reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

ankzoc co za nieśmiała wiercipiętka ;-)Trzymam kciuki za 4d.

Anka4 gratuluję dorodnego chłopaka :biggrin2:

katarinna gratuluję córy :biggrin2:
madan życzę jak najszybszego pozbycia się bakterii.
Karenka gratuluję wizyty i trzymam kciuki za serduszko!
Iśku gratuluję chłopaka :biggrin2:
Bishopka gratuluję udanej wizyty.
pscółka i spółka gratuluję chłopaka :biggrin2: niestety nie wiem jaka jest dolna granica :zawstydzona/y:
tiramissu84 gratuluję udanej wizyty. Ja biorę witaminy co 2i dzień.
aaaa19 cieszę się, że z Wami wszystko ok, nabieraj sił.
Pchla_Szachrajka brak mi słów, nie 1-y raz słyszę niepochlebne opinie o irlandzkiej i ang. służbie zdrowia, masakra. Cieszę się, że usg udane. Trzymam kciuki by się wyjaśniło z łożyskiem.
lenka21 gratukuję chłopaka :biggrin2:
Oliwka 36 gratuluję udanej wizyty, zdrówka życzę!
klaudia011 gratuluję udanej wizyty :biggrin2:
Ja idę na glukozę 75 g w kolejny czwartek, niestety 3 kłucia. Będzie trzeba jakoś to przeżyć :-( Dostałam dopegyt 3xdziennie na nadciśnienie. Już nie wiem kiedy co mam łykać. Mam nadzieję, że żelazo szybko nie dojdzie.

reklama
Ja po wizycie.
Lekarz zmieniony i jestem z niego bardzo zadowolona.
Po pierwsze przeprowadził bardzo obszerny wywiad, kazał się umówić do endokrynologa (niby tarczyca ok, ale mam przeciwciała świadczące o chorobie Hashimoto, więc trzeba podobno uważać).
Zbadał mnie bardzo dokładnie, posłuchaliśmy serduszka, dał skierowanie na USG genetyczne (poprzedni lekarz nie chciał dać bo w 17tc byłam na darmowym badaniu USG) bo stwierdził że i tak mam w pakiecie, więc lepiej zrobić. Ze zwolnieniem nie będzie problemu.
Jedynie nie spodobał mu się mój twardy brzuch, zwiększył dawkę magnezu, kazał odpoczywać, zabronił jogi i współżycia, a za dwa tyg kontrola.

Yoohoosek super, ze trafilas na dobrego lekarza - to podstawa:-) Gratuluję wam mamuśki dorodnych dzieciaczków! Tylko mogłybyście jakieś zdjęcia czasem wstawić - ciekawa jestem tych waszych maluszków;-) Oto mój synuś (fotki robione w poprzedni piątek):-D skanowanie0001.jpgskanowanie0002.jpgskanowanie0003.jpgskanowanie0004.jpg

Anka4 gratuluje zdrowego malenstwa:)))

Nie wiem dziewczyny, moze ze mna cos nie tak, ale osobiscie zdjecia 3, 4d w jakis sposob mnie przerazaja...Wedlug mnie nie wygladaja fajnie, wzruszajaco..Nie wiem, ja wole zwykle usg..Ale oczywiscie to tylko moja opinia:)

yahoosek gratuluje udanej wizyty:) odpoczywaj dużo kochana:tak:anka4 gratuluje zdrowego synusia:-) a co do zdjęć 3 i 4d to mnie tez troszkę przerażają :baffled: Nie wiem może sie po prostu do zwykłego usg przyzwyczailam:-p ale przecież każdej z nas podoba sie cos innego.

reklama
yoohoosek, anka, gratuluję udanych wizyt :)

moja trochę mniej udana, w sumie mam jakąś infekcję i zakażenie dróg moczowych :/ Dostałam leki i zobaczymy co dalej. Pani doktor zrobiła mi powtórne wymazy w kierunku tych bakterii, ale nawet jak wyjdą, to już ich leczyć nie będę, dopiero po porodzie i dzidziuś też od razu dostanie antybiotyk.

Na glukozę też dostałam skierowanie- 75g, ale mogę wziąć cytrynkę :D Mam nadzieję jakoś to przeżyć;) i prawdopodobnie gdzieś zagubili mój wynik toxo albo pani krwi nie pobrała, bo wyników ani ja, ani moja lekarka nie otrzymałyśmy...wrrr

Do góry