reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

neta moje wlosy tez bardzo geste i mimo ze przy czesaniu wyrywam ich mase, mam suche wlosy po farbowaniu, to i tak mam ich ciagle full.

a czy ktoras z was testowała ten płyn? NIVEA Baby płyn do kąpieli z oliwką 200ml. (1593607443) - Aukcje internetowe Allegro
uzywam kremu na kazda pogode z nivei i jestem zadowolona, ten na slonce troche wysusza a krem do dupci jest dosc gesty wiec mam rozne doswiadczenia z ta marką. A co wy sadzicie?

reklama
neta hehe ja to jestem nerwowa jak nie mam czasu przeczytac wszystkiego i nie jestem na biezaco... wiec to juz gorsze niz uzaleznienie jest :p

ej to nie jesteś uzależniona :) ja nigdy nie mam zaległości, bo potrafię do 2.00 w nocy siedzieć, żeby przeczytać wszystko :p to jest dopiero uzależnienie.

Hej Dziewczyny!

Co do kondycji po ciąży to paznokcie mam ok tylko włosy mi strasznie wypadają. Ale też mam ich dużo więc narazie się nie martwię. Jutro idę do fryzjera na farbowanie, to troszkę je podetnę. Może przestaną tak wypadać.

Co do skóry dzieci to polecam oliwkowanie na mokro. moja mała też miała suchą skórę i na początku wlewałam jej oliwkę do wody ale potem zrezygnowałam na rzecz smarowania nią na mokro, bo nie mogłam doczyścić wanienki z tego tłuszczu. Teraz problemu ze skórą nie ma więc polecam ten sposób.

Z żadną ciemienichą się nie zmagamy ale za to mała dużo ulewa. Mam nadzieję że to szybko minie.

Co do tego bujaczka to ja mam taki sam i moja mała uwielbia w nim siedzieć i oglądać bajki. Włączam jej BABY TV i mam na jakąś godzinkę spokój. Czasem nawet w nim zaśnie, ale dłużej niż 2 godziny w nim nie spędza. Nie wiem ile dziecko może spędzać w nim czasu, a wibracje to chyba nie mają żadnych skutków ubocznych. Na moją nie działają w ogóle bo czy są włączone czy nie to ona i tak zachowuje się tak samo.

Co do fotelika to moja nie lubiła w nim siedzieć jak była mocno opatulona zimą. Jak były teraz ciepłe dni i była cieniutko ubrana to nie było żadnego problemu by w nim siedziała. Nawet w nim na zakupy z nią jedziłam po mieście.
A znowu dzisiaj jak była cieplej ubrana bo miałam jej założone grubszy bezrękawnik to już było marudzenie.

Co do tego płynu do kąpieli to nie będę się wypowiadać bo nie używam płynu w ogóle. Małą myję płynem Johnson baby 3 w 1, potem oliwkuję na mokro (oprócz buzi i główki), na twarzyczkę i główkę mam krem z nivea nutri sensitive intensywnie nawilżający.

Co do pieluszek to ja uzywam dada i dla mnie są rewelacyjne.

Co do trzymania to moja nie chce w ogóle leżeć poziomo, tylko pionowo i nie da rady jej nosić pod kątem bo jest ryk. Najgorsze jest to że strasznie pcha się by stać na nóżkach i chociaż ortopeda mówił mi jak byłam na badaniu bioderek że mam jej na to pozwalać bo jak się zmęczy to sama przycupnie to ja jakoś nie jestem przekonana by to jej dobrze na nóżki i kręgosłup wychodziło i strama się by jak naj mniej na nich stała. A jak jest marudna to też nam pomaga leżenie na brzuszku lub właśnie samolocik.

Co do karuzeli to ja mam z tiny love bo tylko taką znalazłam którą idzie zamontować na łóżeczku turystycznym i w niej jest 5 melodyjek które lecą każda po kolei. Mała ją uwielbia i w łóżeczku tylko przy niej zaśnie. Ogólnie z zasypianiem nie mamy problemu i mała zasypia sama w łóżeczku, w leżaczku czy poprostu na kanapie. Najważniejsze by miała przy sobie pieluszkę i chyba że jest mocno zmęczona to smoczek.

Ale się dzisiaj rozpisałam!

Pozdrawiam i dobrej nocki Wam życzę!

Witam po majówce... brrr jaka zima!!:szok:
U nas ciężkie noce były bo mały spał niespokojnie, a wczoraj przez tą pogodę był bardzo marudny i tylko na rączkach.
Wysypka ładne schodzi po zmianie maści ale nadal stosuję mocną dietę, ważne że pomaga.
Co do włosów to mam bardzo suche ale nie wypadają mocno, paznokcie natomiast miałam w opłakanym stanie więc udałam się do kosmetyczki zrobiła mi frencza i nałożyła żel więc teraz się o nie nie martwię :tak:.
Co do oliwki to niestety mój mały ma uczulenie, zresztą od balsamu emolim też dostawał wyprysków więc na suchą skórę używam maść clobaza, jest super bo mocno natłuszcza, jest do skóry wrażliwej i mało kosztuje.
Co do fotelika to ja nie mogę patrzeć jak Lolek wygięty w nim siedzi i wiem jak bardzo mu nie wygodnie ale to podobno najbezpieczniejsza pozycja to jazdy w aucie.

Co do tego bujaczka to ja mam taki sam i moja mała uwielbia w nim siedzieć i oglądać bajki. Włączam jej BABY TV i mam na jakąś godzinkę spokój. Czasem nawet w nim zaśnie, ale dłużej niż 2 godziny w nim nie spędza. Nie wiem ile dziecko może spędzać w nim czasu, a wibracje to chyba nie mają żadnych skutków ubocznych. Na moją nie działają w ogóle bo czy są włączone czy nie to ona i tak zachowuje się tak samo.

Żartowałaś z tym telewizorem mam nadzieję?..

Witam
My dziś na 15.15 do lekarza z tym naszym katarkiem, dodatkowo bardziej wysypało Kubę i nie wiem od czego.

Ja nie pozwalam patrzeć Kubie na tv, jak tam sobie czasem zerknie to pikuś, ale nie tak ciągle, tym bardziej, że nie rozumie co ogląda a szkodzi.

Gosia, te ciastka, które wymieniłam nie mają w składzie mleka ani serwatki (co prawda jest ostrzeżenie o możliwości wystąpienia śladowych ilości, ale na to przymykam oko). A może to alergia kontaktowa? Proszek? Kosmetyki?

Becioo, dzięki za info o tej maści. Muszę kupić i spróbować na główkę.

Telewizja dla dwu, trzymiesięcznego malucha? Może to i zajmie dziecko na dłuższy czas, ale chyba nie tędy droga.

Gosia, te ciastka, które wymieniłam nie mają w składzie mleka ani serwatki (co prawda jest ostrzeżenie o możliwości wystąpienia śladowych ilości, ale na to przymykam oko). A może to alergia kontaktowa? Proszek? Kosmetyki?

Becioo, dzięki za info o tej maści. Muszę kupić i spróbować na główkę.

Telewizja dla dwu, trzymiesięcznego malucha? Może to i zajmie dziecko na dłuższy czas, ale chyba nie tędy droga.

też zastanawiałąm sie nad proszkiem, ja używam dzidziusia i było wszystko póki co w porządku (dzidziuś jes na płatkach mydlanych robiony), a nawet jak go ktoś nosi to nie miewa alergii kontaktowej, chyba, że na sierść psa, a byliśmy ostatnio u znajomych, tylko długo się utrzymuje.
Zobaczymy co lekarz powie. Muszę sprawdzić te holenderskie ciastka, bo ja mam taką ochotę na słodkie, że mi język już do tyla ucieka.

reklama
też zastanawiałąm sie nad proszkiem, ja używam dzidziusia i było wszystko póki co w porządku (dzidziuś jes na płatkach mydlanych robiony), a nawet jak go ktoś nosi to nie miewa alergii kontaktowej, chyba, że na sierść psa, a byliśmy ostatnio u znajomych, tylko długo się utrzymuje.
Zobaczymy co lekarz powie. Muszę sprawdzić te holenderskie ciastka, bo ja mam taką ochotę na słodkie, że mi język już do tyla ucieka.
co do proszku to mówią że Jelp jest najbezpieczniejszy.
Co do słodkiego to polecam Szarlotka sypana tylko zamiast masła margarynę Kasie, bo jest w 100% bezmleczna. Zjedliśmy z mężem całą blaszkę przez długi weekend i mojemu małemu alergikowi nic nie było, a robi się ją bardzo szybko.

Do góry