reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

aisak serdeczne gratuluję:-), a lekarz powiedział na kiedy przewidywany termin porodu?
eevciaa gratuluję, super wieści:-)

termin porodu z kazdym usg jest inny i o jeden dzien do tylu wiec :
z miesiaczki mam na 25 kwietnia 2013
z pierwszego usg na 15.05.2013
z drugiego na 14.05.2013

ale prosze nie kazcie mi sie od was wyprowadzac tam mi tu dobrze tyle z wami przezyłam :)

reklama
aisak, Ty jesteś idealnym przykładem, o którym wspominał mi mój gin, dlatego też jest przeciwny robieniu USG tak wcześnie, bo sama wiesz jaki stres przeżywałaś :no:, najważniejsze, że poczekałaś i okazało się, że wszystko jest cudownie :-)

termin porodu z kazdym usg jest inny i o jeden dzien do tylu wiec :
z miesiaczki mam na 25 kwietnia 2013
z pierwszego usg na 15.05.2013
z drugiego na 14.05.2013

ale prosze nie kazcie mi sie od was wyprowadzac tam mi tu dobrze tyle z wami przezyłam :)
zostań, ja pamiętam, że z Ami miałam tak, że wypadła mi termin z USG na 25 maja, a ja tak strasznie nie chciałam, bo to już byłby bliźniak, jak moja teściowa, a ja tak strasznie nie chciałam, by Ami była bliźniakiem (nie obrażając nikogo, to ze względu na teściową), a ostateczny termin miałam na 19 maja, urodziłam 18 maja, więc termin jak mówisz może się jeszcze zmienić :tak:

aisak, Ty jesteś idealnym przykładem, o którym wspominał mi mój gin, dlatego też jest przeciwny robieniu USG tak wcześnie, bo sama wiesz jaki stres przeżywałaś :no:, najważniejsze, że poczekałaś i okazało się, że wszystko jest cudownie :-)

tez jestem tego zdania tylko ze wiesz ja szłam na usg przekonana ze jestem w 8 tc...wiec to tez troche tu zamieszania zrobiło...:)

aisak_85 -pewnie kochana zostajesz u nas i koniec. ps. ja mam termin na 22 kwietnia i też mogę okazać się majową mamą jak się maluch zadomowi na dobre w brzuszku :-D

Dotkass - ja też z Mają miałam termin na 25 maja ale ostatecznie urodziłam 29 i mam bliźniaka :-p, powiem ci szczerze, że moja mama, brat, szwagier, córeczka są bliźniętami i są cudownymi ludźmi, bardzo pogodnymi i pomocnymi... pewnie to nie zależy od znaku a od charakteru, ale jak charakter do d... to i znak zodiaku sie przypasuje :-D

ankzoc, racja...ja też znam bliźniaki i są ok, ale moja teściowa...brrr, dlatego nie chciałam by się cieszyła, że będzie miała sprzymierzeńca zodiakowego ;-):-D

Ja już po wizycie

krwiaczek się zmniejsza, dupka nadal mam brać. Mały rośnie i fika równo. Badania wyszły ok, mam tylko przez parę dni mierzyć ciśnienie bo w gabinecie miałam trochę wysokie:sorry:

Karta ciąży założona :laugh2:

w środę idę do gina po zwolnienie i muszę pamiętać by go dopytać o USG genetyczne bo dziś mi wyleciało z głowy:sorry:

A to zdjęcie Geńki z piątku całe 4.38 cm szczęścia

Załączniki

• 11tc.jpg
    11tc.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 51
Ostatnia edycja:
zonqa gratulacje udanej wizyty. :-)

i ja juz po wizycie.
krwiaczek się ładnie wchłania i zostało go naprawdę niewiele.
duphaston jeszcze mam brać co by go zlikwidować całkowicie.

Dzidziuś brykał jak go oglądaliśmy - i na szczęście póki co jest wszystko w porządku.
za 3 tyg jestem umówiona na badanie przezierności karkowej.

no i wstawiam foto;-)Scan1.jpg

reklama
Do góry