reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwietniówki u lekarza - czyli relacje z wizyt, oraz zdjęcia USG :)

Odebrałam dzisiaj wyniki moczu i w końcu po 2 miesiącach jest ok - jak niewiele mi do szczęścia trzeba:-D Aż sobie chyba pączka zapodam:-D Jutro wizyta.

reklama
izik ja tez nosze maluszka w sobie, moja dzidzia ma 1200 g w 30 tc
satyna trzymam kciuki za to zeby sie wszystko ulozylo, najlepij zapytaj lekarza o co chodzi, na pewno ci wyjasni
pscolka gratuluje wynikow,

ja mam (a wlasciwie mialam bo do 3 jest otwarte w przychodni) dzis do odebrania wyniki z glukozy, tez sie zastanawiam jak wyszly, bo mocz mam fatalny - jakies bakterie w moczu i gin zalecila mi urosept lub urofuraginum a potem znow powtorzyc przed sama wizyta mocz...

a ja pytałam tą nową lekarkę o moją nieszczęsną glukozę i ona powiedziała, że jak miałam robione obciążenie na początku ciązy i wyniki były ok, to teraz już robić nie trzeba i nie mam robionej teraz. To dobrze czy źle? ona musi być robiona?

Kruczka- no wlasnie ja tez sie z tym gryze bo w 13.tc mialam robiona glukoze i w 22.tc i nie wiem czy nie za wczesnie....w pierwszej ciazy mialam cukrzyce ciazowa na diecie tylko.Jak bylam teraz na patologi to sie dziwili ze z tak wczesnie mi zrobila moja ginekologg II podejscie....

Różnie to może być dziewczynki, mnie lekarz wysłał pierwszy raz dopiero w 28 tyg i to odrazu na obciążenie 75g no i wyszła cukrzyca :baffled: A jedynym objawem u mnie było okropne pragnienie i wysychanie śluzówek, tylko myslałam ze to od leków na nadciśnienie tak mi się pić chciało a póxniej lekarz mi powiedział że to właśnie objaw cukrzycy...

kruczka - sa panstwa w ktorych sie w ogole nie robi tego testu. A masz mozliwosc zmierzenia sobie cukru takim glikometrem? Dziewczyny, ktore maja cukrzyce pewnie taki maja i sobie mierza co chwile poziom cukru. W taki sposob moglabys sobie ten test sama wykonac. Mi to gin powiedzial dopiero jak juz zrobilam w zwykly sposob..

izik_89; to faktycznie ksiazkowa waga jak na ten tydzien ciazy :-) te pomiary moga sie zawsze ponoc roznic o 200g w jedna i druga strone wiec tak na strasznie serio nie ma co przywiazywac do nich wagi :tak:

reklama
Nie mam możliwości zmierzenia cukru glikometrem. Ja miałam robione obciążenie ale chyba w 11tc, wyniki były w porządku, więc nie wiem czy coś się mogło zmienić od tamtego czasu czy nie. Teraz to i tak już chyba za późno na kolejne obciążenie. Miałam wtedy 75g

Do góry