reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

aenye też ten wózek oglądałam i dla mnie, oprócz małych kółek z przodu, anie wiedziałam, że można je przemienić z tymi z tyłu - fajne rozwiązanie) to gondola jest mega nisko zawieszona i będziesz musiała się mocno do niej schylać, to mnie zniechęciło, ale jak jesteś niska to jak najbardziej wózio dla Ciebie, ja jestem wysoka ;-)

Morgaine ja mam nawilżacz Zelmera taki Nawilżacz powietrza ZELMER 23Z052 Ultradźwięki (1391619405) - Aukcje internetowe Allegro dostaliśmy pod choine od teściów i jest cichutki, a majtki kiedyś kilka używałam, i jedno co wiem to żeby nie kupować ani na rzepy ani na haftki tylko takie całe wciągane b tamte się rolują i odstają :tak:

Morgaine ja mam takie ktore na pupue wciaga sie jak normalne majtki ale gore juz zakupina sie na haftki ( jets tam kilka rzedow w zaleznosci od tego jak chcemy obscisnac ten brzuch) i mi nic sie nie rolowalo ani nie odstawalo:tak:nawet duzo lepiej to wygladalo jak wkladalam np. spodnie bo nic mi sie nie wylewalo po bokach

reklama

Nati co prawda te wozeczki nie sa tymi ktore ja lubie ( chodzi o typ) ale jak dla mnie podoba mi sie trzeci i czwarty ( wygladaja solidniej i mam zufanie do tej firmy bo jeden i drugi jest z Tako). Pod wzgledem wizualnym trzeci prezentruje sie najfajniej tylko szkoda ze tyle rozu ( chyba ze ktos lubi takie kolory):tak:

Aenyejak jest mróz na polu to wietrzenie daje tylko świeże powietrze, bo wilgotność na polu wynosi 0% (woda po prostu zamarza w temperaturze minusowej)
Ten zelmera trochę za drogi:(

a co do wózków, patrzę i nie wiem jak stoicie finansowo, jeśli po prostu was na to stać, to super warto dać za wózek 1000-2000-3000. ale z doświadczenia powiem wam że najlpiej zainwestować w spacerówkę porządną, nową nie używaną, będzie wam służyć minimum 2 lata (jeśli następne dziecko to jeszcze dłużej, niektóre dzieci nawet dłużej niż do 3 lat jeżdżą w wózkach). ja za kadym razem do wózka spacerowego (nie parasolk)przechodziłam szybko, tzn. już na wiosnę (Starszak miał niecały rok, Młody rok i 2 mce). te wózki drogie zazwyczaj mają gondolę a nie wkładkę (używałam tylko 3 miesiące bo moje dzieci baaardzo szybko rosły) więcpo co przepłacać za gondolkę osobną, wystarczy specjalna wkładka. te wózki są duże, ciężkie, naprawdę jak sama kobieta z dzieckiem się gdzieś wybiera to lepiej spacerówkę, wygodne są teraz dla dzieci, my je szybko złożymy nie męcząc się i długo nam posłużą. dlatego obydwa razy kupowałam wózki używane (tako ktory kosztuje 900zł kupiłam za 250) teraz dla dziewczynki zostawiłam sobie ten TAKO (bardzo dobre koła, amortyzatory), a już na wiosnę zaczęłam dla Młodego używać Chicco CHICCO WOZEK SPACEROWY ENJOY FUN +AKCESORIA+GRATIS (1389848168) - Aukcje internetowe Allegro -nie doklade ten ale coś w ten deseń, najważniejsze żeby się składał jednym ruchem.

Aenyejak jest mróz na polu to wietrzenie daje tylko świeże powietrze, bo wilgotność na polu wynosi 0% (woda po prostu zamarza w temperaturze minusowej)
Ten zelmera trochę za drogi:(

a co do wózków, patrzę i nie wiem jak stoicie finansowo, jeśli po prostu was na to stać, to super warto dać za wózek 1000-2000-3000. ale z doświadczenia powiem wam że najlpiej zainwestować w spacerówkę porządną, nową nie używaną, będzie wam służyć minimum 2 lata (jeśli następne dziecko to jeszcze dłużej, niektóre dzieci nawet dłużej niż do 3 lat jeżdżą w wózkach). ja za kadym razem do wózka spacerowego (nie parasolk)przechodziłam szybko, tzn. już na wiosnę (Starszak miał niecały rok, Młody rok i 2 mce). te wózki drogie zazwyczaj mają gondolę a nie wkładkę (używałam tylko 3 miesiące bo moje dzieci baaardzo szybko rosły) więcpo co przepłacać za gondolkę osobną, wystarczy specjalna wkładka. te wózki są duże, ciężkie, naprawdę jak sama kobieta z dzieckiem się gdzieś wybiera to lepiej spacerówkę, wygodne są teraz dla dzieci, my je szybko złożymy nie męcząc się i długo nam posłużą. dlatego obydwa razy kupowałam wózki używane (tako ktory kosztuje 900zł kupiłam za 250) teraz dla dziewczynki zostawiłam sobie ten TAKO (bardzo dobre koła, amortyzatory), a już na wiosnę zaczęłam dla Młodego używać Chicco CHICCO WOZEK SPACEROWY ENJOY FUN +AKCESORIA+GRATIS (1389848168) - Aukcje internetowe Allegro -nie doklade ten ale coś w ten deseń, najważniejsze żeby się składał jednym ruchem.

Morgaine masz racje ze wszystkie najszybciej przejdziemy na spacerowki:tak: jednak kazda z nas jest inna i ma inne potrzeby, mam na mysli to ze same spacerowki juz jednak sa innego typu i sa lzejsze ale maja przywaznie mniejsze i piankowe kola a nie kazda mama to lubi. Ja dla babla mam na pozniejszy okres taak leciutka spacerowke ktora sobie zostawilam ale mimo wszystko wiem ze bede dlugo korzystac ze sapcrowki x-landera ktora teraz kupilam:tak:Co do Twojego wozka Enjoya to przyznam ze jest bardzo fajny, komfortowy bo ma duze siedzisko, rozklada sie na plasko i jets naciagana budka ( ma go moja siostra i tez ta spacerowke zostawila na pozniejszy okres dla swojego drugiego babla) Tak wiec kazda z nas musi odpowiedziec sobie na pytanie co jets dla niej wazne. Dla mnie osobicie gondola jest wazna w wozku:tak:

wiem że była już lista z wyprawką , ja mam taką "szpitalną" listę, myślicie że to już wszystko? w sumie dziś mnie oświeciło że może czas już zacząć kompletowanie, a jak tam u was z tymi rzeczami?;-)
1) Szpital:

Dla mnie
- legitymacja ubezpieczeniowa
- karta ciąży
- ostatnie badania
- koszula do karmienia 2 szt.
- kapcie
- ręcznik
- sztućce
- wkładki laktacyjne
- podkłady
- majtki poporodowe + podpaski
- biustonosz do karmienia

- szlafrok

b) Dla Bebu
- pieluszki (30 – 50szt.)
- chusteczki nawilżane
- pieluchy tetrowe 5 szt.
- kocyk
- sudocrem
- niedrapki

na wyjście
[FONT=&quot]- pajacyk [/FONT][FONT=&quot]
- body
- kaftanik
- czpeczka

[/FONT]

w "moim" szpitalu mają bezdotykowe więc nie trzeba, i ubranek też nie- tylko na wyjście- bo w czasie pobytu mają szpitalne a jak się dziecko przebierze w swoje to raczej już ich się nie odzyska;-)

mi się podoba 4, Tako, sprawdzona firma, i jeszcze ten drugi, bo ma pompowane kółka i szeroką spacerówkę :-) ale całkowicie na "nie" dla mnie jest trzeci - tyle różu..

agusiak, karina my też mieliśmy klepniętego X-Landera ale... okazał się za szeroki i nam do auta nie chciał wejść bez demontażu kółek i zrezygnowaliśmy, a poza tym jakiś taki ciężki mi się wydał (albo ja jakaś słaba się zrobiłam bo na początku był ok) no i że nie można jednak spacerówki w dwie strony... ale tak naprawdę to pikuś, każda z nas na coś innego patrzy, coś innego jest przydatne a coś nie, i dobrze, że już się zdecydowaliście, bo jednak wózek mimo wszystko to męczący zakup ;-)

reklama
morgaine, dokladnie, najwazniejsza jest spacerowka, ale dla mnie gondola jest bardzo wazna - nie chcialabym mojego dziecka wozic tylko w foteliku nakladanym na stelaz (gdzies tu byl taki watek). ja mojej gondoli uzywalam b.dlugo, dopoki dziecko nie zaczelo samo siadac (nie mniej niz 6 miesiecy). cale dnie nieraz spal w wozku (tzn mowie o okresie wakacyjnym, kiedy bylismy ciagle na dworze). teraz tez tak zamierzam.
ale wlasnie przy wyborze bardziej sie kieruje spacerowka - zeby byla wygodna. bo gondole sa prawie wszystkie takie same, tzn maja te sama funkcje, moze troche rozmiarami sie roznia i tyle.

ja nigdy nie kupilam uzywanego wozka i wlasnie tym sie troche stresuje przy wyborze bugaboo - na nowke kasy nie znajde, a tez wydaje mi sie to troche bez sensu. wydac ponad 5000 na wozek? paranoja...

Do góry