reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witamy sie :)
Moja mala dzis nie mogla zasnac, normalnie pobudka o 7, kupsko, jedzonko i kolo 8 spi, a teraz dopiero usnela :( a ja glodna tak ze konia z kopytami bym zjadla, tez tak macie ciagle glodne???? Moje ostatnie obawy to to czy mala ma wystarczajaco mleczka, piersi miekkie :( a ja wczoraj zaczelam odciagnac to niby leci ale w 5 minut wyszlo 10ml :/
Beciu my kapalismy od razu jak mala sie przejadala, teraz wstaje tak glodna ze pieluchy nie daje sobie zmienic, wiec najpierw karmienie i odczekujemy tak jak pisala Ewusia pol godzinki, 20 minut i jest cisza i spoko, a po kapieli znow karmienie ;) odnosnie twojego pytania to nie pomoge :(
Ewusia ja zlozylam podanie od razu o caly macierzynski i dwa tygodnie dodatkowego, ale mozna pod koniec macierzynskiego tez, zalegly urlop mozesz wykorzystac oczywiscie, choc sa zlosliwi pracodawcy ktorzy wyplacaja ekwiwalent :/, prania wspolczuje... moj maz nie moze zblizac sie do pralki bo zawsze cos nabroil...
Ad tradziku to ja nie wiem czy moja to ma, bo wyskakuje 2 - 5 krostek na buzi, ale na drugi dzien znikaja, nie robimy nic
Znikam mam dzis ogrom planow a nie wiem na ile mala mi pozwoli.

reklama
A nasza Maja lubi kapiel i nawet jak jest głodna to kapiel ją uspokaja a potem jak dorwie cyca to nie puszcza przez 20 minut a w ciagu dnia to jakies 10-15. I nawet lubi jak ja przewijam i przebieram. Tylko kombinezonu nie cierpi.

U nas sie wydłużyły przerwy w karmieniu od 2 godz do 2,5.WOW

My bioderka mamy w przyszlym tyg. Na razie szeroko pielu****emy

Hej dziewczyny jestem październikową mamą małej Zuzki i mam do sprzedania rewelacyjne kropelki Sab Simlpex na kolki.
Mam nadzieję, że nie potraktujecie tego postu jako spam, bo mojej córeczce tylko one przynosiły ulgę.
Kropelki są nowe, oryginalnie zapakowane dawa ważności 05/2013. Są to kropelki niewmieckie firmy pfizer, niedostępne w Polsce.
Cena 30 zł nowe kosztują 47. Do tego dołączę instrukcję dawkowania w języku polskim.
Więcej info na priv.
Zapraszam, kto pierwszy ten lepszy.

My też nigdy na głodniaka nie kąpiemy.

Czy trądzik jest tylko na buzi i główce czy może być też na ciele? Bo jakieś trzy krostki wypatrzyłam. Cholera, może to jakaś alergia jednak.
No nic, jutro pediatra, więc się okaże. Zapisałam do dzieci zdrowych, chyba mnie nie pogonią jak to jednak będzie coś innego niż trądzik?

Aaaa i jeszcze jedno, czy któraś z Was wie jak to jest jak się przechodzi z urlopu macierzyńskiego na zasiłek macierzyński (wygaśnięcie umowy o pracę), czy ja coś muszę załatwiać w ZUS czy pracodawca wszystko robi?

Też jestem w takiej sytuacji (mam umowę do końca marca) i też niestety nie wiem czy muszę załatwiać coś w ZUS. Zadałam pytanie na forum eksperckim, ale minęły już chyba z 3 tygodnie, a pani prawnik na nie nie odpowiedziała.

my już po 2 godzinnym spacerku,Zu jeszcze śpi przed domem.

Rachel- nie pogonią,jak alergia to też nie zakaźne;-)

Ligotka dzięki,wole urlop niż ekwiwalent:-)
trądzik raczej na buzi,główce.Sama już nie wiem,u nas troszkę zanika:confused:

jeśli chodzi o dodatkowy urlop macierzyński to trzeba podanie złożyć najpóźniej dwa tygodnie przed końcem tego zwykłego macierzyńskiego... ja jeszcze nie składałam, i też mam do wykorzystania zaległy urlop, ale u nas nie ma problemu z tym
dzisiaj zaliczyłam fryzjera, trochę humorek się poprawił :)) tatuś walczył z dzieckiem i jaka była jego radość wielka, jak wróciłam, bo mała się zasikała i nie umiał założyć body :)))))
nasza w kąpaniu tez się wycisza, w końcu znak zodiaku mówi sam za siebie hehehe :))

My po wizycie u pediatry i potwierdzilo sie-tradzik :-)
Lekarka powiedzila ze tak naprawde to nie za bardzo jest jakis lek na to, ze samo musi zejsc, ewentualnie mozna kremem w stulu oilatum smarowac.

Co do kapieli to podsunelyscie mi bardzo dobry pomysl :-) Ja juz myslalam, ze Gabi nie lubi kapieli, a Ona przeciez glodna... Dzis sprobuje dac jej troszke jesc, wykompac i potem reszta. Dzieki ;-)

Ja dzis bylam u lekarza, tak jak pisalam, ale zapomnialam zapytac: Czy kupki Waszych pociech pachna zawsze tak samo? Nasz kupka zawsze pachniala normalnie, a dzis robi kupki takie ze chce mi glowe urwac :-( Sa normalnego koloru i konsystencji, ale ten zapach...

reklama
Do góry