reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

Witam się z rana, a raczej bliżej południa ;-),
Mały jak zwykle dał czadu w nocy i mało spałam, okazało się że przez zbyt dużą ilość jedzenia zaczął robić bardzo rzadką kupkę a ja już panikowałam,że ta rzadka kupka to przez coś co ja jem ale na szczęście położna mnie uspokoiła. Dziś wielkie płukanie wszystkich ubranek bo położna stwierdziła,że ta wysypka o którą Was wczoraj pytałam to od płynu do płukania lovela...ale będę miała prasowania :wściekła/y:.
Witam sie my jak zwykle spioszki na koncu tu trafiamy :)
U nas tez kapiel codziennie, moja uwielbia tez ciepla wode :) No i ma najdluzsze spanie potem, a zasypia przy karmieniu. Dzis wstala o 3, w nocy zasypia jak sie przytuli ja, a potem o 7 - poprosilam meza zeby ja przewinal i tak wstaje o 7 do pracy. A on wlaczyl jej karuzele, nie wspomne ze rozbudzil mnie, ja i potem do 8 ja usypialam. A tak jest cycus i szybko zasypia i spi do 10 a ja z nia :) chociaz ja wstaje ciut wczesniej zeby sie wykapac i zjesc ;)
ligotka, ale Ci zazdroszczę, że Twoja Mała potrafi tak długo spać...u mnie to max 2 godziny...

A ja z innej beczki.Czy wasze dzieci tez wypluwaja smoka?
bobomama24, mój też wypluwa smoczka, ale położna mówiła,że na początku maleństwa nie potrafią same ssać smoczka i trzeba im pomagać przytrzymywać i rozmawiając z nimi zajmować czymś.

dziewczyny, do zaśnięcia i w ogóle do wyciszenia dzieciaczków polecam płytę muzyka bobasa, właśnie wypróbowałam i rewelka, mała się zasłuchała i smacznie zasnęła :))
Muszę wypróbować, dzięki ;-).
Mały się budzi więc znikam.
Miłego dnia!

reklama
margoz wstaw linka prosze
moja roznie jak zasnie wypluje a czasem go nie chce musi miec humor:)

Beciu u nas na przejadanie recepta byl wlasnie smoczek, mala w ciagu 3 tyg przytyla 1kg wiec niezle ja spaslam, jadla, jadla, jadla no i ulewala, wymiotowala, przez to spac nie mogla, od kiedy wstawilismy jej smoczka jest o niebo lepiej, wiadomo ze nie przyjela smoka tak od reki, trzeba bylo podac kilkanascie razy w koncu zalapala, poza tym czasem odwracalam jej uwage od jedzenia bawiac sie z nia jakos, no i dziala, sproboj bo moze to pomoze, a jeszcze czy podajecie cos profilaktycznego na kolki?? My od poczatku esputicon

Ostatnia edycja:
Muzyka Bobasa
ja mam niebieską i fioletową płytkę, usypianki i takie weselsze melodyjki

Becioo, moja też robi rzadka kupę, nawet bardzo, ale czytałam że to normalne u dzieciaczków, no chyba że jest w niej jakiś śluz, krew itp. ja się cieszę bo ze starszym synem miałam problem z zaparciami i tak się męczył że parę razy aż mu termometrem musiałam pomóc, bo czopki nie działały... a niuńka ładnie robi sama

Właśnie zostałam obsrajtolona dokumentnie. Tylko majtki się uchowały. Nawet za stanik wleciało. Już kilka razy oberwałam, ale taki cyrk jest po raz pierwszy. I już wiem, że wykładzina to najgłupsza rzecz jaką można było zamontować w pokoju Małej.
Niech ktoś mnie pocieszy, że inne dzieci też mamusię tak załatwiają.
Już nie wiem jak ją przewijać. Chyba będę czekać i przed następnym karmieniem przewijać. Bo ja nigdy nie wiem czy skończyła stękać.

rachel mnie tylko dzis dwa razy obzygala i to fontanna, ale kupki na mnie nei zrobila, to raczej ja niezdarna zawsze sie nia upapram,za to mala dzis sama siebie obsrala, bo maz zle zalozyl jej pampersa i wycieklo...

Dziewczynki ktore zalatwialy juz becikowe, kto wypisywal wnioski, wy czy maz... bo zaniesie maz i nie wiem :/

rachel mnie tylko dzis dwa razy obzygala i to fontanna, ale kupki na mnie nei zrobila, to raczej ja niezdarna zawsze sie nia upapram,za to mala dzis sama siebie obsrala, bo maz zle zalozyl jej pampersa i wycieklo...

Dziewczynki ktore zalatwialy juz becikowe, kto wypisywal wnioski, wy czy maz... bo zaniesie maz i nie wiem :/

Eee, to w takim razie jestem pocieszona :-D
ALe w sumie to ja też sama jestem sobie winna, bo zamiast poczekać, to ja jeszcze zaglądam jej czy dobrze wymyłam. Tylko czekać jak zarobię prosto w twarz :szok:

Mąż wszystko sam załatwiał. I sam wypisywał. Nawet decyzję o przyznaniu dostaliśmy, tzn. mąż dostał.

Eee, to w takim razie jestem pocieszona :-D
ALe w sumie to ja też sama jestem sobie winna, bo zamiast poczekać, to ja jeszcze zaglądam jej czy dobrze wymyłam. Tylko czekać jak zarobię prosto w twarz :szok:

Mąż wszystko sam załatwiał. I sam wypisywał. Nawet decyzję o przyznaniu dostaliśmy, tzn. mąż dostał.

Tylko pilnuj, żeby ust nie otwierać przy takim zaglądaniu ;)
U mnie dla odmiany wszystko obsikane. Przewijak mam dziś bez pokrowca, bo wszystkie mi załatwił. No i bluzkę też musiałam zmienić, bo jak mu się przy odbijaniu ulało to bluzka od góry do dołu zalana :)

A jeśli chodzi o becikowe to ja wypisywałam, ale na dane męża, bo jesteśmy zameldowani w różnych miejscach i on szedł w swoim urzędzie załatwiać.

Ostatnia edycja:
Tylko pilnuj, żeby ust nie otwierać przy takim zaglądaniu ;)
U mnie dla odmiany wszystko obsikane. Przewijak mam dziś bez pokrowca, bo wszystkie mi załatwił. No i bluzkę też musiałam zmienić, bo jak mu się przy odbijaniu ulało to bluzka od góry do dołu zalana :)
No oczywiście, że otwieram, bo do Małej gadam :-D

Na przewijak kładę pieluszkę tetrową.
W ogóle to muszę chyba dokupić, bo idzie tego w zatrważających ilościach.

reklama
Witam się i ja:-)
Bobomamo mój mały też smoczka wypluwa i rzadko go bierze;-)
A tak to jest grzeczny,śpi całą noc(jak zasnie ok 20.30,to wstaje ok 7 rano):tak:
W dzień za to nadrabia zaległe jedzenie nocne i waży już pewnie ok 6 kg:szok:
agunia31, kochana Ty mi powiedz co podajesz swojemu synkowi, że śpi całą noc!!?? ja też tak chcę!!! a tak w ogóle to jak się czujecie?

Do góry