostawiam nawet na chwile, wole na podłodze koc gruby na 4 złozony polożyć i tak zostawić no i Maja uwielbia tą mate FISHER PRICE Mata Edukacyjna RAINFOREST Las Tropikalny K4562 jest poprostu wielki szal jak ja tam klade :) gada po swojemu, łapie te zabawki i grzechotki, bardzo jest zainteresowana i autentycznie sią tam bawi :)

DorissŁ no to gratuluje przewrotów. Mój to kombinuje na razie, pewnie też niedługo się przewróci.

Margoz niestety nie pomogę.

My dziś jeden spacerek, bo burza była a popołudniu Kuba znowu marudny i musiałam go obudzić na kąpiel, przysnął mi w leżaczku. Jakiś taki po szczepieniu jest marudny ostatnio, mam nadzieję, że szybko minie.

reklama
[Zapisała mi Dicoflor probiotyk i mamy przyjsc za tydzien. Czy ktoras z was to podawała, to jest proszek w kapsulce, ja karmie piersia i dalam jej troche proszku do buźki i popic cycusiem i tak na zmiane. Macie jakis lepszy sposob? Ona z butelki nie chce pic, chyba ze na lyzeczce jej rozpuszcze w moim mleku albo wodzie??
Mam nadzieje, że je przejdzie bo naczytalam sie o odwodnieniu i sie wystraszylam. Pediatra powiedziala, że ona wg obserwacji uwaza, że mała zdrowa ale skoro te kupki takie sa to mamy podawac ten probiotyk.

Ja podawałam ten probiotyk przy antybiotyku, wysypywałam zawartość na łyżkę, dolewałam trochę wody lub mleczka, rozpuszczałam i do strzykawki :) jakoś najlepiej mi się podaje leki strzykawką :)

Do góry