reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Jeżeli chodzi o leżaczki, to powiem szczerze, że też słyszałam dużo negatywnych zdań na ten temat. Właśnie z powodu tego, że Maleństwo jest bardziej leniwe i nie ćwiczy podnoszenia się tak szybko jak dzieci bez takich leżaczków.
an82 - co do kosmetyków, to ja mam zamiar kupić te podstawowe tak jak napisała karina1980. Z tego co słyszałam to matki się dzielą między johnson & johnson, balneum, a nivea. Balneum jest podobno najdroższy ale najmniej osób narzeka na uczulenia Maluszków od nich.

reklama
uff... dobrnęłam do końca, porobiłam notatki i jutro wyruszam na łowy, przede wszystkim do tesco bo wyprzedaże są o 70% :)
jutro też mebelki ehh...
z takich ważniejszych rzeczy mam narazie tylko kołyskę (ale nie tą drewnianą) i dwa kartony ciuszków, z lumpka, z allegro i głównie z tesco :D ale to kropla w morzu potrzeb przecie...

a najgorsze jest to, że przez tą zakichaną podwyżkę vatu ciuszki będą droższe o 16% :crazy:

polecam Wam też tą stronkę
icon_wink.gif
trzeba przeglądać stronka po stronce, o wszystkim dla noworodków i dla nas mamuś - naprawdę przyda się, ja się zastanawiałam nas nosidełkiem, kojcem, matami, leżaczkami, itp i znalazłam odp czy to sie przyda czy nie, ty dobre czy nie, ale także o pierwszym karmieniu i kremach na zmasakrowane sutki, testy pieluszek, kremów i wogóle - o wszystkim, laska fajnie to wszystko opisuje, tak życiowo, z własnego doświadczenia, miła lekturka, z boku macie różne inne kategorie
icon_biggrin.gif
(to żadna reklama a a pomoc w naszych trudach)

www.dzieciowo.pl/category/abc-rodzica-debiutanta

Ostatnia edycja:
hym w sumie z ciuszków to będę potrzebowała jedynie typowo letnich. Ale na to jeszcze troszkę czasu a teraz po sklepach sobie nie pochodzę w dodatku 1 stycznia za pasem.

a powiedzcie mi kupujecie chociaz jeden kombinezon zimowo wiosenny?? bo nie wiadomo jak bedzie cieplo czy zimno

Jeszcze czy w lumpeksach podrozeja tez ciuchy chyba nie bo to nie nowe, ja tam uwazam ze to jest super pomysl ciucholandy bo ciuchy pewnie tylko raz zalozone bo przy malym dziecku co sie moze stac z rzeczami no juz potem jak dziecko jest starsze i buszuje na nóżkach

Ja też dzisiaj obeszłam lumpki i kupiłam 7 rzeczy dla maleństwa :-D Za wszystko zapłaciłam 15 zł, a ciszki wyglądają jak nowe :-D Muszę Wam powiedzieć, że sporo ciuszków już mamy, a w komodzie miejsca już praktycznie brak. Będę musiała zostawić w niej ciuchy tylko na 56-68, a resztę gdzieś upchnąć, bo inaczej się nie pomieścimy :-) Na początku lutego zabieram się za resztę zakupów, bo te ciuszkowe powoli dobiegają końca :-D

A ja chciałam zapytać dziewczyn które mają doświadczenie jakie poduszki do karmienia są dobre a jakie odradzacie? Ja przy Kubie nie miałam a teraz chciałabym sobie sprawić bo obkładanie się zwykłymi poduchami było męczące. Proszę o opinie.

reklama
an82 no ja wlasnie chce kombinezon wiosenny i nie moge takowego znalesc, znalazlyscie cos moze na allegro to prosze o linka ;)
z Joshem mialam taki ale wydalam a teraz nie moge nic znalesc... chyba ze jak wejdzie wiosenna kolekcja to wtedy cos dostane w sklepach?...

laurka22 ja tez wczoraj na wyprzedazy upolowalam super jeansowe ogrodniczki na 9-12mc :D:DD hehe to wkladam gdzie indziej bo z doswiadczenia wiem ze wszystko sie nie pomiesci na raz :D

kozica ja ostatnio mialam taka zabawke poduche z ikei, taki dlugi stwor. Nie kupowalam go z przeznaczeniem do karmienia ale wlasnie tak go wykorzystywalam IKEA | Zabawki | Zabawki pluszowe | BARNSLIG ULVEN | Pluszak widze ze co roku maja nowe wzory. :D hihi

Do góry