reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

L u t y 2 0 1 1 - nasz wątek codzienny

reklama
Witam sie my jak zwykle spioszki na koncu tu trafiamy :)
U nas tez kapiel codziennie, moja uwielbia tez ciepla wode :) No i ma najdluzsze spanie potem, a zasypia przy karmieniu. Dzis wstala o 3, w nocy zasypia jak sie przytuli ja, a potem o 7 - poprosilam meza zeby ja przewinal i tak wstaje o 7 do pracy. A on wlaczyl jej karuzele, nie wspomne ze rozbudzil mnie, ja i potem do 8 ja usypialam. A tak jest cycus i szybko zasypia i spi do 10 a ja z nia :) chociaz ja wstaje ciut wczesniej zeby sie wykapac i zjesc ;)
margoz a sproboj polozyc ja na nogach i kolysaj, moze to da rade?? Bo tak chodzic to bidulko sie zameczysz :(

Wiecie mnie chyba hemoroid wyskoczy, w sumie ciezko stwierdzic bo nic nie wyskoczylo, ale czuje twarde po skora i boli :/ mozecie cos polecic???

Ach i od kilku dni towarzyszy nam zielona kupa, od dzis pisze co jadlam i bede musiala eliminowac...

Milego dzionka, dzis niezamkniete na spacerek idziemy na bank :)

mnie położna na temat zielonych kup powiedziała że jak są sporadyczne to nie wina jedzenia tylko wzdęć. :tak:
Jak mała ma wzdęcie z dużą ilością powietrza to kupka się utlenia dlatego jest taki kolor. No i jak się przyjrzeć to faktycznie tak jest. Przynajmniej u mojego dziecka :-D

ligotka, wszelkie pozycje oprócz chodzenia zawodzą , ale nie ma tego złego, może szybciej schudnę :)))
a kolor kupek to rzeczywiście przy wzdęciach jest zielony, i jak kolka jest

Witam się i ja:-)
Bobomamo mój mały też smoczka wypluwa i rzadko go bierze;-)
A tak to jest grzeczny,śpi całą noc(jak zasnie ok 20.30,to wstaje ok 7 rano):tak:
W dzień za to nadrabia zaległe jedzenie nocne i waży już pewnie ok 6 kg:szok:

moja z tym smokiem to różnie, czasem go wypluwa jakby byl najgorszym paskudztwem a czasem
jak jest pojedzona to nawet dłuższą chwile pocmoka.

A ja mam diete teraz po tej chorobie, i jem tylko suchy chleb, wafle ryżowe, ryz ,
banany i gotowane jabłka i pije zólka i chyba juz sporo schudłam...
chociażwyjątkowo mnie to nie cieszy bo martwię sie o laktacje.

reklama
dziewczyny, do zaśnięcia i w ogóle do wyciszenia dzieciaczków polecam płytę muzyka bobasa, właśnie wypróbowałam i rewelka, mała się zasłuchała i smacznie zasnęła :))

Do góry