reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

bylam w Tesco i przy okazji zajrzalam na ciuszki dla mlenstwa. Sa takie jak kupiła Pandorka. I nawet juz przecenione. Taki komplecik spodenki+bluzeczka za 12 zl albo cudna spudniczka 0-3 msc za 15 czy jakos tak cudo. no ale to po swietach cos kupie

reklama
mi się udało jakieś 2 mc temu kupić od laski 3 duże kartony od pamperów różnych ciuszków od 0 do 6mc mam powkładane do worków i czekaja tylko na wielkie pranie i prasowanie sama bym to zrobila przed świętami ale chłopak będzie robił malowanie w pokoju wiec musze czekać.
a powiedzcie mi jaki materac jest dobry bo ja kupilam Materac KOKOS PIANKA GRYKA DWUSTRONNY 120x60 cm (1356346824) - Aukcje internetowe Allegro i do tego 2 prześcieradła z froty mam nadzieje że narazie starczy teraz rozglądam się za wózkiem ale ciężko mi idzie jak mi się podoba to za drogi a jak tani to mało funkcjonalny ale będę szukać dalej.
a jakie kosmetyki bo nad tym sie zastanwiam i proszek jaki żeby nie był za drogi ale żeby nie uczulał kurcze ile tego wszystkie jest masakra

an82 jeśli chodzi o materac, to podobno najlepszy jest gryka-kokos, czyli myślę, ze jak trochę pianki będzie w środku, to też będzie ok. Sama zamierzam taki kupić.
Co do proszków, to mi ktoś polecał dzidziusia, ale nie miałam okazji jeszcze go wypróbować :-)

Dziewczyny wklejam link do aukcji z wózkiem takim jak mam ja na sprzedaż :-) może któraś chciałaby kupić??? Cena do negocjacji. Wózek jest w bardzo dobrym stanie!
Baby Dreams Atlantic - jak nowy! używany 3 tygodn (1364705676) - Aukcje internetowe Allegro

Kozica ja mialam dokladnie ten wozek i ten kolor przy synku:tak:i jezeli ktoras dziewczyny chcialaby kupic to powiem ze jest fajnym wozkiem ja bylam z niego zadowolona

mi się udało jakieś 2 mc temu kupić od laski 3 duże kartony od pamperów różnych ciuszków od 0 do 6mc mam powkładane do worków i czekaja tylko na wielkie pranie i prasowanie sama bym to zrobila przed świętami ale chłopak będzie robił malowanie w pokoju wiec musze czekać.
a powiedzcie mi jaki materac jest dobry bo ja kupilam Materac KOKOS PIANKA GRYKA DWUSTRONNY 120x60 cm (1356346824) - Aukcje internetowe Allegro i do tego 2 prześcieradła z froty mam nadzieje że narazie starczy teraz rozglądam się za wózkiem ale ciężko mi idzie jak mi się podoba to za drogi a jak tani to mało funkcjonalny ale będę szukać dalej.
a jakie kosmetyki bo nad tym sie zastanwiam i proszek jaki żeby nie był za drogi ale żeby nie uczulał kurcze ile tego wszystkie jest masakra

Co do materaca to ja mam kokos-pianka-gryka:tak:fajnie masz z tymi ciuszkami:-Dco do kosmetykow to nie ma jkies reguly ze np. Nivea jest super czy jakas inna marka.To zalezy od maluszka i co u jednej mamy sie sprawdzi to dla drugiej moze byc porazka. Jedno jest pewne jak bedziesz kupowac dla maluszka to wszystko z jednej marki bo jak Ci maluch zareaguje to bedziesz wiedziec na co:tak:To samo ma sie do proszku.

Dziewczyny a czy któraś z Was miała dla swojego smyka leżaczek w formie kołyski - tzn bez mechanizmu elektrycznego, który buja tylko z możliwością rozbujania się przez same dziecko. Ciekawa jestem czy to działa - tzn czy rzeczywiście ruchy dziecki\a powodują uspokajające bujanie tego fotelika. Wybrałam taki jeden ze względu na to, że ma moskitierę i daszek ale nie wiem czy nie lepszy byłby taki, który się sam buja. Doradźcie coś :)
leżaczek.jpg

Wiesz co, ja osobiście takiego cuda zakupować nie będę - byłam niedawno na spotkaniu AKtywne Mamy gdzie odbyło się między innymi spotkanie z fizjterapeutką, która to strasznie odradzała używanie tego typu leżaczków, ewentualnie max 20 min nie więcej gdyż dzidzinka sadzana jest w takiej leżącej, lekko siedzącej pozycji przez co dzidzik automatycznie widzi więcej i nie próbuje się sam podnosić, no i niby spowalnia to w jakimś stopniu rozwój ruchowy maleństwa. Tak że mnie to przekonało.

Ale pewnie doświadczone mamusie cosik doradzą na ten temat :)

a co do kosmetyków to od jakich zaczac zeby nie kupowac za duzo nie chodzi mi o marki tylko o funkcje ??

a nad proszkiem też się zastanawiałam nad dzidziusiem

reklama
Dziewczyny a czy któraś z Was miała dla swojego smyka leżaczek w formie kołyski - tzn bez mechanizmu elektrycznego, który buja tylko z możliwością rozbujania się przez same dziecko. Ciekawa jestem czy to działa - tzn czy rzeczywiście ruchy dziecki\a powodują uspokajające bujanie tego fotelika. Wybrałam taki jeden ze względu na to, że ma moskitierę i daszek ale nie wiem czy nie lepszy byłby taki, który się sam buja. Doradźcie coś :)
Zobacz załącznik 311063
Ładny jest ten lezaczek on ma regulacje konta siedzenia poprzez nachylenie calego siedziska i oprocz tego mozna go obraca o 360 stopni bez koniecznosci regulowania w plozach (mialam go na sklepie tam jest siedzisko tzw.kubelkowe). Ja osobiscie mam po synku z FP i bylam z niego zadowolona, dla mnie pomocny byl taki lezaczek podczas karmienia. Co do malucha mojego jak tylko zyskal mozliwosc podnoszenia glowki i cialka to podnosil sie i kombinowal bez wzgledu na to jak ustawilam lezaczek:-)tak wiec u mnie sie sprawdzil. Oczywiscie co nie oznacza ze synek caly czas siedzial w nim tylko od czasu do czasu:tak:

a co do kosmetyków to od jakich zaczac zeby nie kupowac za duzo nie chodzi mi o marki tylko o funkcje ??

a nad proszkiem też się zastanawiałam nad dzidziusiem

Wiesz co tez sie zastanawialam nad tym co kupic i bede miala zel do mycia ciala i wloskow, mleczko do smarowania,krem do buzi,cos do pupy np. sudokrem i jeszcze taki jeden krem na jakies otarcia,wypryski itp... ( mialam jego tez przy synku tylko nazwy nie pamietam;-))

Do góry