reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwietniówki na zakupach!!!

Hej,
zaczęłam wczoraj przeglądać ciuszki dla mojego małego chłopusia i musiałam, normalnie musiała je kupić :)

DISNEY - buciki 0-3 m - NOWE! Super! z Tygryskiem (1335311234) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne pościele wyszukałyście, też muszę poszperać ale najpierw to muszę kupić nowy materacyk do łóżeczka (łóżeczko po chrześniaku w spadku dostanę). Wiecie gdzie najlepiej materac kupić? Czy są różne rozmiary? Nie przytachałam jeszcze tego łóżeczka no i nie wiem

katia_ śliczna pościel z miśkiem tylko cena troszkę powala, taką bym chciała - muszę poszukać cudna:tak:

reklama
Witajcie
W kocnu odezwe sie bo tak to tylko czytam, Was:tak:

Hej,
zaczęłam wczoraj przeglądać ciuszki dla mojego małego chłopusia i musiałam, normalnie musiała je kupić :)

DISNEY - buciki 0-3 m - NOWE! Super! z Tygryskiem (1335311234) - Aukcje internetowe Allegro

Fajne pościele wyszukałyście, też muszę poszperać ale najpierw to muszę kupić nowy materacyk do łóżeczka (łóżeczko po chrześniaku w spadku dostanę). Wiecie gdzie najlepiej materac kupić? Czy są różne rozmiary? Nie przytachałam jeszcze tego łóżeczka no i nie wiem

katia_ śliczna pościel z miśkiem tylko cena troszkę powala, taką bym chciała - muszę poszukać cudna:tak:

Sliczne te adidaski:tak: co do metraca to nie wiem gdzie najlepiej jest kupic ale generalnie sa dwa rodzaje do standardowych lozeczek 120/90 oraz do wiekszych 135/100 wiec musisz zmierzyc sobie ile Twoje ma:tak:

Mi z tych wozkow najbardziej podoba sie XT oraz SX :tak:

krakowianko no to jesteś super łowca okazji;-)świetna cena no i zawartość
bachucha super ta pościel, ja też przy poprzednim dziecku zamówiłam cały komplet łącznie z rożkiem, baldachimem, wypełnieniami itd. i powiem Ci że nie żałuje służy mi do tej pory i teraz nie będę kupować nowej, bo ta się wcale nie zniszczyła wygląda tak:)
POSCIEL komplet 9cz MIŚ ochraniacz wypełnienie (1345903190) - Aukcje internetowe Allegro beżowa z misiem
Ja jestem w komfortowej sytuacji, nie muszę kupować nic, przy pierwszym synku dostałam wielką wyprawkę od kuzyna, która posłuży przynajmniej do 6 roku życia, dokupywałam tylko jakieś pojedyńcze rzeczy, więc teraz nie marwtię się o ubranka wogóle. Jedyne co muszę dokupić to rożek-poprzedni był eksploatowany nie tyle do noszenia dziecka co do rozkładania na podłodze do zabawy, więc wolę kupić nowy, no i jeszcze ciepły kombinezonik,poprzedni synuś urodził się latem więc nie mamy takowego. A no i najważniejsze to sprawa wózka, to będzie największy wydatek- kupowałyście już wózek, albo może macie już coś na oku? Ja przy N. miałam 5 wózków ale wszystkie sprzedałam, bo wogóle to uwielbiam wózki dziecięce chyba jakieś zboczenie:blink: więc trochę ich przerobiłam jak coś to chętnie doradzę opinią na temat niektórych

Ja juz mam wozek u siebie ale postanowilam ze dopiero rozapkuje jego tak gdzies w lutym:tak:chociaz korci mnie i chcialabym juz teraz heheheh. Co do wozkow to przy Szymku z wielofunkcyjnych mialam jeden ale za to cztery spacerowki i teraz z perspektywy czasu doszlam do wniosku ze ta pierwsza ktora kupilam byla chyba najlepszym wyborem:tak:

Marma ja tez miałam jeden wielofunkcyjny a reszta to spacerówki, i najlepszy z nich okazał nr2, którego bardzo żałowałam że się go pozbyłam
madziarkas no cena trochę wysoka ale jakość świetna, na początku też pościel była trochę sztywna ale po kilku praniach zmiękła i było ok, mnie osobiście podoba się pościel feretti, ponoć jest antybakteryjna, i ma ładne wzory, kupiłabym ją dzidziusiowi ale szkoda mi pieniędzy w szafie mam 6 zmian pościeli więc bez sensu kupować kolejną. a wogóle to polecam pościel z ikei, cena super, wzory tez fajne, no i kolory się trzymają nawet po kilkunastu praniach..
no a pierwsze buty cudo, słodkie są takie małe rozmiarki:)
anisad a mnie ten sky się podoba, nie widziałam go na żywo, ale widać że ma duże siedzisko spacerowe i chyba sporą gondolę, fajny

Witajcie !
Ja również dziś spisalam sobie rzeczy ktore są potrzebne i porownuje ceny w necie ktory sklep jest tanszy ( fajnie ze ceny sa na stronach )
Co moge Wam podpowiedzieć jezeli macie mozliwośc to wiekszosc rzezcy kupcie jeszcze w tym roku , od nowego bedzie troszku droższe bo zmiana stawki Vat niestety
a mam pytanko do Was czy ktoraś z Was uzywała laktatory czy butelki tomy tippe lub inne rzeczy tej firmy ?bede wdzieczna za kazde info

wiesz ja rzeczy po corci dalam swojej siostrze ale z zaznaczeniem ze maja do mnie wrocic i tak tez są 2 wory ciuszkow 2 wozki w bardzo dobrym stanie z kolei to siostra zostawila bo ma mlodsze dzieciaczki , łóżeczko , posciele koldra z podusia . Te rzezcy maja to do siebie ze tak mocno sie nie zuzywaja. Ale i tak troszku dokupie nowych dla naszego księcia :)

pozdrawiam

Ja uzywalam butelek Tommee Tippee (zreszta mialam rozne bo i Aventu,DR.Brown,Chicco,Lovi) i teraz juz patrzalam i napewno bede kupowac butelki,smoczki uspakajajace,szczotke i grzebien,termoopakowanie z wlasnie Tommee Tippee. Co do laktatora z tej firmy to nie bede brac poniewaz juz mam z Medeli ale z TT dosc ladnie schodzily mi na sklepie wiec chyba sa zadowalajace dla mam. Wiem napewno ze ma duza silikonowa nakladke ktora przyklada sie do piersi podczas sciagania a inne tego nie maja (bo albo sa mniejsze,aalbo cale plastikowe albo z osobna nakladka silikonowa):tak:

Dziewczyny jesli nie macie jeszcze calej wyprawki to zajrzyjcie na forum szafa malucha na gazecie mozecie tam kupic cala wyprawke ubranka za niewielkie pieniadze

pozdrawiam i zycze szczesliwego rozwiazania

ja na pewno tym razem postawie na butelki avent, jednak u nas najlepsze byly.

ja wczoraj sie nie powstrzymalam i kupilam Juniorkowi buciki tez ;-) takie, ktore wygladaja jak lapka misia - maja nawet pazurki i maly ogonek ;-) i napis little bear. ale slodkie :-) a jak malz ogladal.. chyba mial nawet lezke w oku, ale zaprzeczal gorliwie :-D

Fajna ta pościel i przesłodkie buciki.

A ja się pochwalę, że jeszcze nic nie kupiłam:) Kompletnie jedno wielkie NIC :)
Chyba czekam na to połówkowe i wtedy zacznę zbierać rzeczy , ale bardzo powoli...

reklama
A ja myślałam że my mamy 22% Vat na ubranka dziecięce???? gdzieś tak w sklepie kiedyś słyszałam chyba...

Do góry