reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

reklama
Ella - może i książkowo nie jest, ale dolna norma to też jeszcze norma. Zrób tyle ile możesz, a raczej nie rób nic tylko odpoczywaj jak możesz:-D. Zobaczysz jeszcze przenosisz:tak:

Nef
- podziwiam, że chcecie pozostać w niewiedzy. Dzidzi przesłodkie:-)

Nef super fotka:-)

Dziewczyny tez bylam w szoku, w poniedzialek na genetyce jeszcze potwierdze. Narazie maly wyszedl 2 tyg ponad starszy :szok: wg usg mojego gina w ciagu 10dni przybral 600g, bo w szpitalu w 30+3 mial 1858g, a w 32 juz 2400g...hmm

myszka - myślę, że nie ma co porównywać wyników na różnym sprzęcie, poza tym jak sama wiesz margines błędu jest dość duży. Ciekawe jakie będą wieści kolejnego pomiaru. Ja następne badanie dopiero w 35 tyg będę miała:-(

Nef, cudny portret, piękną pamiatkę będziecie mieli :tak:
Ella, trzymam kciuki żeby szyjka jeszcze trzymała .. mi w pierwszej ciąży jak miałam już mało wód to gin kazała więcej pić

U mnie też nieciekawie się okazało z szyjką.. usłyszałam na wizycie, że moja szyjka to już tragedia :hmm: krótka, miękka i nakaz leżenia mam; nawet gin rozważała czy by mi krążka nie założyć.. :szok: z łożyskiem okazuje się , że II st. to jest w normie już na tym etapie ciąży; A przepływy będę jeszcze powtarzać
muro, dzięki za pamięć :tak:

Pscolka ja tam nie porownuje, bo wiem jakie sa rozbieznosci;-) raczej to forma ciekawosci;-) a i tak rzeczywisty obraz nam sie ukaze w dniu porodu;-)

Dzieki dziewczyny...zobaczymy jak to bedzie...
No nie wiadomo dlaczego szyjka sie skrocila, bo ja od 2m-cy leze plackiem, a od 3 przeszlam na bardzo oszczedny tryb z powodu boli brzucha. Dotychczas szyjka ile.razy sprawdzana to 4cm bylo a tu na wizycie 1,5cm w ciagu kilku dni :( Niestety nie sadze zeby sie wydluzyla bo nie skrocila sie od ruchu czy przeforsowania bo ciagle niemal leze...
A co do lozyska to chyba juz ten czas ze moze sie starzec powoli, a wody to nie wiem-jak zacznie brakowac to gin zakonczy szybciej.ciaze.niz 2.04 ;) ja bym tam wolala.25.03 bo mala wtedy juz donoszona a ja mam juz i tak serdecznie.dosc !

Ella dasz radę, zresztą Ty już prawie 34 tc skończony więc maluch w miarę bezpieczny, a lekarz chyba się zna mi wie co mowi &&&&

Satyna u Ciebie też już prawie 34tydz, dziewne że w oghóle w tym tyg chciał Ci krązek zakładać, wytrzymasz:tak:

Nef sliczny maluszek

Nef, zdjęcie jest śliczne :-) takie wyraźne!
Ella, ja też leżę jak placek, no czasami trochę dreptam, a u mnie już rozwarcie na 1,5 cm. Natomiast dla mojego lekarza szczytem marzeń jest skończony 36 tc, a więc pozostaje jeszcze 3 głupiego bezruchu. Łączę się w bólu.
satyna, z tymi szyjkami to tak różnie bywa... są takie, które mają zgładzone i rozwarte, a jeszcze biegają do 41 tc. trzymajmy się!

reklama
Do góry