reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam sie wieczorkiem!
bobomamo Wszystkiego Naj!
tab masakra! Ludzie sa koszmarni, albo gapia sie na nas jak na wyrodne matki albo gadaja glupoty, powiem ze ja tez dzis dostalam ubiorowa reprymende, poszlysmy z mala na popoludniowy spacerek - ogrodniczki, skarpety, bodziak i cienki sweter, jak dla mnie w sam raz u nas termometry wskazywaly 22stopnie. Zadzwonil brat ze wybiera sie do rodzicow i czy sie zabieramy, wiec nakarmilam mala, przewinelam i pojechalismy - godzinka drogi (troszke potem zalowalam bo to za dlugo dla malej juz na dzis bylo ale trudno nauczka na przyszlosc) ale do sedna no i jechalismy z moim poltorarocznym bratankiem, on ubrany - rajstopy, dres, body, koszulka z dlugim i polar!!! Po drodze zatrzymalismy sie zebym malej sciagnela sweter bo bylo tak cieplo - auto bez klimy. A od mamy dostalam lekki ochrzan ze dziecko za lekko ubralam :/
vikingus ja ostatnio tez taka zakrecona :/ to chyba to przesilenie

Ja nie chce wiedziec co bedzie w usta usta! Chce zobaczyc a nie mam kiedy, bo dzis juz zmykam spac, za duzo wrazen jak na jeden dzien...

crazy mamo witaj i zdrowka dla Waszej piatki!

reklama
malz pojechal po szwagra na lotnisko a mi sie juz wlosy na karku jeza na sama mysl ze musze z nim spedzic 3 dni. Milosci miedzy nami nie ma-to tak delikatnie mowiac.A tak dosadnie to wedlug mnie to on jest d...k z przerosnietym ego. Na szczescie maz ma jutro wolne wiec problem nie na mojej glowie.Pewnie bedzie mi patrzyl na rece a pozniej zdawal raport tesciowej;-)

polis, ja wlasnie zaliczyłam nalot równie "ukochanej" szwagierki. Na jej nieszczęscie chata czysta, obiad zrobiony, dziecko zadbane. no nie udało sie biednej mnie zaskoczyc i bedzie musiała mnie pochwalic przed tesciową ;P (która mnie lubi ;-))

Witam czwartkowo:-):-):-)

Śpicie jeszcze?

U nas Kuba ostatnio wstaje ciągle przed 6. Ja wczoraj poszłam spać po 21, bo ledwo na oczy patrzyłam a młody jak zwykle 3 pobudki miał w nocy.

Ja nie śpię już z godzinę :) A szłam spać około 0.30 :)
No, a młody się najadł, odpadł od cycka jak napita pijawka i dalej śpi :)

kurczę, zaintrygowałyście mnie tym serialem , obejrzałabym tylko nie wiem czy czas znajdę
Lenka dzisiaj mnie zaskoczyła, bo obudziła się o drugiej, co jej sie ostatnio nie zdarzało, spała w nocy jak zabita, a dzisiaj niespoździanka, była taka głodna że myślałam że konia z kopytami zje, a królewna zadowoliła się skromną 60-tką hehe, potem pobudka o szóstej, jedzonko, kupa i teraz śpi znowu
czy wasze dzieci też już mają wyregulowane godziny wypróżniania się??? bo u mojej to czasem jak w zegarku, zawsze rano, koło szóstej i po południu o siedemnastej :) raz jak nie zrobiła popołudniowej kupy to ryczała do samej kąpieli
w ogóle to ona dużo śpi, całe noce a i w dzień obowiązkowo na spacerach i pomiędzy też, czasem nawet bym chciała żeby się pobawiła, a ona w kimonko... usypia jej się teraz dobrze samej, kładę ją na kanapie, pobawi się łapką, pooblizuje i zasypia, czasem i na podłodze, jak jej się znudzi :)
ligotka, moi rodzice też bez przerwy mi mówią, że za lekko dzieci ubieram, a już jak nie daj boże któreś zachoruje, jak ostatnio Lenka katarku dostała, to wpędzają w poczucie winy, że to przez to... a przeciez dzieci maja katarki :))))) czesciej z przegrania.... ale do nich nic nie dociera, chyba takie pokolenie "kożuchowców"
crazymama, zdrówka dla was życzę ;)
polis, dużo siły w starciach ze szwagrem :))
a wszystkich super spacerów z maluchami w taką ładną pogodę :)

dziewczynki myslicie ze na chrzest moge wyslac zaproszenia recznie robione metoda scrapbookingu?

A dlaczego nie?:-)

A młody spał standardowo 40 minut rano, zawsze robi sobie taką drzemkę.

Co do kup to Kuba zawsze robi rano jak wstanie na leżaczku a potem różnie, bo on to kilka kup dziennie robi. Często jest tak, że jak zrobi kupę o 17 to już nie robi po 19 przy karmieniu do usypiania a jak nie zrobi o 17 to niestety kupa jest po 19.

reklama
dziewczynki myslicie ze na chrzest moge wyslac zaproszenia recznie robione metoda scrapbookingu?

Myślę, że tak :) Ważne, żeby Tobie się podobały :) A takie ręcznie robione są najczęściej ładniejsze od tych, które można dostać w sklepach.
Ja w końcu żadnych zaproszeń nie mam, a chrzest mamy już teraz w niedzielę - ludzi tylko ustnie zaprosiliśmy. A w ogóle śniło mi się dziś, że moja mama sprosiła mi jeszcze dodatkowo z 15 osób na chrzciny (robimy obiad tylko dla naszych rodziców, rodzeństwa i babci), bo stwierdziła, że skoro imprezka jest u niej w domu to ma prawo zaprosić kogo chce. Ale się z nią kłóciłam w tym śnie :)

Do góry